kinokvinder.dk

Supernatural (TV Series 2005–2020)

De medvirkende i TV-serien Supernatural

TV-serien Supernatural er en langvarig amerikansk fantasy- og horrorserie, der blev sendt fra 2005 til 2020. Serien følger brødrene Sam og Dean Winchester, der rejser rundt i USA for at bekæmpe overnaturlige væsener og redde menneskeheden. Serien er kendt for sin langvarige succes og dedikerede fanskare, og en stor del af seriens popularitet skyldes de dygtige skuespillere, der har medvirket i serien.

Jared Padalecki – Sam Winchester

Jared Padalecki spiller rollen som Sam Winchester, den yngre af de to brødre. Sam er det følsomme og empatisk medlem af Winchester-familien og besidder psykiske evner, der bruges til at bekæmpe det overnaturlige. Padalecki har været med i alle 327 episoder af serien.

Jensen Ackles – Dean Winchester

Jensen Ackles spiller rollen som Dean Winchester, den ældre bror. Dean er den mere hårdhudede og erfarne jæger, der ofte er ansvarlig for at beskytte Sam mod farerne ved deres rejser. Jensen Ackles har også medvirket i alle 327 episoder af serien.

Jim Beaver – Bobby Singer

Jim Beaver spiller rollen som Bobby Singer, en nær ven og mentor for Winchester-brødrene. Bobby er en erfaren jæger, der hjælper dem i kampen mod det overnaturlige. Beaver optræder i 72 episoder af serien.

Misha Collins – Castiel

Misha Collins spiller rollen som Castiel, en engel, der hjælper Winchester-brødrene gennem hele serien. Castiel spiller en vigtig rolle i kampen mod det overnaturlige. Collins optræder i 148 episoder af serien.

Mark Sheppard – Crowley

Mark Sheppard spiller rollen som Crowley, en dæmon og leder af Helvede. Crowley er kendt for sin komplekse karakter og er både fjende og allieret for Winchester-brødrene. Sheppard medvirker i 72 episoder af serien.

Alexander Calvert – Jack

Alexander Calvert spiller rollen som Jack, også kendt som Nephilim eller det halvmenneskelige, halvengle barn af Sam Winchester. Jack er en central figur i de seneste sæsoner af serien. Calvert optræder i 39 episoder af serien.

Mark Pellegrino – Lucifer

Mark Pellegrino spiller rollen som Lucifer, en falden ærkeengel og en af de primære antagonister gennem serien. Lucifer forsøger at frigøre sig selv og skabe et apokalyptisk mareridt. Pellegrino medvirker i 40 episoder af serien.

Samantha Smith – Mary Winchester

Samantha Smith spiller rollen som Mary Winchester, Sam og Deans mor, der blev dræbt af en demon, da de var unge. Mary vender senere tilbage som en overnaturlig kriger. Smith optræder i 37 episoder af serien.

Ruth Connell – Rowena MacLeod

Ruth Connell spiller rollen som Rowena MacLeod, en mektavær, heks og mor til Crowley. Rowena spiller en afgørende rolle i flere sæsoner af serien. Connell optræder i 33 episoder af serien.

Rob Benedict – Chuck Shurley

Rob Benedict spiller rollen som Chuck Shurley, også kendt som Gud eller forfatteren til Supernatural-serien inden for seriens fiktionelle univers. Chuck er en kompleks figur, der leger med skæbnen for Winchester-brødrene. Benedict medvirker i 20 episoder af serien.

Kim Rhodes – Sheriff Jody Mills

Kim Rhodes spiller rollen som Sheriff Jody Mills, en ven og allieret for Winchester-brødrene. Jody er en stærk kvindelig karakter, der besidder kampfærdigheder og forsøger at skabe balance i sit eget liv og livet som jæger. Rhodes optræder i 19 episoder af serien.

Osric Chau – Kevin Tran

Osric Chau spiller rollen som Kevin Tran, en ung nørd, der bliver involveret i Winchester-brødrenes kamp mod det overnaturlige. Kevin bliver senere besat af helvede og spiller en afgørende rolle i kampen mod det onde. Chau optræder i 20 episoder af serien.

David Haydn-Jones – Arthur Ketch

David Haydn-Jones spiller rollen som Arthur Ketch, en professionel lejesoldat og medlem af den britiske jægerorganisation. Ketch er både en fjende og en allieret for Winchester-brødrene. Haydn-Jones optræder i 19 episoder af serien.

Curtis Armstrong – Metatron

Curtis Armstrong spiller rollen som Metatron, en tidligere engel og forfatter af Himlens bøger. Metatron spiller en vigtig rolle i flere sæsoner af serien og har en kompleks karakterbue. Armstrong optræder i 16 episoder af serien.

Lisa Berry – Billie

Lisa Berry spiller rollen som Billie, også kendt som Døden. Billie spiller en vigtig rolle i seriens senere sæsoner og er ansvarlig for at opretholde balancen mellem liv og død. Berry optræder i 15 episoder af serien.

Genevieve Padalecki – Ruby

Genevieve Padalecki spiller rollen som Ruby, en dæmon og kæreste til Sam Winchester. Ruby er en kompleks karakter, der bliver en afgørende faktor i Winchester-brødrenes kamp mod det onde. Padalecki optræder i 13 episoder af serien.

Jeffrey Dean Morgan – John Winchester

Jeffrey Dean Morgan spiller rollen som John Winchester, Sam og Deans far, der var en jæger og inspirerede dem til at kæmpe mod det overnaturlige. Morgan optræder i 15 episoder af serien.

Emily Swallow – Amara (voksen)

Emily Swallow spiller rollen som Amara, også kendt som Mørkets Gudinde. Amara er en af ​​de primære antagonister gennem flere sæsoner af serien og spiller en central rolle i Sam og Deans kamp mod det overnaturlige. Swallow optræder i 12 episoder af serien.

Eric Kripke – Skaberen

Eric Kripke er skaberen af Supernatural-serien og har skrevet og instrueret flere episoder af serien. Han har også medvirket i alle 327 episoder som skuespiller.

De medvirkende skuespillere i Supernatural-serien har hver især gjort en fantastisk præstation og har hjulpet med at gøre serien til en af ​​de mest populære i sin genre. Deres dygtighed og engagement har bidraget til seriens langvarige succes og har skabt en dedikeret fanskare over hele verden.

Overblik

Titel Supernatural
Udgivelsesdato 13. september 2005 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som Siêu Nhiên
Optagelsessteder Buntzen Lake, Anmore, British Columbia, Canada
Produktionsselskaber Kripke Enterprises, Warner Bros. Television, Wonderland Sound and Vision

Resmué

Supernatural er en TV-serie, der følger brødrene Sam og Dean Winchester, der rejser rundt i landet og jager overnaturlige væsener. De bliver hjulpet af deres englefælles Castiel og helvedes konge Crowley, samt nogle andre jægere, de møder på deres vej.

I serien følger vi, hvordan Sam og Dean går i deres fars fodspor og bekæmper onde overnaturlige væsener som monstre, dæmoner og endda faldne guder. De forsøger samtidig at redde uskyldige mennesker. Efter deres fars død lærer brødrene hurtigt, at jagten ikke kun handler om at slå og hakke monstre og dæmoner, men også om at håndtere mere magtfulde væsener som engle, reaper og endda Døden selv.

Historien i Supernatural begynder, da brødrenes mor, Mary, bliver dræbt af en ond overnaturlig væsen, da Dean var 4 år og Sam blot 6 måneder gammel. Deres far John beslutter sig for at finde og dræbe dæmonen, der slog Mary ihjel, og opdrager sine børn til at være jægere af alt ondt. De har mottoet: Rette folk, jage ting, familieforretning.

Efter deres fars død forsætter Sam og Dean familieforretningen med hjælp fra andre jægere. De rejser landet rundt, dræber så mange monstre som muligt og redder lige så mange mennesker, som de kan. Samtidig lærer de, at familie ikke kun er blod, da de mister familiemedlemmer og finder nye mennesker, som de kalder familie. De står over for dæmoner, vampyrer, varulve, skiftende former, halvguder, hekse, de fire ryttere og endda engle. De tager turen til både himmel og helvede for hinandens skyld, og de vil gøre det hele igen. Fordi det er det, der kendetegner en familie, og familie slutter ikke med blod.

Forskellige fejl i TV-serien Supernatural: Seernes opdagelser får os til at grine

TV-serien Supernatural er kendt for sin spænding, action og ikke mindst overnaturlige væsner. Men selvom showet holder os fanget uge efter uge, kan vi ikke lade være med at grine af nogle af de fejl, som seerne har opdaget. Her er et kig på nogle af de mest underholdende fejl, der har fået os til at løfte et øjenbryn eller to.

Fejl nummer 1: Faktuelle fejl, eller noget i den stil

Ifølge seriens egne regler er den største indikator for besættelse af en dæmon svovl. Sam og Dean snuser ofte efter det eller sniffer en gul pudder, der mistænkes for at være svovl. Men sandheden er, at ægte svovl faktisk ikke har den rådne æg-lugt, som vi forventer. Den lugt stammer faktisk fra brintsulfid, som er en gas. Rent svovl er lugtfrit. Hmm, hvis kun de havde lugtet forkert svovl, ville det måske have givet dem et hint!

Fejl nummer 2: Geografisk forvirring

I adskillige episoder er det klart, at Winchester-brødrene ikke befinder sig, hvor de påstår at være. Serien er filmet i Vancouver, Canada, og det ser ofte ud til, at så forskellige og flade områder som Iowa, Kansas og Indiana er de bjergtagende områder i det sydlige British Columbia. Det er virkelig imponerende, hvad kameravinkler kan gøre!

Fejl nummer 3: Karakterforvirring

Sam Winchester lever ofte som en falsk FBI-agent for at undersøge sager. Dog er hans hår ofte for langt til FBI-agenter, og han er ofte uglet. Begge ting er uacceptable for FBI-agenter, der ikke er under dække. Winchester præsenterer sig aldrig som værende under cover. Måske skulle han stjæle en side fra agent Mulder i The X Files og prøve en mere poleret stil?

Fejl nummer 4: Reveal-what?

Winchester-brødrene ser altid fejlfrit klædt ud, selvom de aldrig vises med ekstra tøjposer i bagsædet og ikke har plads i bagagerummet til tøj på grund af deres arsenal af våben og dæmon-jagt-udstyr. De har hele tiden et omklædningsskifte og endda et udvalg af jakkesæt til når de giver sig ud for at være føderale agenter. Hvem sagde, at dæmonbekæmpelse ikke kan være modebevidst?

Fejl nummer 5: Time travel much?

Colt-pistolen blev angiveligt lavet i år 1835 af våbenmageren Samuel Colt, der oprindeligt havde 13 specielle kugler. Men patroner eksisterede ikke i 1835; dengang var den tætteste ting på patroner papirkugler, ikke dem, vi ser i showet. Måske er Winchester-brødrene hemmelige tidsrejsende og fik pistolen fra fremtiden?

Disse fejl i Supernatural er blevet opdaget af ivrige seere, der ser showet med mere end bare et skarpt øje. Selvom de fejl kan få os til at grine lidt, har det ingen betydning for vores glæde ved at følge Winchester-brødrenes rejse gennem det overnaturlige. Vi er klar til at se flere fejl og have det sjovt undervejs!

Andre populære titler: Young WinstonCollateralG-ForceThe FostersSpiralAll ExclusiveThe GrandmotherStick ItMoonlightDitte & LouiseKong: Skull IslandPeter Pan & WendyReacherAssassins CreedStar Wars: Episode II – Attack of the ClonesAlien: CovenantTerapie de socRunaway BrideSpider-Man 2Sleepless in SeattleAmerican Dragon: Jake LongShooterThe Girl from PlainvilleFearless FridaMars Attacks!Vacanță criminală 2Knight and DayGrimmPirate Gold of Adak IslandHvor der er vilje, er der vejCasperSalsicha PartyFather BrownUndergroundDeep in the ValleyThe Grand Budapest HotelGuardians of the Galaxy Vol. 2WestworldThe Florida ProjectThe HelpNavalnyThe StrainWalker, Texas RangerDirty GrandpaShamelessThe Pagemaster