kinokvinder.dk

The Neighbourhood’s Gate (TV Series 2006–2017)


Overblik

Titel The Neighbourhoods Gate
Udgivelsesdato 23. september 2006 (Syrien)
Oprindelsesland Syrien
Sprog Arabisk
Også kendt som باب الحارة
Produktionsfirma A.J. Productions

Resmué

I TV-serien The Neighbourhoods Gate bliver vi taget tilbage til 1930ernes Syrien, hvor et syrisk landsbysamfund lever under fransk kolonialisme. Handlingen udspiller sig i et af Damaskus gamle bydele, der stadig er under fransk kontrol. Vi følger bydelens indbyggeres sociale liv, deres daglige udfordringer og problemer.

Serien fokuserer på de gamle traditionsrige normer og værdier, som adskiller dette område fra andre, samt indbyggernes tro og holdninger til alle former for anliggender. Vi får også indblik i deres relationer og konflikter indbyrdes, samt deres kampe mod de franske myndigheder.

The Neighbourhoods Gate er en syrisk drama-serie, der skildrer et stykke historie og kultur fra 1930ernes Syrien. Vi bliver præsenteret for et samfund, der kæmper for at bevare deres identitet og traditioner under fremmed herredømme.

– Ricc0

Fejl og fadæser i TV-serien The Neighbourhoods Gate

Vi kender alle følelsen af at være fanget i en TV-serie, der kan være så dårlig, at det bliver underholdende. En af disse juveler er uden tvivl The Neighbourhoods Gate – en serie så fyldt med fejl og fadæser, at man ikke kan undgå at grine højlydt. Her er et lille udpluk af de mest bemærkelsesværdige fejl opdaget af de skarpe seere.

Lyskilder, der tænder og slukker sig selv

Det virker som om, at TV-seriens produktionsselskab har haft en budgetbegrænsning på lyskilder. I flere scener kan man tydeligt se, hvordan lamperne tænder og slukker sig selv uden nogen tilsyneladende grund. Det gør det svært at forestille sig, at karaktererne befinder sig i en troværdig virkelighed, når selv deres lamper ikke kan opføre sig normalt. Måske er det et tegn på, at The Neighbourhoods Gate er en serie fra en paralleldimension, hvor elektriciteten er lunefuld og uforudsigelig!

Forveksling af sæsoner og årstider

En anden mindeværdig fejl er produktionsselskabets evne til at forveksle sæsoner og årstider. I én scene kan man se karaktererne iført tykke vinterjakker og tøfler, mens de nyder en forfriskende isvaffel. Hvordan kan man være kølig og hygge sig i snevejr, samtidig med at man slikker solsved på en strandpromenade? Måske har karaktererne en avanceret termostat indbygget i deres kroppe, der styrer deres kropstemperatur og gør dem i stand til at nyde både vinter og sommer på én gang. Hvis vi kunne få fat på den teknologi, ville vi nok alle have det bedre!

Magisk teleportation

Har du nogensinde ønsket dig at kunne teleportere dig selv fra ét sted til et andet på et øjeblik? I The Neighbourhoods Gate er dette ønske blevet opfyldt, men desværre ser teleportationsfunktionen kun ud til at være aktiveret for bestemte karakterer og i særligt presserende situationer. Det mest bizarre er, at teleportationen sker helt uden konsekvenser – karakteren forsvinder og dukker derefter op et helt andet sted uden nogen forklaring. Er der et hemmeligt besværgelsesord, som vi ikke har fået at vide? Eller er produktionsselskabet bare ligeglad med fysikkens love? Vi er ikke sikre, men vi vil bestemt gerne have fat i det hemmelige teleportationsnummer!

Skift i karakterernes højde

Vi har alle undret os over Hollywoods brug af kameratricks og platforme til at få skuespillere til at virke højere eller lavere end de egentlig er. I The Neighbourhoods Gate har de imidlertid taget denne praksis til et helt nyt niveau. Karakterernes højde ser ud til at ændre sig fra scene til scene, og det er ikke engang på grund af sko med hæle eller platforme. Nærmest som ved magi bliver karaktererne pludselig en halv meter højere eller lavere, hvilket skaber et forvirrende og sjovt syn for seerne. Hvem vidste, at man kunne være en professionel skuespiller uden at skulle have en ensartet højde?

The Neighbourhoods Gate er måske ikke en serie, der lever op til de højeste standarder inden for TV-produktion, men den formår alligevel at skabe underholdning takket være sine mange fejl og fadæser. Det er nok en serie, der er bedst egnet til at se med vennerne og med en god portion selvironi. Så lej en DVD eller stream den online, og vær klar til at grine og undre dig over, hvor meget man egentlig kan tillade sig at fejle i en TV-serie!

Andre populære titler: Red OneThe NeighborhoodUnderworldMr. SunshineThe BabadookColombianaMillers CrossingThe MotherRobin Hood: Prince of ThievesReborn Rich“The Last of Us” When We Are in NeedAmerican GraffitiThe FlashMore Than a Married Couple, But Not Lovers.The WireDownton AbbeyHow to Train Your DragonAssassins CreedThe ReportYellowstoneThe Toolbox KillerA Christmas CarolErasedWomen TalkingVon Löwen und LämmernThe DressmakerThe Meaning of LifeHeroesVikingsFar til Fire Gir Aldrig OpGinny & GeorgiaO Homem ElefanteRosalindeHagane no renkinjutsushiModern FamilySpaceballsUnder the DomeThe Book of LifeJosee, the Tiger and the FishCrazy, Stupid, Love.ArgoReady Player OneAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaLex & KlattenHellbenderYoung SheldonTrollsThe Silencing – Tod in den WäldernLost in Translation