kinokvinder.dk

The Flintstones (TV Series 1960–1966)

De medvirkende i TV-serien The Flintstones

TV-serien The Flintstones, der blev sendt fra 1960 til 1966, er en klassiker inden for animationskomedier. Serien følger hverdagen for en typisk stenalderfamilie og deres oplevelser i Bedrock. Denne artikel vil dykke ned i de medvirkende skuespillere bag de ikoniske karakterer i The Flintstones.

Alan Reed: Fred Flintstone

Alan Reed leverede stemmen til hovedkarakteren, Fred Flintstone. Fred er en hårdtarbejdende stenaldermand, der altid er på udkig efter en nem løsning på livets udfordringer. Reeds stemme gav Fred en unik personlighed, der blev elsket af seerne. Han medvirkede i 166 episoder af serien fra 1960 til 1966.

Mel Blanc: Barney Rubble

Med sin geniale stemme gav Mel Blanc liv til Barney Rubble, Freds bedste ven og nabo. Barney er en charmerende og lidt naiv karakter, der altid er klar til at hjælpe Fred ud af knibe. Blanc indspillede stemmen til Barney i 163 episoder af The Flintstones fra 1960 til 1966.

Jean Vander Pyl: Wilma Flintstone

Wilma Flintstone, Freds kloge og elskende kone, blev portrætteret af Jean Vander Pyl. Hendes stemme gav Wilma den perfekte balance mellem styrke og ømhed. Vander Pyl medvirkede som Wilma i 167 episoder fra 1960 til 1966.

Bea Benaderet: Betty Rubble

Betty Rubble, Barneys kone og Wilmas bedste ven, blev stemt af Bea Benaderet. Bettys karakter er en blid og omsorgsfuld person, der altid er der for sine venner. Benaderet indspillede Betty Rubbles stemme i 112 episoder fra 1960 til 1964.

Don Messick: Bamm-Bamm Rubble

Don Messick lånte sin stemme til den søde og stærke Bamm-Bamm Rubble, Betty og Barneys adopterede søn. Bamm-Bamm er kendt for sin utrolige styrke og sin kærlighed til at banke ting i stykker med sin klub. Messick spillede Bamm-Bamm i 85 episoder fra 1960 til 1966.

John Stephenson: Mr. Slate

John Stephenson spillede stemmen til Mr. Slate, Freds krævende chef på stenbruddet. Mr. Slate er kendt for sit hårde ydre og sin strenge ledelsesstil. Stephenson indspillede Mr. Slates stemme i 74 episoder fra 1960 til 1966.

Gerry Johnson: Betty Rubble

I 52 episoder fra 1964 til 1966 blev Betty Rubble stemt af Gerry Johnson. Hun gav karakteren en unik personlighed og stemme, der adskilte sig fra Benaderets fortolkning.

Hal Smith: Announcer

Hal Smith spillede stemmen til announceren i 32 episoder fra 1960 til 1965. Med sin inderlige og distinkte stemme introducerede announceren ofte episoder og fremhævede vigtige begivenheder.

Doug Young: Cop

Doug Young indspillede stemmen til politimanden i 31 episoder fra 1962 til 1966. Politimanden optræder ofte i serien som en form for komisk konfliktløser.

Howard Morris: Bird

Howard Morris spillede stemmen til fuglen i 28 episoder fra 1962 til 1965. Fuglen fungerede som en slags fjollet sidekick til hovedkaraktererne og tilføjede humor til serien.

Daws Butler: Barney Rubble

Daws Butler overtog rollen som Barney Rubble i 19 episoder i 1960 og 1965. Hans stemme gav karakteren en anden nuance og stil.

Henry Corden: Attendant

Henry Corden indspillede stemmen til betjenten i 19 episoder fra 1963 til 1966. Denne karakter var ofte en hjælp for Fred og Barney i forskellige situationer.

Allan Melvin: Cop

Allan Melvin lånte sin stemme til politimanden i 14 episoder fra 1963 til 1966. Politimanden optræder i serien som en slags sikkerhedsstyrke i Bedrock.

Harvey Korman: The Great Gazoo

Harvey Korman spillede stemmen til The Great Gazoo i 13 episoder fra 1964 til 1966. The Great Gazoo er en lille rumvæsen, der flyver rundt i Bedrock og skaber problemer og forvirring for Fred og hans venner.

Janet Waldo: Mrs. Slaghoople

Janet Waldo indspillede stemmen til Mrs. Slaghoople i 10 episoder fra 1963 til 1966. Mrs. Slaghoople er Wilmas mor og optræder i serien med sin karakteristiske stemme og personlighed.

Jerry Mann: Announcer

Jerry Mann indspillede stemmen til announceren i 9 episoder fra 1960 til 1962. Han leverede en spændende og energisk introduktion til seriens begivenheder.

Frank Nelson: Clerk

Frank Nelson spillede stemmen til kontorets ekspedient i 6 episoder fra 1960 til 1962. Hans karakter tilføjede en komisk note til arbejdssituationerne for Fred og Barney.

June Foray: Bank Customer

June Foray medvirkede som stemmen til bankkunden i 4 episoder fra 1960 til 1964. Bankkunden er en karakter, der ofte er en del af Fred og Barneys finansielle eventyr.

Skaberne

TV-serien The Flintstones blev skabt af Joseph Barbera og William Hanna. Barbera og Hanna anses for at være pionerer inden for animationsindustrien og har skabt en række ikoniske tegnefilmsserier. Deres talent og kreativitet har bidraget til at gøre The Flintstones til en sand klassiker.

Med deres fantastiske stemmeskuespil og personlige touch har de medvirkende i The Flintstones skabt uforglemmelige karakterer, der stadig bringer smil på læberne hos seere i dag. Deres bidrag til serien har gjort The Flintstones til en af ​​de mest populære animationskomedier gennem tiderne.

Overblik

Titel The Flintstones
Udgivelsesdato 1. maj 1960 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Også kendt som The Flagstones
Produktionsselskaber Hanna-Barbera Productions, Screen Gems Television

Resmué

The Flintstones var en populær animeret TV-serie, der handlede om to moderne Stone Age-familier, Flintstones og Rubbles. Serien var kendt for sin humoristiske portrættering af moderne bekvemmeligheder, der blev fortolket ved hjælp af stenalder teknologi. Blandt andet deres biler, der manglede gulvbrædder og i stedet blev drevet af fodkraft.

Flintstones var en moderne Stone Age-familie, der boede i Bedrock. Fred Flintstone arbejdede på et utilfredsstillende stenbrud, men vendte altid tilbage til sin dejlige kone Wilma og senere deres datter Pebbles. Fred, der var stor fan af golf og bowling, nød også at drille sin nabo Barney Rubble, mens Barneys frække kone Betty var bedste venner med Wilma. I løbet af serien adopterede Barney og Betty en supernaturligt stærk søn, Bamm-Bamm, der blev venner med den lille Pebbles.

Flintstones, der var tydeligt inspireret af The Honeymooners, overbeviste en hel generation af børn om, at dinosaurer og mennesker levede på jorden på samme tid.

Forskellige fejl i TV-serien The Flintstones

Selvom TV-serien The Flintstones er elsket af mange, har ivrige seere opdaget nogle sjove fejl i løbet af seriens løb. Lad os tage et kig på nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl, der bestemt vil få dig til at grine.

Inkontinuitet

I adskillige episoder gennem hele serien skifter kapaciteten af passagerer i både Freds og Barneys biler konstant mellem at kunne have to passagerer og fire passagerer. Det lader til, at bilernes sædeindretning er lige så fleksibel som tidens teknologi!

For at gøre det endnu mere forvirrende har både Freds og Barneys chefer et fornavn, der hedder George, men deres efternavn skifter konstant mellem Slate og Granite i løbet af den første sæson. Så måske er det bedst at kalde dem George Skifer-Granite og George Skifer-Slate?

En anden morsom ting er, at Dino skifter farve fra lilla til rød i løbet af serien. Derudover er han blå i åbningssangen i sæson 1 og 2. Er Dino mon en kameleon-lignende dinosaur?

Diverse fejl

Trods seriens præhistoriske indstilling bliver karaktererne vist med telefoner og fjernsyn, selvom disse ting slet ikke eksisterede på det tidspunkt. Måske var Flintstones-familien mere innovative end vi troede!

I slutningen af afsnittene, når Wilma ligger i sengen og sover, har hun pludselig ingen mund. Enten har manusforfatterne glemt at tegne den, eller også har Wilma fundet en ny måde at kommunikere uden ord.

En af de mest underlige fejl er, at bilerne i serien bliver drevet af fødder. Hvis det er tilfældet, hvorfor findes der så benzinstationer? Ofte er det eneste, deres fødder laver, at få bilen i gang. Måske skulle Fred og Barney have overvejet at investere i et par gode løbesko i stedet for at brænde benzin?

Handlingshuller

Et stort handlingshul opstår, når man ser på vinduerne i Flintstones hus. De er temmelig store og ikke glaserede. Hvorfor bliver Fred ved med at banke på døren, efter at han er blevet sparket ud af en sabeltandkat? Han kunne nemt have fulgt kattens eksempel og gået ind gennem vinduet. Måske holder Fred bare af dramaet ved at banke på døren?

Det er tydeligt, at The Flintstones ikke skyr væk fra at underholde os med disse morsomme fejl, der tilføjer en ekstra dimension til serien. Mens vi griner af disse inkonsekvenser og selvmotsætninger, kan vi fortsat nyde den fantastiske præhistoriske verden, hvor Stone Age-familien lever i deres helt eget, humoristiske univers.

Andre populære titler: On the Count of ThreeMeitantei ConanSjit HappensDarlingPandaerneChuckGrimRabbit HoleSombras nos Meus OlhosThe FallAbout TimeSightlessBlack or WhiteAnt-Man and the Wasp: Quantumania“Black Mirror” Be Right BackBergenMinions: The Rise of GruHot Fuzz – Zwei abgewichste ProfisYouGrantchesterDoctor DolittleThats AmorBeetlejuiceDeep Blue Sea 2Texas ChainsawThe Little MermaidGone Girl1883The WitchesLostSecretulEverything Everywhere All at OnceBig TitsWaiting…The LobsterThe BatmanSleep TightDownton Abbey: A New EraSearching for Sugar ManOutlastInterviu cu un vampir: Cronicile vampirilorDont Worry, He Wont Get Far on FootOur HouseEvil Dead RiseOmul-Păianjen: Niciun drum spre casăMemory – Sein letzter AuftragDisaster Movie