kinokvinder.dk

The Future Diary (TV Series 2011–2013)


Overblik

Titel The Future Diary
Udgivelsesdato 11. maj 2017 (USA)
Oprindelsesland Japan
Sprog Japansk, Engelsk
Også kendt som El Diario del Futuro
Produktionsselskaber 12 Diary Holders, Asread, Chara-Ani

Resmué

TV-serien The Future Diary handler om en ung mand ved navn Yukiteru Amano, der konkurrerer med mennesker fra hele verden for at få chancen for at blive efterfølgeren til Gud. Han har en dagbog, der kan forudsige fremtiden.

Yukiteru er en 14-årig ensom dreng, der bruger det meste af sin tid på ligegyldigt at optage begivenheder omkring ham i sin mobiltelefon-dagbog. Hans eneste venner er imaginære: Dues ex Machina, tiden og rummets gud, og Murmur, Dues lumre hjælper.

Yukiterus liv tager en mærkelig drejning, da hans dagbog begynder at optage begivenheder, før de sker, og Dues annoncerer, at han ikke er så imaginær alligevel. Det tager en dyster drejning, da hans dagbog annoncerer hans egen forestående død.

Det viser sig, at Yukiteru er blevet en del af et overlevelsesspil for at afgøre, hvem der skal efterfølge Dues som tiden og rummets gud. Han konkurrerer med 11 andre, der også har dagbøger, der forudsiger fremtiden på forskellige måder.

Men Yukiteru har mindst én stærk allieret: Yuno Gasai, en medstuderende, som til trods for selv at have en Fremtidsdagbog er fast besluttet på at beskytte Yukiteru for enhver pris. Hun er også en besat og muligvis sindssyg stalker, hvis egen Fremtidsdagbog optager Yukiterus hver bevægelse med ti minutters intervaller.

Fem mærkelige fejl i TV-serien The Future Diary

1. Yunos magiske evner

Vi har alle bemærket, hvor utroligt mægtig Yuno er i The Future Diary. Hun kan forudsige fremtiden og har en skræmmende præcision med sine handlinger. Men dette har ført til en sjov forglemmelse i serien. I en episode forsøger Yuno desperat at åbne en syltetøjsglas, men ender med at bruge sine overnaturlige kræfter for at gøre det. Er det virkelig nødvendigt at bruge magi til at åbne noget så simpelt som et syltetøjsglas? Måske har hun bare glemt at tage sine hudlæderhandsker på den dag.

2. Karakteren, der skifter udseende

Har du nogensinde bemærket, at en af karaktererne i The Future Diary har et foranderligt udseende? Ja, det er rigtigt – i enkelte scener skifter karakteren pludselig ansigtstype! Det er som om, han passerer fra at være en teenager til at være i trediverne uden nogen forklaring. Måske skifter han bare konstant udseende for at undgå politiet eller at imponere veninderne. Vi må tage vores hatte af for hans evne til at forbløffe os!

3. En teleporterende dør

Hvem ville ikke elske at have en dør, der kan teleportere os hvor som helst i verden? Desværre ser det ud til, at The Future Diary-serien har opdaget denne nøglefunktion, men kun glemte at forklare os, hvordan det fungerer. I adskillige scener ser vi karaktererne gå ind i en dør i ét rum og komme ud et helt andet sted. Måske er det en skjult superkraft hos karaktererne – at være i stand til at teleportere gennem døre, men kun når man ikke forventer det. Vi skulle alle ønske, vi kunne opleve denne surrealistiske rejsemetode.

4. Tiden stopper ikke altid

The Future Diary handler om at forudsige fremtiden, men det ser ud til, at nogle gange slukker fremtiden blot for at tage en pause. I visse scener ser vi, hvordan karaktererne fortsætter deres samtaler eller handlinger, mens tiden omkring dem er frosset. Måske har de defineret deres eget tidsrum, hvor de kan slappe af og lave alting i deres eget tempo. Det er som at have en fjernbetjening til virkeligheden – når man vil have en pause, trykker man bare på freeze knappen.

5. Et mikkelsort hul i manuskriptet

Du tror måske, at The Future Diary ville være en perfekt gennemtænkt serie, men der er faktisk en stor plet i manuskriptet – et mikkelsort hul, hvis du spørger mig. Undervejs i historien opdager vi en karakter, der pludselig har magiske evner uden nogen forklaring eller opbygning. Det er som om, forfatterne har sagt, Lad os bare kaste denne ting ind og se, hvad der sker! Måske er det en præstationsangst for den kreative proces eller blot en humoristisk påmindelse om, at intet er for underligt i The Future Diary.

Andre populære titler: Shot CallerLimboThe Usual SuspectsThe Boys“I huvudet på en mördare” Jonna HenningssonFaceA/FaceBLegally BlondeRecep IvedikThe FallHis Dark MaterialsThe BoysMandagsChancenConfusion – Sommer der AusgeflipptenDownton Abbey: A New EraThe Repair ShopGrudge MatchThe ForestIzbăvireBreakthroughDirchThe Good NurseMarionetaNot OkayInside Llewyn DavisStrikeThe DiscoveryMelrose PlaceAll Quiet on the Western FrontOur FriendSniper 3Planet EarthThe Green MileThe FabelmansPerfekte stederEntourageJohn Tucker Must DieThe MagiciansScorpionMy SpyDumt og farligtEin Rezept für die LiebeDoom PatrolThe Social NetworkBruce AlmightyFather TedRegular ShowBeau Is AfraidDesert HeartsAkira