kinokvinder.dk

The Twilight Zone (TV Series 1959–1964)


Overblik

Titel The Twilight Zone
Udgivelsesdato 2. oktober 1959 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Tweeduuster
Optagelsessteder Metro-Goldwyn-Mayer Studios – 10202 W. Washington Blvd., Culver City, Californien, USA
Produktionsselskaber Cayuga Productions
CBS Television Network

Resmué

The Twilight Zone er en klassisk science fiction-anthologi-serie om almindelige mennesker fanget i ekstraordinære situationer, der involverer futuristiske samfund, rumrejser, alien-invasioner, telepati, drømme, død og livet efter døden, tidsrejser samt advarsler om dystopiske samfund og konformitet.

The Twilight Zone er et sted, der eksisterer uden for fantasien, til enhver tid, på ethvert sted eller i ethvert sind… men altid når man mindst venter det. Når folk finder sig selv i The Twilight Zone, skal de være forsigtige med, hvad de siger eller gør. De rigtige beslutninger kan hjælpe dem med at finde vej tilbage… nogle gange med større lykke og rigdom. De forkerte beslutninger fører ofte til galskab og død eller en evighed fanget i The Twilight Zone.

Universelle temaer i serien inkluderer forløsning, paranoia, grådighed, megalomani, selvforbedring og skæbne.

Fem sjove fejl i TV-serien The Twilight Zone

1. Hvor er mysteriet? – Den forsvundne dør

Efter at have brugt timevis på at se The Twilight Zone, har nogle seere bemærket en alvorlig mangel på mysterium i flere af episoderne. I en særlig episode, hvor hovedpersonen konfronteres med en fortryllet dør, er mysteriet dog endnu mere forsvundet end normalt. I stedet for at åbne døren og transportere seeren til en anden virkelighed, beslutter døren sig blot for at tage sig en velfortjent middagspause. Publikum kan blot spekulere på, hvad der får en dør med overnaturlige kræfter til at have brug for en snack.

2. Uhyggelig vuggesang – Den falske baby

I en hjemsøgende episode af The Twilight Zone vågner hovedpersonen op midt om natten og hører en uhyggelig vuggesang fra et spøgelsesagtigt babyværelse. Men seere har opdaget en lille fejl i denne skrækindjagende scene. Når kameraet zoomer ind på vuggen, kan man tydeligt se, at der ligger en dukke i stedet for en rigtig baby. Måske var produktionens budget så snævert, at de var nødt til at bruge en babydukke i stedet for den ægte vare. Hvad enten det var bevidst eller ej, så er det helt sikkert en øjenåbner for seere, der håbede på en autentisk uhyggelig oplevelse.

3. Rod i tid og sted – Den forvirrede flaskepost

I en episode af The Twilight Zone finder hovedpersonen en flaskepost, der angiveligt er blevet sendt fra fremtiden. Men på grund af en produktionsteknisk fejl er datoen på flaskeposten faktisk fra to år før episoden blev optaget. Det ser ud til, at produktionsteamet blev lidt forvirret over tid og sted, og i stedet for at korrigere fejlen, besluttede de at efterlade det som et skjult påskud fra fremtiden om at være forsigtig med tidsrejser. En sjov lille fejl, der får seere til at spekulere på, om der alligevel findes en form for tidsløkke i TV-seriens univers.

4. En forvirrende døråbning – Den magiske væg

I en episode af The Twilight Zone står hovedpersonen over for en magisk væg, der kan opfylde enhver ønsket destination. Men seere har bemærket en forvirrende detalje i denne scene. Når hovedpersonen åbner døren og træder ind i den ønskede destination, ser det ud til, at væggen på magisk vis skifter til at være både indvendig og udvendig på samme tid. Det er nok en af de mest avancerede teknikker inden for dørkonstruktion, vi har set hidtil! Måske skulle byggebranchen tage et tip fra The Twilight Zone, så vi alle kan have dobbeltsidige vægge i vores hjem.

5. Spørgsmålet om det logiske – Den logiske fejl

I en episode af The Twilight Zone står hovedpersonen over for en udfordrende gåde med tre døre. I dette spændende øjeblik bemærker seere med en skarp sans for logik en lille fejl i de forudbestemte muligheder. En af dørene fører til sikkerhed, en anden til død, og den sidste til frihed. Men hvis frihed er det modsatte af sikkerhed, hvordan kan død så være det modsatte? Er der en logisk tankegang her, som seerne bare ikke kan følge, eller er det bare en lille fejl i manuskriptet? Vi vil overlade det til publikum at beslutte.

Andre populære titler: Walking with the EnemyDeadliest CatchCriminal MindsA Good YearBeetlejuiceLab RatsHeld for RansomNext FridayFathers and MothersThe Edge of SeventeenThink Like a Man TooJohn Wick: Capítulo 4The Last LegionDantes PeakFifty Shades of GreyLokiFuturamaThe Marvels365 Days: This DaySpyThe StrongholdThey/ThemThe WordArachnophobiaTaskmasterThe MagiciansMaigretMan vs. BeeParaNormanGuardians of the Galaxy Vol. 3Madeas Family ReunionAdult Entertainment Expo 2008Perfekte stederAnnapolisDeceptionBirdArrivalThe Green Green GrassDie wahren Memoiren eines internationalen KillersThe NeverEnding Story“The Kingdom” Mors in TabulaStranger Things“Exploited Teens” Tiny 19 Yrs Old First Timer EverCome and Find MeSin City