kinokvinder.dk

Stranger Things (TV Series 2016–2025)

De Medvirkende i TV-serien Stranger Things

TV-serien Stranger Things har fanget publikums opmærksomhed verden over med sin unikke blanding af overnaturlig spænding og nostalgi for 80ernes popkultur. Serien er kendt for sine dygtige og talentfulde skuespillere, der formår at skabe autentiske og elskede karakterer.

Millie Bobby Brown (Eleven)

Millie Bobby Brown spiller den gådefulde og kraftfulde karakter Eleven. Hendes præstation i rollen har gjort hende til et navn, der nærmest er blevet synonym med serien. Brown formår at give liv til Eleven med en blanding af sårbarhed og styrke, der gør karakteren uforglemmelig.

Finn Wolfhard (Mike Wheeler)

Finn Wolfhard spiller den sympatiske og loyale Mike Wheeler, der fungerer som lederen af gruppen af venner. Wolfhards skuespil viser en dyb og mangesidet karakter, der udvikler sig gennem seriens forløb.

Winona Ryder (Joyce Byers)

Winona Ryder giver liv til Joyce Byers, en stærk og tapper mor, der kæmper for at finde sin forsvundne søn. Ryder formår at skabe en følelsesladet præstation, der får os til at føle med hendes karakter i hendes desperate søgen.

David Harbour (Jim Hopper)

David Harbour portrætterer den aldrende og lidt tør humoristiske politibetjent Jim Hopper. Harbour formår at skabe en karakter med mange nuancer og dybde, der gør ham til en af seriens mest elskede personligheder.

Gaten Matarazzo (Dustin Henderson)

Gaten Matarazzo spiller Dustin Henderson, den sjove og charmerende medlem af vennegruppen. Matarazzos livlige skuespil bringer lys og humor til serien, og hans karakter er en favorit blandt mange seere.

Caleb McLaughlin (Lucas Sinclair)

Caleb McLaughlin spiller Lucas Sinclair, en skeptisk og modig ven. Hans præstation giver karakteren en autentisk stemme og tilføjer et lag af realisme til serien.

Natalia Dyer (Nancy Wheeler)

Natalia Dyer giver liv til Nancy Wheeler, en karakter der udvikler sig fra den søde skolepige til en dreven og modig ung kvinde. Dyers skuespil bringer dybde og ægthed til karakteren.

Charlie Heaton (Jonathan Byers)

Charlie Heaton spiller Jonathan Byers, en introvert og følsom karakter med dybe lag. Heaton formår at skabe en stille styrke og sårbarhed, der gør ham til en vigtig del af serien.

Joe Keery (Steve Harrington)

Joe Keery portrætterer Steve Harrington, en populær og udadvendt karakter, der gennemgår en utrolig udvikling. Keerys skuespil bringer charme og kompleksitet til karakteren.

Noah Schnapp (Will Byers)

Noah Schnapp spiller Will Byers, den drenge, der bliver fanget i Den Anden By. Schnapps præstation viser Wills usikkerhed og frygt på en måde, der får os til at knytte os til karakteren.

Cara Buono (Karen Wheeler)

Cara Buono giver liv til Karen Wheeler, mor til både Nancy og Mike. Buonos skuespil skaber en karakter, der balancerer mellem at være omsorgsfuld og nysgerrig.

Sadie Sink (Max Mayfield)

Sadie Sink spiller Max Mayfield, en ny tilføjelse til seriens vennegruppe. Sink formår at bringe liv og energi til karakteren, der tilføjer nye dynamikker til historien.

Priah Ferguson (Erica Sinclair)

Priah Ferguson portrætterer Erica Sinclair, søsteren til Lucas. Fergusons skuespil bringer både komisk relief og styrke til karakteren.

Paul Reiser (Dr. Sam Owens)

Paul Reiser giver liv til Dr. Sam Owens, en videnskabsmand, der kommer ind i serien senere i forløbet. Reisers præstation som den gådefulde forsker tilføjer spænding og mystik til historien.

Maya Hawke (Robin Buckley)

Maya Hawke spiller Robin Buckley, en karakter, der introduceres i tredje sæson. Hawkes skuespil giver liv til en sjov og selvstændig karakter, der tiltrækker publikums interesse.

Brett Gelman (Murray Bauman)

Brett Gelman portrætterer Murray Bauman, en privatdetektiv med en skeptisk side. Gelmans skuespil bringer en kombination af humor og alvor til karakteren.

Joe Chrest (Ted Wheeler)

Joe Chrest giver liv til Ted Wheeler, far til både Nancy og Mike. Chrests skuespil tilføjer en autentisk dynamik til karakteren, der formår at vise både støtte og fortvivlelse.

Dacre Montgomery (Billy Hargrove)

Dacre Montgomery spiller Billy Hargrove, en karakter der bringer helt nye udfordringer til serien. Montgomerys skuespil bringer en mørk og intens energi til karakteren, der holder seerne på kanten af deres sæder.

Serien Stranger Things er et imponerende showcase for talentfulde skuespillere, der formår at skabe autentiske og mindeværdige karakterer. Deres præstationer bidrager til historiens dybde og spænding og har gjort serien til et kæmpe hit blandt publikum verden over.

Overblik

Titel Stranger Things
Udgivelsesdato 15. juli 2016 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Russisk
Også kendt som Montauk
Optagesteder Vilnius, Litauen (sæson 4)
Produktionsselskaber 21 Laps Entertainment, Monkey Massacre, Netflix

Resmué

I den lille by Hawkins, Indiana, sker der noget mystisk, da en ung dreng pludselig forsvinder. Dette sætter gang i en kæde af begivenheder, der fører til splittelse og frygt i det ellers fredelige samfund. Hemmelige eksperimenter, skræmmende overnaturlige kræfter og en underlig lille pige er involveret i mysteriet.

Will Byers pludselige forsvinden vender op og ned på hele byen. Hans mor, Joyce, og hans bror, Jonathan, samt hans venner Mike, Dustin og Lucas, politichef Jim Hopper og andre beboere går i aktion for at finde ham. Men snart viser det sig, at der er mere på spil end først antaget, og en overnaturlig sti af begivenheder udvikler sig. Historien tager en endnu mere underlig drejning, da en lille pige med barberet hoved dukker op.

Efter den mystiske og pludselige forsvinden af en ung dreng begynder beboerne i den lille by at afdække hemmeligheder om en regeringscensoreret laboratorium, portaler til en anden verden og farlige monstre. Drengens mor, Joyce, gør alt for at finde ham og er overbevist om, at han er i alvorlig fare. Samtidig leder politichefen efter svar. I forsøget på at finde ham opdager drengens venner en underlig lille pige, der er på flugt fra farlige mennesker.

Da Joyces 12-årige søn, Will, forsvinder, tager hun og de lokale myndigheder fat på en skræmmende efterforskning af hans forsvinden. Mens de leder efter svar, afslører de en række ekstraordinære mysterier om hemmelige regeringsforsøg, uhyggelige overnaturlige kræfter og en meget usædvanlig lille pige.

Forskellige fejl i den populære TV-serie Stranger Things

Hvis du har fulgt med i TV-serien Stranger Things, er du uden tvivl blevet fanget af de fantastiske karakterer, spændende plot og nostalgi fra 80erne. Men som med enhver serie eller film, er der nogle seere, der er hurtige til at opdage små fejl og inkonsistenser. Lad os tage et kig på nogle af de fejl, der er blevet opdaget i Stranger Things – og lad os gøre det med et smil på læben!

Kontinuitetsfejl

I løbet af sæson 2 sker der en sjov skiftende detalje med Billys blå Camaro. I nogle scener har bilen pludselig elektriske vinduer, mens den i andre scener har manuel krankvinduer. Hvem vidste, at en bil kunne skifte vinduer lige så hurtigt som et mysterium afsløres?

I en anden sjov scene tager Erica en kirsebær med sin venstre hånd, men når kameraet skifter vinkel, tager hun pludselig kirsebæret med sin højre hånd. Måske har hun evnen til at skifte hænder så hurtigt som Eleven kan bevæge ting med sin tankekraft?

Og lad os ikke glemme den sjove cykel-forveksling. I slutningen af kapitel 6 sætter Mike og Dustin deres cykler uden for Mikes hus med Dustins cykel til venstre og Mikes til højre. Men i begyndelsen af kapitel 7 skifter cyklerne pludselig plads. Måske har Upside Down også en afdeling, der beskæftiger sig med cykelrangering?

Faktuelle fejl

Stranger Things tager os tilbage til en tid med walkie-talkies og CB-radioer, men desværre har serien ikke helt forstået, hvordan disse radioer fungerede i virkeligheden. Vi ser flere gange, at karaktererne afbryder hinanden under en samtale, hvilket ikke er muligt på de rigtige radioer fra den æra. Det ser ud til, at fantasi og fiktion nogle gange går hånd i hånd i Hawkins.

En anden sjov fejl er politiofficerernes amerikanske flag-emblemer. Antallet af striber er forkert, og feltet med stjerner sidder på en forkert stribe. Måske er der også Upside Down-versioner af det amerikanske flag?

Og når vi taler om autentiske detaljer, er det værd at nævne, at det faktisk ikke er en føderal forbrydelse at gå klædt ud som en politibetjent i en film eller tv-serie. Selvom det er en statssag at udgive sig for at være en politibetjent, er det tilladt at bruge autentiske uniformer. Måske skulle produktionsselskabet have haft en ægte politibetjent til at rådgive dem?

Inkorrekt opfattede fejl

Når vi ser Eleven blive introduceret til ordet ven af Mike, kunne man tro, at det er en fejl, at hun ikke kender til begrebet. Men faktisk fortæller Dr. Brenner hende tidligere, at alle forskerne er hendes venner. Så det viser sig, at Eleven måske bare er blevet distraheret af alle de demogorgons, hun skal bekæmpe, og har glemt det lille ord.

Diverse sjove tidstypiske fejl

Vores rejse til 80erne i Stranger Things har nogle morsomme tidstypiske fejl. For eksempel vises der ahornsirupflasker med flip-top-låg i serien, selvom de først kom frem senere. Måske har Upside Down en magisk forsyningskæde til deres ahornsirup?

En anden sjov fejl involverer laboratorieteknikernes beskyttelsesdragter, der er udstyret med lysdioder. Problemet er, at hvide lysdioder først blev opfundet i 1994, men Stranger Things tager altså sted i 80erne. Måske har Upside Down haft en ekstra tidsrejse?

Og lad os ikke glemme de unges brug af udtrykket chill. I 1983 blev chill brugt som en kommando til at bede nogen om at slappe af, men i Stranger Things bliver det brugt som slang for at hænge ud. Måske har Upside Down sin egen version af ordbogen?

Stranger Things er kendt for sin nøjagtige tidstilbageskuende stil, men selv den mest detaljeret produktion kan have nogle småfejl. Så næste gang du ser en fejl i serien, skal du bare tænke på det som en hilsen til den skøre og sjove verden i Hawkins!

Andre populære titler: Shazam!Oceans 8Woman in GoldWinter Brothers“Friends” The One with the RumorFrench ExitBatman: The Long Halloween, Part OneBackdraftBordelletThe VowGG HorsensARQHouse of WaxThe Meyerowitz StoriesSicario: Day of the SoldadoDrive My CarGintamaBlack PantherAbsolutely AnythingSalsicha PartyAriel PhenomenonInheritanceOccupationO Homem do NorteRobin HoodNCIS: New OrleansGladiatorEste País Não É Para VelhosA Walk Among the TombstonesAsh vs Evil DeadRådebankFantastic Mr. FoxTroublemakersMr. Harrigans PhoneThor: Love and ThunderHawkeyeQuo Vadis, Aida?Silent NightThe ThingFBOY Island DanmarkTa lidt solskinPontypoolPlanet of the ApesDoggystyleA Man Called OttoYou Knock on My DoorGangster AmericanThe Cabin in the WoodsHard Candy