kinokvinder.dk

Teoria Big Bang (TV Series 2007–2019)


Overblik

Titel Teoria Big Bang
Udgivelsesdato 1. maj 2006 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Hindi, Italiensk, Russisk, Mandarin, Klingon
Også kendt som The Big Bang Theory
Optagelsessteder Stage 25, Warner Brothers Burbank Studios – 4000 Warner Boulevard, Burbank, Californien, USA
Produktionsselskaber Chuck Lorre Productions, Warner Bros. Television

Resmué

Teorien om Big Bang er en komedieserie om to geniale fysikere ved navn Leonard og Sheldon, der har den slags smukke sind, der forstår, hvordan universet fungerer. Men intet af den genialitet hjælper dem med at interagere med folk, især kvinder. Alt dette begynder at ændre sig, da en friåndet skønhed ved navn Penny flytter ind ved siden af. Sheldons roomie, Leonard, er ganske tilfreds med at tilbringe sine nætter med at spille Klingon Boggle med deres socialt dysfunktionelle venner, fælles Cal Tech videnskabsfolk Wolowitz og Koothrappali. Men Leonard ser i Penny et helt nyt univers af muligheder – herunder kærlighed.

Leonard Hofstadter og Sheldon Cooper er begge geniale fysikere, der arbejder på Cal Tech i Pasadena, Californien. De er kolleger, bedste venner og roommates, selvom deres forhold altid bliver udfordret primært af Sheldons regimerede, dybt excentriske og ukonventionelle måder. De er også venner med deres Cal Tech kolleger, mekanisk ingeniør Howard Wolowitz og astrofysiker Rajesh Koothrappali. De fire tilbringer deres tid med at arbejde på deres individuelle projekter, spille videospil, se science fiction-film eller læse tegneserier. Da Penny, en smuk kvinde og en håbefuldt skuespillerinde fra Omaha, flytter ind i lejligheden over for Leonard og Sheldons, har Leonard en anden ambition i livet; nemlig at få Penny til at være hans kæreste.

Mensa-fied bedste venner og roommates Leonard og Sheldon, fysikere der arbejder på California Institute of Technology, kan fortælle alle mere end de ønsker at vide om kvantefysik, men det dem totally forvirrende at få styr på de mest basale sociale situationer, især dem der involverer kvinder. Hvor heldigt, at den babe-alicious tjener/aspirerende skuespillerinde Penny flytter ind ved siden af. Ofte hænger venner og kollegaer Wolowitz og Koothrappali ud med Leonard og Sheldon. Vil verdener kollidere? Tænker Einstein i skoven?

De to geniers liv, Dr. Leonard Hofstader og Dr. Sheldon Cooper, ændres, da de møder deres nye nabo; motiveret, men mislykket skuespillerinde Penny, der nu arbejder som tjenerinde på The Cheesecake Factory. Mens de kæmper socialt, beslutter Penny sig for at hjælpe dem med at opdage verden, som de ved alt om, men alligevel ingenting om, hvordan man lever i den. Vennerne Howard og Rajesh er med på turen.

Forskellige fejl i TV-serien Teoria Big Bang

Det er blevet opdaget af seere, at den populære TV-serie Teoria Big Bang ikke er fejlfri. Der er faktisk en hel del fejl og inkonsistenser, der er blevet bemærket af observante fans. Lad os dykke ned i nogle af disse sjove fejl og få os et godt grin.

Fejl i kontinuiteten

En af de mest gennemgående fejl er den manglende sikkerhed i bygningen, hvor karaktererne bor. Selvom der er en låst dør, bliver folk konstant overrasket af besøgende, der bare går lige ind. Det virker som om, at ingen nogensinde bliver lukket ind eller bruger dørtelefonen til at få adgang. Måske har bygningen hemmelige porte, som vi ikke kender til!

Faktuelle fejl

Nogle af fejlene i serien kommer fra forkerte fakta. For eksempel har Penny en bil fra 1980erne med en check engine-lampe, men faktisk havde biler fra den tid ingen computerstyret motorer, hvor check engine-lampen kunne lyse.

Inkorrekt anset som fejl

Nogle af fejlene, som seerne har bemærket, er faktisk ikke fejl, men bare misforståelser. For eksempel hævder tema sangen, at autotrophs begyndte at savle, når autotrophs faktisk er planter og ikke kan savle. Dette er dog en metafor for evolution, så lad os ikke tage det alt for bogstaveligt.

Afslørende fejl

Når karaktererne bruger trapperne i bygningen, kan man tydeligt se, at hver etage er den samme sæt, der bare er lidt ommøbleret. Det kan især ses på de karakteristiske mærker på lamperne ved hver lejlighedsdør. Så lad os antage, at alle etagerne bare ser ens ud, og vi skal ikke bekymre os om individuel indretning.

Diverse fejl

Der er også nogle mere tilfældige fejl, som seerne har bemærket. For eksempel er Pasadena, hvor serien finder sted, kendt for at have meget høje lejepriser. Men karakteren Penny har råd til en dejlig lejlighed som servitrice, hvilket virker meget usandsynligt.

Fejl i karaktererne

Selv karaktererne i Teoria Big Bang er ikke immune over for fejl. Sheldons karakteristiske banken på døren bliver først etableret senere i sæsonen, men i en tilbagebliksscene kan man se, at han allerede gør det.

Opsummering

Teoria Big Bang er en fantastisk TV-serie, men selv de bedste kan lave fejl. Mange af fejlene i serien tilføjer faktisk til dens charme og kan få os til at grine. Så næste gang du ser serien, så hold øje med disse sjove fejl og lad dem underholde dig.

Andre populære titler: Wise GuysJulefrokostenGotham GarageRunAncient ApocalypseValerian and the City of a Thousand PlanetsBrødrene Mortensens julMit Dir an meiner SeiteThe Electrical Life of Louis WainKillers of the Flower MoonGhost RiderLabyrinthDie DiscounterBBC World NewsDriveFalling DownThe Card CounterFather StuForrest GumpDemolidorLegally BlondeHawaii Five-0EternalsRiddickThink Like a ManThe HeadVânătoareaLockwood & Co.The Good NurseAnimal FarmThe Hollow CrownBangkok Hilton1883AhsokaViceFeel GoodCausewayTrue StorySundayKids in CrimeJohnny English Strikes AgainThe Lord of the Rings: The Rings of PowerThe Sound of MusicSpy KidsInfernal AffairsOperation MincemeatKinder des Zorns