kinokvinder.dk

The Bletchley Circle (TV Series 2012–2014)

The Bletchley Circle: Mia vaskeægte krimidrama fra 2. verdenskrig

The Bletchley Circle er en britisk tv-serie, der blev sendt fra 2012 til 2014. Serien er baseret på historien om en gruppe kvindelige krigsveteraner, som under 2. verdenskrig arbejdede som kodebrydere ved Bletchley Park, og som nu bruger deres unikke evner til at opklare forbrydelser i efterkrigstidens London.

De medvirkende

Serien har et imponerende cast, der formår at bringe historierne og karaktererne til live. Her er de vigtigste medvirkende i The Bletchley Circle:

  1. Rachael Stirling (Millie) – Stirling spiller rollen som Millie, en af hovedpersonerne i serien. Millie er en beslutsom og intelligent kvinde, der bruger sin viden som kodebryder til at hjælpe med at løse forbrydelser.
  2. Julie Graham (Jean) – Graham portrætterer Jean, en anden af hovedpersonerne i serien. Jean er en dygtig analytiker og har en skarp sans for detaljer, der er afgørende i opklaringsarbejdet.
  3. Sophie Rundle (Lucy) – Rundle spiller Lucy, en anden af de dygtige kvinder fra Bletchley Park. Lucy er meget dygtig til at finde mønstre i data og bruger ofte sin matematiske kunnen til at hjælpe gruppen.
  4. Anna Maxwell Martin (Susan) – Martin spiller rollen som Susan, en af de oprindelige Bletchley-kvinder. Susan er en følsom og intuitiv person, der har en unik evne til at forstå forbrydere og deres motiver.
  5. Mark Dexter (Timothy) – Dexter portrætterer Timothy, Susans mand. Han har indgående viden om politiet og hjælper ofte gruppen med at finde informationer fra politiets indre kredse.
  6. Hattie Morahan (Alice) – Morahan spiller Alice, en af de senere tilkomne kvinder i gruppen. Alice er en erfaren og klog kvinde, der bringer en frisk tilgang til teamet.

Derudover ledsages de vigtige karakterer af et ensemble af talentfulde skuespillere, der bidrager til seriens autentiske atmosfære og spændende plot.

Alt i alt er The Bletchley Circle en velspillet og spændende krimidrama-serie, der formår at kombinere historiske elementer med fascinerende karakterer og komplekse plotlinjer. Serien formår at skabe et dybtgående og informativt indblik i livet efter 2. verdenskrig og de udfordringer, som kvinderne står over for i deres kamp for retfærdighed.

Overblik

Titel The Bletchley Circle
Udgivelsesdato 1. februar 2014
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som 布萊切利四人組
Filmoptagelsessteder Bletchley Park, Bletchley, Buckinghamshire, England, UK (Sæson 2)
Produktionsselskab World Productions

Resmué

The Bletchley Circle er en tv-serie, der foregår i 1952. Serien følger fire kvinder, der tidligere har arbejdet på den britiske kodeknækningsskole, Bletchley Park. Efter krigen gik de hver til sit, men de genforenes for at opspore en seriemorder.

Under Anden Verdenskrig spillede både mænd og kvinder på Bletchley Park en afgørende rolle i at bryde de koder, som blev brugt af den tyske hær. Ni år senere er den tidligere kodeknækker Susan en hjemmegående husmor og mor, men hun opdager stadig mønstre i hverdagen, som minder hende om kodedekryptering. Da en række kvinder bliver brutalt myrdet i London, begynder Susan at se et mønster. Men da politiet ikke finder nogen beviser for det, Susan tror er en overset offer, indser hun, at hun ikke kan løse gåden alene. Susan får hjælp fra tre af sine tidligere kolleger fra Bletchley Park: Millie, Lucy og Jean. De ved, at de har begrænset tid til at knække koden, før morderen slår til igen.

Fejl i TV-serien The Bletchley Circle

Vi har allesammen prøvet det – at sidde foran fjernsynet og lade os opsluge af en spændende TV-serie, kun for at blive revet ud af illusionen af en lille, fjollet fejl. I The Bletchley Circle er det ikke anderledes. Lad os tage et muntert kig på nogle af de fejl, som seere har opdaget og påpeget.

1. Tidsrejser i Bletchley

Det er vist ikke kun i Back to the Future, man kan rejse i tiden! Nogle skarpe øjne har opdaget, at i The Bletchley Circle skifter karaktererne tøj og frisurer fra scene til scene, som om de pludselig befandt sig i en anden tidsalder. Måske er damernes fantastiske hjernekapacitet ikke kun god til at dechifrere koder, men også til at rejse tilbage i tiden og skifte stil? Hvorfor ikke?

2. Bogstaverne danser på skærmen

Hvis du nogensinde har studeret en skrivemaskine, ved du, at bogstaverne står i rækkefølge på tastaturet. Men i The Bletchley Circle sker der noget magisk med bogstaverne. Nogle gange danser de rundt på skærmen og blander sig i koderne på de mystiske beskeder. Måske er det en kode i sig selv? Kun de mest tålmodige og opmærksomme seere vil have chancen for at løse denne gåde.

3. Pludselig forsvundne biler

Efter en spændende biljagt bliver man ofte stående på kanten af sofaen og jubler over heltenes snilde. Men i The Bletchley Circle er det ikke unormalt, at biler, som netop har været centrum for en dramatisk forfølgelse, pludselig forsvinder i den blå luft. Måske gemmer damernes matematiske geni sig også i evnen til at lave bilen usynlig? Hvis man ikke tror på spøgelser, er det nok bedst at undgå at parkere i nærheden af Bletchley Park.

4. Ekstrahjælp til karaktererne

Sidder du og krymper dig over, hvor lidt skuespillerne kan om computersikkerhed, når de forsøger at hacke sig ind på hemmelige systemer? Bare rolig, du er ikke den eneste. Nogle af seerne har bemærket, at karaktererne i The Bletchley Circle ofte modtager mystisk hjælp i form af pludselig computer-ekspertise – nærmest som om de havde en usynlig it-supporter på deres side. Hvem ved, måske er Bletchley-området et yndet tilholdssted for overnaturlige IT-konsulenter?

Så er det bare op til dig at blive den næste Sherlock Holmes og lede efter endnu flere skjulte fejl i The Bletchley Circle. Husk at se med et glimt i øjet og en god portion humor. God fornøjelse!

Andre populære titler: 10.000 BCTouchmywifeThe WitchesStrange MagicPerry MasonDevil in OhioThree SistersFather of FourThe French ConnectionFBoy IslandOne Tree HillDonnie BrascoHidden AssetsHavocBrooklyn Nine-NineHotel TransilvaniaReal SteelCall Me by Your NameToy Story 4Ant-Man and the Wasp: QuantumaniaMig og min lillebror og BølleRagnarokÉ a Vida!Cosmos: A Spacetime OdysseyKilling Me SoftlyPuzzle mortalBlack SailsThe Remains of the DayDuneGiftedFear the Walking DeadAvatarTop GunA Serbian FilmAvengers: Secret WarsSundayJungledyret HugoThe Legend of TarzanEu si MarleyPrey for the DevilClanul SopranoGreys AnatomyOperarejsenThe Sum of All FearsBachelorGhosts of MoriaBlitzPrison BreakSe7enMy Dead Body