kinokvinder.dk

The Untouchables (TV Series 1959–1963)

The Untouchables: Skabt af Brian de Palma og David Mamet

Indledning

TV-serien The Untouchables, der blev sendt fra 1959 til 1963, er baseret på den virkelige historie om Eliot Ness og hans kamp mod den berygtede kriminelle Al Capone under forbudstiden i Chicago. Serien blev skabt af instruktøren Brian de Palma og manuskriptforfatteren David Mamet, og den blev hurtigt en succes. I denne artikel vil vi dykke ned i de medvirkende i The Untouchables og deres bidrag til seriens popularitet.

Hovedrolleindehaverne

Robert Stack spiller rollen som Eliot Ness, lederen af The Untouchables – en specialenhed bestående af politifolk, der forsøger at stoppe Al Capones kriminelle imperium. Stack bringer en stærk og kompromisløs autoritet til rollen, der afspejler Ness karakteristiske personlighed.

Walter Winchell lægger stemme til seriens fortæller. Han har en dragende og karakteristisk stemme, der giver serien et ekstra lag af spænding og drama. Winchells stemmeoversættelse af historien gør det endnu mere engagerende for seerne.

Nicholas Georgiade spiller rollen som Enrico Rossi, en af Ness mest betroede agenter. Rossi er kendt for sin hårde ydre fremtoning og beslutsomhed, og Georgiade gør et fremragende stykke arbejde med at give rollen autencitet.

Paul Picerni spiller rollen som Lee Hobson, en anden central figur i The Untouchables. Hobson er kendt for sin apatiske attitude og evne til at gennemskue iboende trusler. Picerni bringer en kynisk og hård karakter til Hobson, der bidrager til seriens dybe atmosfære.

Abel Fernandez spiller rollen som William Youngfellow, et andet vigtigt medlem af The Untouchables. Youngfellow bruger ofte sin erfaring og menneskelighed til at løse sagerne. Fernandez giver rollen en troværdig og medfølende fremtoning.

Steve London spiller rollen som Jack Rossman, en anden af ​​Ness pålidelige agenter. Rossman er kendt for sin mod og hårdføre natur. London skildrer rollen som en hårdkogt kriminelbekæmper med en imponerende håndværksmæssig dygtighed.

Bruce Gordon spiller rollen som Frank Nitti, Al Capones nærmeste medarbejder og en frygtet gangster i Chicago. Gordons præstation som Nitti gør det nemt at hade karakteren, og hans tilstedeværelse tilføjer en konstant trussel mod The Untouchables.

Frank Wilcox spiller rollen som Beecher Asbury, en erfaren advokat og en tæt allieret til The Untouchables. Wilcox bringer en melankolsk og alvorlig karakter til Asbury, der tilføjer en nuanceret dimension til serien.

Kenner G. Kemp spiller rollen som Cabaret Owner Leaving Meeting, en mindre roll, men stadig en del af The Untouchables stærke ensemble. Kemps skildring af denne karakter afspejler nøjagtigt den farlighed og risiko, som medlemmerne af The Untouchables konstant kommer ud for.

Robert Bice spiller rollen som Police Capt. Jim Johnson, en politibetjent, der samarbejder med The Untouchables for at bekæmpe kriminalitet i Chicago. Bice skaber en troværdig karakter, der er både sympatisk og hård.

Jerry Paris spiller rollen som Agent Martin Flaherty, en af The Untouchables mest loyale medlemmer. Paris bringer en dygtig skuespilpræstation til Flaherty og bidrager til seriens dynamik og spænding.

George DeNormand spiller rollen som en Club Patron, en mindre rolle, men stadig en del af seriens rige univers. DeNormand giver liv til denne karakter og udfylder rollen på en autentisk måde.

Anthony George spiller rollen som Cam Allison Jr., en af The Untouchables unge og lovende agenter. Georges skildring af denne karakter er både overbevisende og medrivende.

Allen Jaffe spiller rollen som en Hood, en skurk, som The Untouchables kæmper imod. Jaffes præstation som denne karakter er effektiv og bidrager til seriens konstante spænding og action.

Frank DeKova spiller rollen som Anthony Tough Tony Lamberto, en hårdkogt gangster og en rival til Al Capone. DeKova bringer autencitet og intensitet til rollen og bidrager til seriens kriminelle aspekt.

Oscar Beregi Jr. spiller rollen som Joe Kulak, en anden skurk, som The Untouchables konstant forsøger at besejre. Beregi ​​giver rollen som Kulak en skarp og overbevisende karakteristik.

Grant Richards spiller rollen som Frankie Resko, en ambitiøs og farlig forbryder. Richards bringer en frygtindgydende fremtoning til rollen og skaber spænding og frygt hos seerne.

Jason Wingreen spiller rollen som Capt. Dorset, en betjent, der arresterer kriminelle og samarbejder med The Untouchables. Wingreen bringer en troværdig og hård persona til rollen og tilføjer kompleksitet til serien.

Afslutning

De medvirkende i TV-serien The Untouchables spiller en vigtig rolle i at skabe seriens autentiske og spændende atmosfære. Hver skuespillers præstation tilføjer en dybde og nuance til karaktererne, der gør serien endnu mere fascinerende og engagerende for seerne. Deres dygtighed og engagement i deres respektive roller er en væsentlig faktor for seriens popularitet og eftermæle.

Overblik

Titel The Untouchables
Udgivelsesdato 22. januar 1959 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Chicago 1930
Optagelsessteder RKO Studios – 780 N. Gower Street, Hollywood, Los Angeles, California, USA
Produktionsselskaber Desilu Productions, Langford Productions

Resmué

TV-serien The Untouchables er historien om Specialagent Eliot Ness og hans elitehold af ukorrumperlige agenter, der kæmper mod organiseret kriminalitet i 1930ernes Chicago. I denne periode under forbudstiden er det en blomstrende æra for den organiserede kriminalitet, også kendt som mafiaen. En af de store bosses er Al Capone, der er berømt for sin kriminelle virksomhed. Men han er ikke alene i dette beskidte spil af sex, kriminalitet og korruption. Folk er villige til at betale enhver pris for at få lov til at drikke alkohol, og nogle gange ender de med at betale med deres liv.

Specialagent Eliot Ness og hans hold kæmper en sej kamp for at nedkæmpe alkoholmafiaen. Men i dette arbejde kan man ikke stole på nogen. Der er ingen venner at finde. Det er en benhård og farlig opgave at forsøge at bringe retfærdighed og lov og orden til et kaotisk og kriminelt miljø.

Sjove fejl i TV-serien The Untouchables

TV-serien The Untouchables er kendt for at være en spændende krimidrama om bekæmpelsen af Al Capones forbryderimperium under forbudstiden. Men selvom serien har fanget utallige seere, har nogle af dem også opdaget nogle underholdende fejl, som vi ikke kan lade være med at dele med jer.

Uendelig tid med The Untachables

Lad os starte med åbningscredits for sæson fire, hvor vi ser en bog åbnet på en side, hvor der står The Untouchables, 1929-1933. Det er lidt forvirrende, når man tænker på, at der er adskillige episoder, der foregår i 1934 eller 1935. Mon der har været en tidsmaskine på spil? Det virker i hvert fald lidt besynderligt.

Mine skattepenges magt

I serien ser vi Frank Nitti tage kontrollen over Capone-organisationen lige efter Capones dom for skattesvindel. Men i virkeligheden blev Nitti også dømt for skattesvindel og skulle tilbringe 18 måneder i et føderalt fængsel. Så hvordan kunne han så med det samme overtage magten? Måske havde han en hemmelig dobbeltgænger eller magiske evner, for det lyder i hvert fald som et rigtig trick.

Her står vi så med en serie, der er blevet kendt for sin autentiske gengivelse af forbudstiden med tøj, indretning og biler, men kan vi snakke lidt om håret? Robert Stack, der spiller Eliot Ness, har gang på gang glemt at dele sit hår i midten, ligesom Ness gjorde under hele hans tid hos Treasury Department. Mon Ness gemte en hemmelighed i sin hårstil, mens han bekæmpede forbrydelse?

Selvom disse fejl måske ikke er store plotmæssige bommerter, er det sjovt at grine af dem og forestille sig alternative forklaringer. The Untouchables er og bliver en fantastisk serie, og selvom den har sine små fejl, kan vi ikke andet end at være underholdt af dem!

Andre populære titler: The ProfessionalsBohemian RhapsodyLadrões de EliteThe Book of EliPistolHarte ZieleAgatha RaisinThe Righteous GemstonesDoom of LoveThe SimpsonsModern FamilyPyrus i alletiders eventyrWelcome to ChippendalesDie Schöne und das BiestA Man Called OttoKrummerne 3 – fars gode idéGuillermo del Toros Cabinet of CuriositiesCode BlackStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceDoc MartinGray MatterTransformers: Ascensiunea bestiilorPrison SchoolMy Dress-Up DarlingCop OutAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaGiftedKommissar Van der ValkIvaluAxel in HarlemHorizon LineMr. HolmesPinky and the BrainChain ReactionBlack SummerMatadorOs CondenadosJunoSundayWednesdayIrma VepThe Addams FamilyHairsprayFlyvende farmorJenseits des Sichtbaren – Hilma af KlintStation 19Till DeathEasy RiderHarry Potter und der Gefangene von Askaban