kinokvinder.dk

The Forsyte Saga (TV Series 2002–2003)


Overblik

Titel The Forsyte Saga
Udgivelsesdato 6. oktober 2002 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som 포사이트가의 이야기
Filmlokationer Tabley House, Knutsford, Cheshire, England, UK
Produktionsselskaber Granada Television, WGBH

Resmué

TV-serien The Forsyte Saga følger livene for tre generationer af den velhavende britiske overklassefamilie, Forsyte-familien, fra 1870erne til 1920. Den udvidede Forsyte-familie lever et mere end behageligt overklasse-liv i det victorianske og senere edwardianske England. De to centrale karakterer er Soames Forsyte og hans fætter Jolyon Forsyte. Soames er en advokat, der er korrekt og konventionel. Hans kærlighed til den smukke Irene er hans eneste svaghed, ligesom hans smukke datter Fleur. Jolyon er modsætningen, en fritænkende kunstner, der forlader sin kone for at bo sammen med børnebarnets barnepige. Deres liv og deres børns liv vil krydse hinanden over 30 år og bringe lykke til nogle og tragedie til andre.

I 1920erne, årtier efter det problemfyldte og ulykkelige ægteskab mellem Soames Forsyte og den smukke pianist Irene Herron sluttede, har både Soames og Irene giftet sig igen og er kommet videre. Irene er lykkeligt gift med en søn sammen med Jolyon Forsyte – hvilket får Jolyon til at blive endnu mere betragtet som en outsider og forræder af Forsytes – og Soames med den smukke, men utro, franske kvinde Annette. Med Annette får Soames også endelig det barn, han så desperat ønskede sig, og hans 18-årige datter Fleur ved præcis, hvordan hun får hvad hun vil have fra en forkælet og eftergivende far. Smerten fra fortiden er dog begyndt at dukke op igen, da Fleur, på trods af Soames anstrengelser, møder og forelsker sig dybt i Irene og Jolyons 18-årige søn Jon. Mens de unge elskende begiver sig ud i deres lidenskabelige kærlighedsaffære, har de ingen idé om besættelse, ulykke, ægteskabsbrud, voldtægt og besidderisk, uopfyldt kærlighed, der ligger i deres forældres fortid.

I det victorianske England møder Soames Forsyte, en mand fra en velhavende og arrogant familie, Irene Herron, en fattig kvinde, og forelsker sig i hende. Efter at have fulgt hendes stedmoders råd, gifter Irene sig med Soames. Efter fire års ægteskab er Irene ikke lykkelig, fordi hun ikke elsker ham. Soames forsøger at vinde hendes kærlighed ved at give hende de ting, han tror, ​​alle kvinder ønsker, tøj og smykker. Han kan dog ikke give hende det ene, hjertet ønsker sig, frihed. Af desperation beder han sin fætters forlovede, Phil Bosinny, om at bygge et hus til ham på landet. Irene ser huset som en fængsel. Under byggeriet af huset forelsker Phil og Irene sig og indleder en affære. Affæren skaber en skandale i familien. År senere kommer Irene i kontakt med Soames onkel Jolyon, der efterlader hende penge efter sin død som en gestus af venskab. Jolyons søn, Young Jolyon, er hendes værge. Soames bliver forelsket i en ung fransk pige, Annette, som han gerne vil gifte sig med. Han opsøger Irene for en skilsmisse, men har ingen aktuelle beviser for skilsmissen. I stedet beslutter han sig for at forsøge at få hende tilbage, så han kan få en arving. Hun flygter fra ham og finder venskab og beskyttelse hos Young Jolyon. Soames beslutter sig for en skilsmisse, da han finder Irene og Young Jolyon sammen, og Irene fortæller ham, at hun og Young Jolyon er dybt forelsket. Irene og Jolyon gifter sig og får en søn, mens Soames gifter sig med Annette og får en datter. Er denne familie-skandale ovre? Er Irene endelig fri fra Soames?

Fejl i The Forsyte Saga, som seerne har opdaget og grinet af

Fejlfyldte historiske detaljer

Lad os starte med at tage en tur tilbage i tiden med The Forsyte Saga, hvor seerne har opdaget nogle små historiske fejl, der kan få selv den mest hærdede historienørd til at smile.

Først og fremmest har vi det utrolige i, at personerne i TV-serien synes at have ubegrænset adgang til telefoner – ikke bare sådan almindelige telefoner, men mobiltelefoner! Ja, det er rigtigt, folkens. Selvom The Forsyte Saga udspiller sig i starten af det 20. århundrede, ser vi vores elskede karakterer surfe på nettet og tjekke Twitter, som om de lige er trådt ud af en moderne tid.

Samtale i slow motion

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor karaktererne i The Forsyte Saga altid taler i slow motion? Det er som om, at selv de mest almindelige sætninger bliver trukket ud i en sælsom form for tidslomme, hvor selv de enkleste spørgsmål tager en evighed at blive stillet. Det er lidt som at se en vandretur i slow motion – det ser måske flot ud, men det kan også blive en smule komisk i længden.

Magiske ejendomme

The Forsyte Saga byder også på nogle ret fantastiske ejendomme, der ser ud til at have et sjovt forhold til perspektiv. Har du nogensinde bemærket, at to karakterer kan gå ind i et hus og pludselig befinde sig i det, der kun kan beskrives som et enormt palads? Det er som om, at de træder ind i et parallelt univers, hvor lovene om plads og tid ikke gælder. Det er nok sådan, de får plads til alle de dramatiske drejninger!

Mystiske tidsforløb

Og tale om dramatiske drejninger – The Forsyte Saga er bestemt ikke bleg for at lave nogle heftige spring i tiden. Du sidder og ser et afsnit, hvor et barn er blevet født, og i næste øjeblik er det allerede blevet en teenager. Det er som om, at tidsforløbet kører på overtid, og vores karakterer nærmest teleporterer sig mellem årstiderne. Måske er det en speciel evne, de har fået fra de magiske ejendomme? Hvem ved!

Musikalske mysterier

Og til sidst har vi musikken, der kan være en kilde til både glæde og forvirring. Det virker nogle gange som om, at karaktererne i The Forsyte Saga har en helt magisk evne til at kunne høre soundtracket. Uanset om det er dramatiske øjeblikke eller romantiske scener, så er musikken altid lige på plads. Det må være fantastisk at have sådan en personlig DJ til at soundtracke ens eget liv!

Så kære seere af The Forsyte Saga, lad os tage disse fejl med et smil og omfavne dem som en del af charmen ved serien. Hvem ved, måske er disse fejl blot hemmelige easter eggs, der er skjult for at bringe os entertainment og latter. Serien måske ikke er perfekt, men vi kan i det mindste grine af de små forskelle mellem virkelighed og fiktion.

Andre populære titler: WatchmenMighty Morphin Power RangersTinker Tailor Soldier SpyBumblebeeLista clientilorRoad TripScary Movie 3True GritSummer of 85RoyalteenThe WireMinxWorking GirlThe Lord of the Rings: The Rings of PowerThe Blue LagoonGirlOne More TimeSe7enWhat Women WantBraveheartEOGuess WhoThe Last LegionAstrid et RaphaëlleCampus 12The Hunger GamesThe Game ChangersBend It Like BeckhamChaos WalkingNichijou: My Ordinary LifePower Book III: Raising KananAwakeAmbulancePaper TownsShutterI Spit on Your GraveThe Amazing Spider-ManThe GameKung Fu PandaViespea verde 3DThe Cloverfield Paradox“Victorious” Freak the Freak OutFather StuSouth ParkThe BatmanEdge of TomorrowNix zu verlierenFelonGrimm