kinokvinder.dk

The Smurfs (TV Series 1981–1989)


Overblik

Titel The Smurfs
Udgivelsesdato 12. september 1981 (USA)
Oprindelsesland USA / Belgien
Produktionsfirmaer Hanna-Barbera Productions
Jade Animation Company
Jade Animation
Også kendt som Smurfs Adventures
Sprog Engelsk

Resmué

The Smurfs er en tv-serie om små blå skabninger, der bor i svampehuse i en fredelig skov. De forsøger gentagne gange at narre Gargamel, en ond troldmand, hans lærling Scruple og hans skravlende kat Azrael.

Denne klassiske lørdagsmorgen-tegnefilmserie handler om magiske, blå, alfe-lignende skabninger kaldet smølfer. Smølferne, der er navngivet efter deres personligheder, bor i en landsby af svampehuse i en fortryllet skov. Disse elskelige væsener ledes af Papa Smølf og lever uden bekymringer… bortset fra én stor trussel mod deres eksistens: Gargamel, en ond men inkompetent troldmand, der bor i et stenhus i skoven; samt hans kat, den lige så frække Azrael. Typiske historier handler om smølfernes bestræbelser på at bekæmpe Gargamel, der ønsker at gøre en af flere ting ved de blå skabninger, herunder at spise dem, gøre dem til slaver og få deres magiske hemmeligheder for at opnå anseelse blandt troldmændenes brorskab. Mere end én gang har smølferne måttet redde Gargamel fra hans tilbageslag eller endda ondere troldmænd.

—Brian Rathjen

Fejl i The Smurfs – når blå småfolk går galt

Vi er alle blevet fascinerede af de små, blå skabninger, der fandt vej ind i vores hjerter i TV-serien The Smurfs. Men selvom disse charmerende væsener har formået at sprede glæde og latter, har nogle skarpe øjne blandt seerne opdaget nogle betydelige fejl i handlingen. Grib popcornene og lad os dykke ned i nogle af de mest bemærkelsesværdige fejl!

1. Smølfernes magiske transformeringsevner

Vi ved alle, at smølferne har den fantastiske evne til at transformere sig selv. Men har du nogensinde undret dig over, hvorfor de bruger den til de mest underlige ting? Hvorfor forvandler de sig aldrig til nyttige ting som kæmpe swimmingpools eller lækre smølfekager? Det virker som om, at de kun bruger deres magi til ting som at blive kysset af en prinsesse eller blive forvandlet til et dyr – det virker altså ikke ret nyttigt, gør det?

2. Størrelsesskiftende mishaps

Smølferne er ikke kun eksperter i magiske transformationer, de kan også ændre størrelse efter behov. Men har du nogensinde spekuleret på, hvorfor de ikke bare bruger den evne til at undgå problemer? Hvorfor ender de altid med at blive fanget af Gargamel, når de i stedet kunne skrumpe sig selv eller blive kæmpestore og spise ham til frokost? Det virker som om, at de kun bruger deres størrelsesskiftende evner til at lave ballade og forårsage kaos. Hvor er logikken i det?

3. Gargamel – verdens værste smølfefanger?

Ser vi nogensinde Gargamel fange en smølf? Nej, det gør vi ikke. Han er tilsyneladende den værste smølfefanger i historien! Han lægger fælder, han er ondskabsfuld, men smølferne formår altid at slippe væk på mirakuløs vis. Måske skulle Gargamel overveje at skifte karrierevej og prøve lykken som pizzaleveringsmand – det virker som om, at det ville give ham mere held i livet.

4. Tyvede stemmebånd og kreative navngivning

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvorfor smølferne kun kommunikerer med et enkelt ord – et navn, der også ofte afspejler deres personlighed – så er svaret forvirrende. I nogle versioner af serien har Gargamel faktisk stjålet smølfestemmerne og gemt dem i et magisk ur. Men hvorfor smølferne ikke bare skaffer nye stemmer eller finder på nye navne, er stadig et mysterium. Måske er de bare særligt knyttet til deres gamle navne, eller måske er de bare dovne. Vi kan kun gætte.

5. Tælling og matematik

Endelig må vi tale om smølfetælling. Hvis du nogen sinde har forsøgt at finde ud af, hvor mange smølfer der er i landsbyen, vil du sandsynligvis føle dig frustreret. Engang var det hævdet, at der var 100 smølfer, men senere ses der mange flere, og ingen fortæller os nogensinde, hvor mange der blev født eller døde. Så hvordan kan vi nogensinde få den rigtige tælling? Måske bør vi alle bare lære at tælle med fingrene, som smølferne gør – det ville gøre tingene meget lettere!

Selvom disse fejl i The Smurfs måske kan være forvirrende eller frustrerende, kan vi ikke benægte, at de også tilføjer et ekstra lag af underholdning til serien. Så næste gang du ser en smølf blive fanget i en fjollet situation, kan du bare læne dig tilbage og nyde det med et smil på læben – fordi fejl, og smølfer, gør alt meget sjovere!

Andre populære titler: Far til fire: Til søsBeasts of No NationGame of ThronesAfter LifeTronThe Divergent Series: InsurgentScooby Doo, Where Are You!SummercampAlienGanânciaThe BatmanThe CircleA Cure for WellnessHow the West Was WonLars und die FrauenSouth ParkFar til fire på BornholmThe Summer I Turned PrettyTinka og sjælens spejlHitler YouthGirlBlack BeautyGuardians of the Galaxy Vol. 3GirlSleeping BeautyMaquia: When the Promised Flower BloomsForrest GumpDog – Das Glück hat vier PfotenJurassic World: Das gefallene KönigreichEncino ManCoach CarterKnocked UpSisuCommunityDark BlueClarksons FarmA History of ViolenceBlockbusterMillers CrossingThe Full MontyThe OthersPretty Young ThingVampire Hunter D: Bloodlust“Love, Death & Robots” Beyond the Aquila RiftThe NeverEnding StoryHow to Lose a Guy in 10 DaysWerewolf by NightIn Time