kinokvinder.dk

The 4400 (TV Series 2004–2007)


Overblik

Titel The 4400
Udgivelsesdato 11. juli 2004 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien, USA
Kendt som Los 4400
Optagelsessteder 99 Chairs, University of British Columbia, Robson Square Campus – 800 Robson Street, Vancouver, British Columbia, Canada
Produktionsselskaber Renegade 83, American Zoetrope, 4400 Productions

Resmué

The 4400 er en TV-serie, der udforsker de udfordringer, som 4400 personer står over for, efter de pludselig vender tilbage til Jorden. Disse personer var blevet bortført på forskellige tidspunkter og havde ingen erindring om deres oplevelser. Trods deres fravær havde ingen af dem ældet en dag.

Serien følger to agenter fra NSA, der forsøger at finde ud af, hvad der er sket, og hvorfor. Efter deres tilbagevenden viser det sig, at flere af de 4400 er blevet påvirket på mystisk vis, og har fået forskellige evner, både gode og dårlige. Nogle har forbedrede reflekser, mens andre har præcognition.

En stor del af handlingen centrerer sig om NTAC (National Threat Assessment Command), som er den regeringsagentur, der er ansvarlig for at holde øje med de tilbagevendte og undersøge alt, der er relateret til de 4400 personer.

Serien The 4400: En morskabsfuld rejse gennem fejltagelser

Vi har alle været der – fanget af en spændende TV-serie, kun for at opdage små fejl og inkonsistenser, der får os til at grine eller ryste på hovedet. I dette tilfælde har seere af TV-serien The 4400 været særligt opmærksomme og har opdaget et par sjove fejl, som vi ikke kan lade være med at dele med jer.

Kontinuitetsproblemer

Lad os starte med kontinuitet – eller mangel på samme. I en scene er kometen tæt nok på til, at Titan-missiler kan nå den på et par minutter. Men se lige godt efter: kort tid efter passerer kometen månen på vej mod Jorden. Er den ikke lidt for hastig? Enten er Titan-missilerne ekstremt effektive, eller også har vi at gøre med en komet, der har en hemmelig supermotor!

Faktuelle fejl

Hvis vi kigger nærmere på Titan-missilerne, så er der straks et par fejl at hæfte sig ved. Mens de nærmer sig kometen i rummet, efterlader de stadig kontrail. Vent lige et øjeblik, er det ikke noget med, at kontrail kræver atmosfære? Måske er det bare det, der sker, når man sender missiler i rummet – de får atmosfære på magisk vis! Desuden blev den sidste Titan II-missil udfaset i 1987. Hvordan i alverden formåede de at affyre hele 24 af dem?

Geografiske fejl

Ah, ja. Man kan altid stole på seere og deres blik for detaljer. I pilotafsnittet har Lily og Richard en samtale på en café, hvor de nyder en kop kaffe. Pludselig passerer en TransLink-trolleybus forbi vinduet. En mindre fejl, kan man sige – medmindre man tager i betragtning, at TransLink er den offentlige transportselskab i Vancouver, hvor serien blev optaget. Tænk, at kaffedrinken i serien endte i en eksotisk udstilling af vognene i Vancouver!

I en anden scene i episode 1.2 finder vi os på en gade, hvor gadelygte-bannere afslører, at vi er i Commercial Drive-nabolaget i Vancouver. Hvem havde troet, at denne fantastiske TV-serie fjernede os fra den magiske verden af fiktion og i stedet tog os med på en sightseeingtur gennem Vancouvers gader?

Der er selvfølgelig mange flere fejl, vi kunne tage fat på, men lad os stoppe her og blot nyde disse perler. Det er fascinerende at tænke på alt det, der kan falde igennem i produktionen af en TV-serie, og hvordan seernes observante øjne fanger det hele. Lad os håbe, at skaberne af The 4400 har kunnet grine af fejlene på samme måde som os!

Andre populære titler: Avatar 3Unsolved MysteriesArcherTo Love-Ru – DarknessAll Roads Lead to RomeGoodfellasLittle WomenBelow DeckA Day to DieScreamGlass Onion: A Knives Out MysterySullivans Crossing12 Years a SlaveLittle WomenDeep ThroatDawsons CreekLokiDen grænseløseKnight and DayThe DurrellsChefKamæleonenKlovnWinnie the Pooh: Blood and HoneyHeartbeatSaharaCrash Landing on YouThor: RagnarokMolly and MeExpend4blesAfterMurder in Three ActsThe Passage“Dirty Mother Pukka” Demi Rose on OnlyFans, shame and AyahuascaHaloMadagascarSuper Dragon Ball HeroesLucyAssassins – Die KillerThe OrvilleScream VIAlice in WonderlandRebel Moon Teil 1: Kind des FeuersDespicable Me 2The OrvilleA Man of ActionHorton Hears a Who!OppenheimerHe Xian Sheng De Lian Lian Bu Wang