kinokvinder.dk

The Man in the High Castle (TV Series 2015–2019)


Overblik

Titel The Man in the High Castle
Udgivelsesdato 18. december 2015 (Tyskland)
Oprindelseslande USA, Storbritannien, Canada
Sprog Engelsk, Hebraisk, Tysk, Japansk
Også kendt som Людина у високому замку
Filming lokationer Roslyn, Washington, USA
Produktionsselskaber Amazon Studios, Big Light Productions, Electric Shepherd Productions

Resmué

I den dystopiske version af Amerika, der domineres af Nazi-Tyskland og det kejserlige Japan, opdager en ung kvinde en mystisk film, der måske har nøglen til at vælte de totalitære regimer. Hvordan ville det være, hvis de allierede magter havde tabt 2. verdenskrig, og Japan og Tyskland regerede USA?

The Man in the High Castle er en forbløffende fremstilling af en alternativ historie, som forfatteren Philip K. Dick forestiller sig i sin bestseller-roman; en verden, hvor Nazi-Tyskland og Japan sejrede i 2. verdenskrig. Året er 1962, og aksemagterne besætter USA, hvor fascisme hersker og de få tilbageværende jøder gemmer sig under falske navne.

Juliana Crain suges ind i den hemmelige og farlige verden af den amerikanske modstand, da hendes søster bliver dræbt af japanerne. Modsat hende og hendes kammerater står de mest brutale kræfter, som nazisterne og japanerne har at byde på, anført af Obergruppenführer John Smith fra SS og Chief Inspector Kido fra Kempeitai. Modstandens største håb synes at ligge i film, der viser en alternativ virkelighed, en verden hvor USA og dets allierede vandt 2. verdenskrig. Mens disse film primært betragtes som propaganda, kunne de være mere end det. Midt i produktionen og distributionen af disse film er der én mand, en hovedperson i modstanden: Manden i det høje slot.

Fem sjove fejl fundet i TV-serien The Man in the High Castle

Hop ind i en alternativ virkelighed fuld af fascinerende historiske fejltagelser i den spændende TV-serie The Man in the High Castle. Selvom serien er fyldt med drama og action, er det umuligt ikke at bemærke nogle lidt underlige fejl, der har fået seerne til at trække på smilebåndet. Lad os dykke ned i fem sjove fejl:

1. Nazismens forvirrende kaldenavn

Efter den tyske besættelse kalder seriens post-okkupationsstat sig officielt Great Nazi Reich. Men faktum er, at Hitler-tidens Tyskland aldrig brugte betegnelsen Nazi officielt eller uofficielt, da det var et nedladende ord brugt af Hitlers modstandere. Partiet kaldte sig selv National Socialist party, og staten blev almindeligvis omtalt som German Reich (Reich = rige, styre, imperium). Måske en lille fejl i historiebogen?

2. Landet der kunne være blevet omdøbt

I serien forbliver Tysklands hovedstad Berlin navngivet som sådan. Men i virkeligheden hadede Hitler dette navn, og hvis han havde vundet krigen, ville byen have fået navnet Germania. Måske burde seriens arkitekter have tænkt lidt mere over, hvad Hitler ønskede?

3. Rejsen til de dødes verden

Den unge japanske elev Doni bærer en aikido-gi med højre revers – en beklædningsdel som kun bruges af afdøde. Mon vi er kommet ind i et alternativt univers, hvor en afdød ung dreng stadig kan udøve kampsport? Sikke en magisk fejl!

4. Landbrug på havets bund

I serien hævder man, at de har tørlagt Middelhavet og omdannet dets land til landbrugsjord. Ud over at være et saltvands-fyldt hav, der ikke kan bruges til landbrug i årtier eller endda århundreder, er den dybeste del af havet over 17.000 fod dyb. Det er altså umuligt at omdanne det til landbrugsjord, selv med 21. århundredes teknologi. Et fantastisk forsøg på at ændre fysikkens love!

5. Tyske soldater med fremtidsvåben

I serien ser vi nazistiske soldater, herunder dem der anholder Wegener, der bærer Heckler & Koch MP5 maskinpistoler eller varianter heraf. Selvom det er et tysk våben, blev HK MP5 først vedtaget af tysk politi og militær i 1966. Dette ville være anakronistisk, hvis serien fandt sted i den rigtige 1960erne. Men husk, det her er en alternativ historie, hvor begivenhederne har udviklet sig temmelig anderledes. Lad os kalde det lidt kreative våbenvalg!

Det er utroligt, hvordan nogle små detaljer kan vække morskab og tænkevirksomhed hos seerne. Men disse fejltagelser bidrager også til charmens og underholdningens værdi i The Man in the High Castle. Lad os bare tage det hele med en korn af salt og nyde den alternative historie, som serien tilbyder os.

Andre populære titler: Love in the VillaTerminator GenisysLionheartWhen a Man Loves a WomanExpend4blesThe ThingThe White LotusGuardians of the Galaxy Vol. 3Stars at NoonOrphanBlack SpaceTwice ColonizedGlass Onion: A Knives Out MysteryChild 44The Perfect GirlOctober SkyKaptein SabeltannRockyAquamanEuphoriaFair HavenA Beautiful LifeWizards of Waverly PlaceNever Back Down: No SurrenderJurassic World: Das gefallene KönigreichO Rei de Staten IslandGrimmValhalla – The Legend of ThorCars 2PassengersBallerup BoulevardThe Big ShortRocco SchiavoneCode 8IvanhoeBorgenSieben Minuten nach MitternachtAmerican Pie 2Nothing But TroubleKasaba DoktoruAmerican OutlawsPerry MasonSet It UpBullet TrainAnd Just Like That…BoJack HorsemanBrads Status