kinokvinder.dk

The Name of the Rose (1986)

De medvirkende i TV-serien The Name of the Rose

Sean Connery – William of Baskerville

Sean Connery spiller hovedrollen som den tankerige franciskanske munk, William of Baskerville. Connery, der er kendt fra film såsom James Bond-serien og The Untouchables, imponerer i rollen som den dygtige og kloge detektiv, der forsøger at opklare en række mystiske dødsfald i et benediktinerkloster i det 14. århundrede.

Christian Slater – Adso of Melk

Christian Slater spiller rollen som Adso of Melk, en ung novitius, der fungerer som William of Baskervilles assistent og fortæller i serien. Slater, kendt fra film såsom Heathers og True Romance, bringer dybde og følsomhed til sin rolle som den usikre og nysgerrige novice.

Helmut Qualtinger – Remigio de Varagine

Helmut Qualtinger portrætterer karakteren Remigio de Varagine, en brolægger og tidligere benediktinermunk. Qualtinger, en talentfuld østrigsk skuespiller og forfatter, giver en rørende præstation som den plagede og skæbneramte karakter.

Elya Baskin – Severinus

Elya Baskin spiller rollen som Severinus, en enestående bibliotekar i klosteret. Baskin, der har medvirket i adskillige film og tv-serier, inklusive Spider-Man 2 og The Punisher, bringer visdom og enkelhed til sin karakter.

Michael Lonsdale – The Abbot

Michael Lonsdale portrætterer figuren The Abbot, klosterets øverste leder. Lonsdale er bedst kendt for sin rolle som Hugo Drax i James Bond-filmen Moonraker og bringer sin erfaring og autoritet til sin præstation som den magtfulde abbed.

Listen fortsætter med flere medvirkende:

  1. Volker Prechtel – Malachia
  2. Feodor Chaliapin Jr. – Jorge de Burgos
  3. William Hickey – Ubertino de Casale
  4. Michael Habeck – Berengar
  5. Urs Althaus – Venantius
  6. Valentina Vargas – The Girl
  7. Ron Perlman – Salvatore
  8. Leopoldo Trieste – Michele da Cesena
  9. Franco Valobra – Jerome of Kaffa
  10. Vernon Dobtcheff – Hugh of Newcastle
  11. Donald OBrien – Pietro dAssisi (som Donal OBrian)
  12. Andrew Birkin – Cuthbert of Winchester
  13. F. Murray Abraham – Bernardo Gui

Instruktør: Jean-Jacques Annaud

The Name of the Rose blev instrueret af den anerkendte franske instruktør Jean-Jacques Annaud, der også står bag film som The Bear og Enemy at the Gates. Annaud formår at skabe en dystopisk atmosfære og bringe Umberto Ecos komplekse roman til live på skærmen.

Forfattere: Umberto Eco, Andrew Birkin, Gérard Brach

TV-serien blev baseret på Umberto Ecos bestseller-roman af samme navn. Udover Eco selv medvirkede Andrew Birkin og Gérard Brach som forfattere til serien. Deres talent for at oversætte den litterære værdi af romanen til en visuel fortælling er bemærkelsesværdig.

Samlet set bringer det talentfulde ensemble af skuespillere og hold bag TV-serien The Name of the Rose en episk historie til livs. Med deres dybe præstationer og kunstneriske vision ledsages seerne på en rejse ind i middelalderens mystik og intriger.

Overblik

Titel The Name of the Rose
Udgivelsesdato 29. april 1987 (Holland)
Oprindelseslande Vesttyskland, Italien, Frankrig
Sprog Engelsk, italiensk, latin, tysk
Også kendt som Ime rože
Optagelsessteder Kloster Eberbach, Eltville Am Rhein, Hessen, Tyskland (klosterinteriører)
Produktionsselskaber Constantin Film, Cristaldifilm, Les Films Ariane
Box office Budget: 30.000.000.000 ITL (estimeret)
Bruttoindtægter USA og Canada: 7.153.487 USD
Åbningsweekend USA og Canada: 494.571 USD
Bruttoindtægter globalt: 7.153.487 USD

Resmué

I TV-serien The Name of the Rose følger vi den intellektuelt anderledes tænkende munkefader William af Baskerville, som undersøger en række mystiske dødsfald i et isoleret kloster i det 14. århundrede. Sammen med sin unge novitiat ankommer William til en konference, hvor det viser sig, at flere munke er blevet myrdet under mystiske omstændigheder. For at løse forbrydelserne må William rejse sig imod kirkens autoritet og bekæmpe en skyggefuld konspiration af munke i klosteret ved hjælp af sin betydelige intelligens.

Efter endnu et mystisk dødsfald i et benediktinsk kloster er munkefællerne overbeviste om, at apokalypsen er forestående. Da klosteret skal være vært for et råd om franciskanernes tro på, at kirken skal frigøre sig fra rigdommen, bliver den respekterede franciskanske munkefader William von Baskerville bedt om at hjælpe med at fastslå årsagen til det pludselige dødsfald. Desværre sker der flere dødsfald, jo tættere efterforskningen kommer på at afsløre den hemmelighed, som klosteret ønsker at skjule, og til sidst kan Den Hellige Inkvisition ikke længere holdes på afstand. William og hans unge novitiat må kæmpe mod tiden for at bevise uskylden hos de forkert anklagede og undgå vreden fra den hellige inkvisitor Bernardo Gui.

Fejl i TV-serien The Name of the Rose

Ser du også noget galt i din yndlings-TV-serie? Det er der masser af os, der gør! Og når det kommer til The Name of the Rose, er seerne ikke blevet skuffet! Her er nogle af de mest underholdende og latterlige fejl, der er blevet opdaget:

Kontinuitetsfejl

Forestil dig at gå gennem en hemmelig passage om natten for at nå et bibliotek – det er mørkt, mystisk og spændende! Men vent lige et øjeblik, hvorfor er der så lys udenfor biblioteket?! Nogle filmoplevelser gør os måske blinde, men at lade bygningen se dagslys ud, mens karaktererne sniger sig ind om natten, er da lidt af en sjuskefejl!

Og husker du scenerne med Broder Berangar og Bror Williams briller? Selvfølgelig gør du det! Men hvis du kigger nærmere på siderne i bogen, kan man faktisk stadig se spor fra brillerne. Hvad sker der her? Mon de havde en rookie makeup-artist, der glemte at fjerne de bevismæssige brillespor?

Faktuelle fejl

Nogle gange bliver man nødt til at undre sig over, om nogen i produktionen overhovedet har lavet research! Hvis man skriver en hemmelig besked med citronsaft, så er det almen videnskab, at varme afslører den. Men i serien bliver beskeden afsløret ikke bare én, men hele tre gange ved opvarmning. Mon de har brugt magisk citronsaft?

Det er også interessant at høre Broder William blive omtalt som munk, når han faktisk er en broder. Hvad er der sket her? Måske har manuskriptforfatterne ikke gjort deres lektier ordentligt? Sådan noget kan få en ægte munk til at løbe forvirret rundt i klostergangene!

Og er der nogen, der har glemt klosterets regler? Hvad med at gå ind i en anden munks celle uden tilladelse? Det er jo normalt forbudt og kan straffes med ekskommunikation. Men ser vi konsekvenserne af dette i serien? Nej! Det ser ud til at alle bare kan gå ind og ud af hinandens cellesfærer som det passer dem. Mon de har haft en åben dør-politik i middelalderen?

Afslørende fejl

Selvom det er en underholdende serie, er der nogle små afslørende fejl, der kan få os til at hæve øjenbrynene. Tag for eksempel scenen, hvor broder Berengars lig ligger på en undersøgelsestabel. Pludselig kryber et lys over skuespillerens øje, hvilket får ham til at blinke. Tænkte makeup-afdelingen mon, at det var en god idé at vise lidt ekstra lys på liget? Måske ville det gøre det mere livagtigt?

Og hvad med den sorte smed, der slår på et koldt stykke metal? Hvem tror de, de narres? Metal skal jo være varmt for at kunne formes, så det giver ingen mening at slå på det, medmindre det var en ny trend i middelalderen for at vise, hvem der kan slå hårdest på noget koldt!

Overraskende anachronismer

Anachronismer er altid sjove – især når de passer slet ikke ind i historien! Lad os tage hemmelige passagens dør som et eksempel. Døren er faktisk svejset sammen med en moderne svejseteknik, der først blev brugt mange århundreder efter middelalderen. Måske var der en tidsskruende håndværker, der havde fået fat i en svejser og havde lyst til at imponere de fremtidige seere?

Og lad os tale om statuen af Jomfru Maria i kirken. I stedet for den korrekte romanske eller gotiske stil er statuen i renæssancestil. Mon kirkens kunstkurator har set en glimt af fremtiden og besluttet sig for at vinde point hos de kommende kunstkritikere?

Der er også vagtenes fuldpladsvæbnede rustning, der er mindst et århundrede for tidlig. Måske havde produktionen en rabat for rustninger og besluttede sig for at springe buesprirringen over?

Lyden og billedet er ikke rigtig synkroniseret

Nogle gange kan det virke som om, at munkene synger en helt anden sang! Når de bevæger deres læber på en måde, der ikke stemmer overens med lyden, kan det hurtigt få os til at føle, at vi har brug for et musikalsk samordningskursus for munker.

Så der har du det! Masser af fejl at more sig over i The Name of the Rose. Men tænk nu ikke for meget over dem – det er jo bare en TV-serie, og vi er her for at have det sjovt!

Andre populære titler: Big TitsKamikazeParfumul: Povestea unei crimeBlack Swan“One Night Stand” Flight of the ConchordsO Mistério da Ilha FlannanThe Chair7th HeavenDeadpool 2FallWonder – EncantadorThe Morning ShowVikings: ValhallaA Cada DiaAirDirektøreniCarlyJAGMayor of KingstownÀ Fria Luz do DiaThe CircleDances with WolvesThe CommitmentsThe Shawshank RedemptionSchool SpiritsDetectivii din CaliforniaCool RunningsLicorice PizzaHawkeyeThe Good NurseAlles steht KopfThe Fear of 139-1-1: Lone StarThe SquareJudge DreddFilthAsphaltRenfieldObi-Wan KenobiBel-AirBakiKomi Cant CommunicateDemon Slayer: Kimetsu no YaibaMortal KombatFar til fire: Til søsBad SistersMartorulThe PalaceFright NightO Rei de Staten Island