kinokvinder.dk

The Magnificent Century (TV Series 2011–2014)


Overblik

Titel The Magnificent Century
Udgivelsesdato 5. januar 2011 (USA)
Oprindelsesland Tyrkiet
Også kendt som Suleimán: El Gran Sultán
Optagelsessteder Topkapi Palads, Istanbul, Tyrkiet
Produktionsselskab TIMS Productions

Resmué

I TV-serien The Magnificent Century følger vi Suleiman den Store og hans slægt fra hans store erobringer til slaget ved Szigeth. Da han som 26-årig bestiger tronen, søger Sultan Süleyman at opbygge et imperium, der er mere magtfuldt end Alexander den Store og gøre osmannerne uovervindelige. I løbet af hans 46-årige regeringstid spreder hans berømmelse som den største kriger og hersker af sin tid sig både mod øst og vest. Sammen med sin følgesvend Pargali Ibrahim opnår Süleyman store sejre og gør sit navn kendt i den muslimske verden. Süleyman kaldte Ibrahim for sin bror, ven og rådgiver. TV-serien viser Süleymans konsolidering af sin magt: Pargali Ibrahim som stor statsminister, der styrker retsstaten i hele imperiet, møder udenlandske diplomater og forbereder militære kampagner, alt sammen sat i spænding med den kristne Europas spændinger med Osmannerriget. Serien fokuserer også på forholdet mellem medlemmerne af det kejserlige hof, især romantiske forviklinger og rivaliseringer. Fjendskabet mellem Hürrem Sultan og Mahidevran Sultan, moder til sultanens ældste søn, og rollen som Hafsa Sultan, valide sultan; Hürrems stigning som Süleymans favorit, mens hun var gravid med hans søn, hendes fald fra nåde flere gange og hendes senere tilbagevenden til gunst; Pargali Ibrahims forviklinger med Hatice Sultan, sultanens søster, og mange andre.

Fejl og fadæser: The Magnificent Century

Velkommen til et humoristisk indblik i de mange fejl, som seerne har opdaget i den populære TV-serie The Magnificent Century. Selvom serien er kendt for sin historiske præcision og overdådige kostumer, har selv de bedste produktioner deres små upser og pinlige øjeblikke.

Fejl i kostumerne

Først og fremmest lader vi vores øjne dvæle ved de overdådige kostumer, der får os til at drømme om en tid, hvor silke og broderier var hverdagskost. Desværre har nogle seere observeret, at selv de mest kongelige kan få styr på deres knapper. I en scene kunne man for eksempel tydeligt se, at sultanens jakke var knappet forkert, og det virker jo en smule malplaceret i et historisk drama, hvor intet er overladt til tilfældighederne.

Pludselige tidskiks

Et andet underholdende element er de tilsyneladende mirakuløse tidsrejser, som vores hovedpersonerne undertiden oplever. Man kan være vidne til, hvordan det pludselig er gået fra dag til nat, uden at solen har bevæget sig en millimeter på himlen. Måske er det et hemmeligt våben, som deres tidsrejsende forfædre har efterladt, eller måske er der bare blevet trykket lidt for meget på redigeringsknappen. Hvem ved?

Uventede moderne elementer

Et tredje element, der sørger for overraskelser, er tilstedeværelsen af moderne objekter i 1500-tallets Istanbul. Det er som om, en tidsmaskine har forvildet sig ind i seriens univers og efterladt et par mærkelige rekvisitter. Hvordan kan man for eksempel finde et Rolex-ur på en arm, der burde være prydet med guldsmykker fra den tid? Det er nok bedst at opfatte det som et modevalg fra karakterens side – eller også er der sket en seriøs fejl i karakterens personlige historie.

Lydmystik og synkroniseringsproblemer

Til sidst må vi ikke glemme de små lydmystikker og synkroniseringsproblemer, der undertiden sniger sig ind i scenerne. Hvem har ikke undret sig over, hvordan karaktererne pludselig kan tale uden at bevæge læberne? Det er nok en teknisk udfordring, som selv de mest dedikerede produktionsteam kan støde på. Lad det være et ekstra krydderi i underholdningen og forsøg at læse på læben – det er helt sikkert sjovere end at lytte til ordene.

Så kære seere, selvom TV-serien The Magnificent Century imponerer os med sine historiske detaljer og smukke omgivelser, lad os også sætte pris på de små fejl og fadæser, der gør serien endnu mere underholdende. For hvem ved, måske er det netop disse fejl, der gør karaktererne og deres historier mere menneskelige og jordnære.

Andre populære titler: Adaptation.Wu-Tang: An American SagaAthenaA Castle for ChristmasAtonementOne Of Us Is LyingHouseThe HillsThe MandalorianCaponeSuite FrançaiseDas Kabinett des Doktor ParnassusBecoming JaneLucyTitanicTerrifier 2Tom Clancys Jack RyanMemórias de uma Falsificadora Literária“Mer panik i tomteverkstan” PåskharenArlington RoadTriangle of SadnessFrasierAsterix & Obelix in het MiddenrijkGrænserHolesEternalsThe Last Letter from Your LoverUtøya: July 22MaverickThe New PopeHot Fuzz – Zwei abgewichste ProfisNeighboursMichael CollinsAventuri sub clar de lunaFamilien GregersenMirror MirrorF9: The Fast SagaOmul ploiiThe Nice GuysThe WitchUndisputed II: Last Man StandingPleasureNine LivesUndoneThe Curse of Bridge HollowKnight and DayFirst Daughter