kinokvinder.dk

The Colbys (TV Series 1985–1987)

De medvirkende i TV-serien The Colbys

TV-serien The Colbys, der blev sendt fra 1985 til 1987, var en populær spin-off af den velkendte tv-serie Dynasty. Serien fulgte it-millionæren Jason Colby og hans familie i deres kamp for magten og kærligheden. Her er en liste over de medvirkende skuespillere i serien:

Charlton Heston som Jason Colby

Charlton Heston spillede rollen som Jason Colby, den magtfulde og respekterede familiens overhoved. Heston, der er kendt for sine mange roller i episke film, gav serien et solidt fundament med sin karismatiske og autoritære præstation.

John James som Jeff Colby

John James portrætterede Jeff Colby, Jason Colbys nevø og den ideelle ungdommelige helt. Med sit charmerende udseende og talentfulde skuespil skabte James en karakter, der formåede at balancere mellem loyalitet og ambition.

Katharine Ross som Francesca Colby

Katharine Ross spillede rollen som Francesca Colby, Jason Colbys kone og en dynamisk og stærk kvinde i serien. Ross evne til at skildre Francescas komplekse karakter var med til at gøre hende til en central figur i handlingen.

Emma Samms som Fallon Carrington Colby

Emma Samms indtog rollen som Fallon Carrington Colby, datteren af Dynastys hovedkarakterer Blake og Alexis Carrington. Fallon blev kendt for sin glamourøse stil og svære valg. Samms leverede en stærk præstation og blev en af de mest populære karakterer i serien.

Maxwell Caulfield som Miles Colby

Maxwell Caulfield spillede Miles Colby, Jeff Colbys halvbror og en opkomling inden for oliebranchen. Caulfields energiske skuespil gav serien en ny og dynamisk karakter, der kæmpede for sin ret til Colby-arven.

Tracy Scoggins som Monica Colby

Tracy Scoggins portrætterede Monica Colby, Miles Colbys livlige og idealistiske søster. Med sit friske udseende og talentfulde skuespil skabte Scoggins en karakter, der stod for ungdommens oprør og søgen efter retfærdighed.

Stephanie Beacham som Sable Colby

Stephanie Beacham spillede rollen som Sable Colby, Jason Colbys ex-kone og en formidable kvinde med et strategisk sind. Beachams sofistikerede og karismatiske præstation gjorde Sable til en af seriens mest mindeværdige karakterer.

Ricardo Montalban som Zach Powers

Ricardo Montalban indtog rollen som Zach Powers, en magtfuld forretningsmand og ærkerival til Jason Colby. Montalbans præstation som den skruppelløse og manipulerende Zach Powers gav serien en ekstra dimension af spænding.

Claire Yarlett som Bliss Colby

Claire Yarlett portrætterede Bliss Colby, Jeff Colbys kærlighedsinteresse og en livlig og eventyrlysten kvinde. Yarletts charme og spilleglæde gjorde Bliss til en elsket karakter i serien.

Ivan Bonar som Henderson

Ivan Bonar spillede rollen som Henderson, Jason Colbys loyale butler. Med sin erfarne tilgang og diskrete personlighed gav Bonar karakteren Henderson en afgørende rolle i seriens intriger og hemmeligheder.

Kim Morgan Greene som Channing Carter

Kim Morgan Greene indtog rollen som Channing Carter, en ambitiøs journalist og ven af Carrington-familien. Gennem Greenes præstation fik Channing en uafhængig og stærk position i seriens historiefortælling.

Barbara Stanwyck som Constance Colby

Barbara Stanwyck spillede rollen som Constance Colby, Jason Colbys søster. Stanwycks ikoniske skuespil skabte en karakter, der var stolt af sin familie og mester af subtil manipulation.

Ken Howard som Garrett Boydston

Ken Howard portrætterede Garrett Boydston, en indflydelsesrig forretningsmand og allieret med Colby-familien. Howards karismatiske præstation gjorde Garrett til en vigtig brik i seriens magtkampe.

Adrian Paul som Nikolai Rostov

Adrian Paul spillede rollen som Nikolai Rostov, en russisk prins og forelskelse af Fallon Carrington Colby. Med sin mystiske og charmerende præstation gav Paul Nikolai en interessant og uforudsigelig dimension.

Peter White som Arthur Cates

Peter White indtog rollen som Arthur Cates, en advokat og allieret med Colby-familien. Whites solide skuespil gav Arthur Cates en troværdig og vigtig position i seriens juridiske stridigheder.

James Houghton som Cash Cassidy

James Houghton portrætterede Cash Cassidy, en oliebaron og rival til Colby-familien. Houghtons energiske skuespil gjorde Cash til en spændende og provokerende karakter i serien.

Shanna Reed som Adrienne Cassidy

Shanna Reed spillede rollen som Adrienne Cassidy, Cash Cassidys kone. Med sit karismatiske udseende og talentfulde skuespil gav Reed Adrienne en kompleksitet, der gjorde hende til en nøglespiller i seriens intriger.

Charles Van Eman som Sean McAllister

Charles Van Eman indtog rollen som Sean McAllister, en ung og talentfuld advokat og Jeff Colbys allierede. Van Emans præstation gav Sean en troværdighed og karisma, der hjalp Jeff i hans kamp for familiearven.

Skabere af serien var William Bast, Paul Huson og Eileen Pollock, der alle bidrog til at skabe en dybdegående og fængslende historie om intriger og magtkampe i Colby-familien.

TV-serien The Colbys vil altid stå som et ikonisk eksempel på 80ernes såpelignende dramaer og et af de fornyende spin-offs, der gjorde sit indtryk på tv-landskabet.

Overblik

Titel The Colbys
Udgivelsesdato 24. januar 1986 (Storbritannien)
Oprindelsesland USA
Alternativ titel Die Colbys – Das Imperium
Optagelsessteder Los Angeles Municipal Art Gallery – 4804 Hollywood Boulevard, Californien, USA (eksteriører: Sables kunstgalleri)
Produktionsselskab Aaron Spelling Productions

Resmué

Denne spin-off af Dynasty (1981) følger eventyrene med Jeff og Fallon Colby og Jeffs velhavende slægtninge i Californien. Jeff Colby accepterer et tilbud fra sin tante Constance Colby om at flytte til Californien og arbejde sammen med sin onkel Jason i familiens virksomhed, Colby Enterprises. Uvidende støder han ind i sin ekskone Fallon Carrington, der nu lider af hukommelsestab og er blevet gift med Miles Colby, Jeffs fætter. Sabella Sable Colby gør sig bemærket som den planlæggende femme fatale, der holder sin mand Jason tæt og forbliver super rig.

– Carlos Martinez Jr.

Fem sjove fejl i TV-serien The Colbys

1. Familiemedlemmer forsvinder og dukker op igen uden forklaring

Har du nogensinde bemærket, hvordan karaktererne i TV-serien The Colbys kan forsvinde fra en scene og derefter dukke op igen, som om intet er sket? Det er som om de har teleporterede sig selv! Måske har de fået fat i en af de famøse magiske tæpper fra Aladdin? Eller måske har de bare en superhurtig evne til at rejse gennem tid og rum. Hvem ved?

2. Tandbørsten, der aldrig bliver brugt

Vi har alle set det – karaktererne i The Colbys har perfekt hår og hvidt-smil uden en tandbørste i syne! Det er som om de har et hemmeligt tandlægeteam, der står klar til at polere deres gebisser mellem hver scene. Måske har de bare en magisk tandpasta, der kan holde deres tænder pletfri uden nogen indsats? Ja, det må være det.

3. Ubegrænsede penge i Colby-familien

Glem Warren Buffet og Elon Musk – Colby-familien er tydeligvis de ægte pengemaskiner i verden. Uanset hvad der sker, har de altid råd til at købe luksusbiler, flotte kæmpevilllaer og smukke designerkjoler. Måske har de en magisk penge-træ gemt i deres have? Eller måske har de en deal med banken, hvor de aldrig behøver at betale deres lån tilbage? Uanset hvad, er de ikke flove af det!

4. Pludselige tidsrejser uden tidsmaskine

The Colbys har virkelig en tidsrejse-obsession – de rejser frem og tilbage mellem 80erne og 90erne, uden at vi nogensinde ser en tidsmaskine! Det er som om de har fundet en skjult portal i baghaven, der bare transporterer dem fra den ene æra til den anden. Måske er de bare store fans af Doctor Who og har stjålet hans tidsturner? Hey, hvis det virker, hvorfor så ikke?

5. Forkerte placeringer på kortet

Hvis du nogensinde har fulgt med i The Colbys, er du nok klar over, at det er en serie, der gerne vil vise os, at der er mange forskellige steder i verden. Desværre er der nogle gange lidt forvirring om, hvor disse steder faktisk ligger på kortet. Nogle gange kan du opleve, at en karakter befinder sig i New York, og næste øjeblik er de pludselig i Paris – uden at have taget et fly eller noget! Måske har de en hemmelig teleport-knap på deres smartphones, der bare sender dem til hvilket som helst sted, de ønsker sig. Det ville være praktisk!

Andre populære titler: CapcanaTrollsStripperkongens pigerBloodlineGreenlandJeg er på stofferMiserySpySkabelsen af Riget ExodusStripperkongens pigerRoboCopSilent HouseMurder MysteryThe Good NurseMarionetaRushAquamanProm NightThe Last of UsMatadorInsidious: Chapter 2P.S. I Love YouIzbăvireSchool of RockEmily in ParisPuff, Puff, PassWifelikeRocketmanBrighteon Broadcast News with Mike AdamsRumor Has It…TabooQueen Charlotte: A Bridgerton StoryVikingsThe ShallowsCashbackKSI: In Real LifeMoulin Rouge!The FightersFatalePress PlayHappiest SeasonAsh vs Evil DeadBlack SnowDer Weg nach El DoradoShamelessNikitaGlass Onion: A Knives Out MysteryThe Terminal ListSinister 2