kinokvinder.dk

The Vampire Diaries (TV Series 2009–2017)

The Vampire Diaries – En dybdegående præsentation af skuespillerne

The Vampire Diaries er en populær amerikansk tv-serie, der blev sendt fra 2009 til 2017. Serien er baseret på romanerne af L.J. Smith og skildrer livet og konflikterne blandt vampyrer, hekse og dødelige i den fiktive by Mystic Falls, Virginia. Serien har et stort ensemble af talentfulde skuespillere, der har formået at bringe karaktererne fra Smiths romaner til live på skærmen.

Nina Dobrev – Elena Gilbert

Nina Dobrev spillede hovedrollen som Elena Gilbert, seriens protagonisten. Elena er en ung kvinde, der bliver draget ind i en verden af overnaturlige væsener og bliver genstand for kærlighedskvadratet mellem vampyrbrødrene Stefan og Damon Salvatore. Dobrev formåede at portrættere Elena med dybde og nuance, hvilket gjorde hende til en af seriens mest elskede karakterer.

Paul Wesley – Stefan Salvatore

Paul Wesley spillede rollen som Stefan Salvatore, en vampyr med en fortid fyldt med blod og smerte. Stefan bliver tiltrukket af Elena og bliver en central figur i seriens romantik og drama. Wesley leverede en troværdig præstation som en nølende helt, der altid forsøger at bekæmpe sin indre mørke side.

Ian Somerhalder – Damon Salvatore

Ian Somerhalder portrætterede Damon Salvatore, Stefans ældre vampyrbror med en broget fortid. Damon er kendt for sin dæmoniske charme og er en af seriens mest komplekse karakterer. Somerhalder formåede at skabe en balance mellem Damons mørke side og hans sjældne øjeblikke af sårbarhed, hvilket gjorde ham til en af seriens mest populære figur.

Kat Graham – Bonnie Bennett

Kat Graham spillede rollen som Bonnie Bennett, en ung heks med stærke overnaturlige evner. Bonnie er en tæt ven af Elena og hendes magiske evner spiller en afgørende rolle i seriens handling. Graham formåede at fremstille Bonnie som en stærk og handlekraftig karakter, der kæmper for at beskytte dem, hun holder af.

Candice King – Caroline Forbes

Candice King portrætterede Caroline Forbes, en af de mest udviklede karakterer i serien. Caroline starter som en tilsyneladende overfladisk og populær pige, men udvikler sig til en stærk og medfølende figur. King gav Caroline en dybde og en følsomhed, der gjorde hende til en af seriens mest elskede karakterer.

Zach Roerig – Matt Donovan

Zach Roerig spillede rollen som Matt Donovan, en menneskelig karakter, der er en vigtig del af seriens dynamik. Matt er en barndomsven af Elena og bliver trukket ind i den overnaturlige verden gennem sine relationer til Elena og de andre karakterer. Roerig formåede at give Matt en troværdig og følsom præstation, der gjorde ham til en støtte og kontrast til de overnaturlige karakterer.

Michael Trevino – Tyler Lockwood

Michael Trevino spillede rollen som Tyler Lockwood, en karakter med en mørk hemmelighed og konflikter med sin egen overnaturlige natur. Tyler udvikler sig fra en udstødt til en central figur i serien og spiller en afgørende rolle i de overordnede plot. Trevino formåede at skabe en skrøbelig balance mellem Tylers vrede og sårbarhed, hvilket gjorde ham til en engagerende karakter.

Steven R. McQueen – Jeremy Gilbert

Steven R. McQueen portrætterede Jeremy Gilbert, Elenas yngre bror, der plages af tabet af deres forældre og de problemer, der følger med sin søsters involvering med vampyrer og hekse. Jeremy gennemgår en personlig rejse fra en sorgfuld og uforstående dreng til en modig ung mand. McQueen formåede at give Jeremy en troværdig og autentisk præstation.

Matthew Davis – Alaric Saltzman

Matthew Davis spillede rollen som Alaric Saltzman, en vampyrjæger, der senere bliver mentor og beskytter for Elena og de andre karakterer. Alaric spiller en afgørende rolle i kampen mod de overnaturlige væsener og bliver en vigtig figur i seriens overordnede plot. Davis gav Alaric en intensitet og kompleksitet, der gjorde ham til en mindeværdig karakter.

Michael Malarkey – Lorenzo Enzo St. John

Michael Malarkey spillede rollen som Enzo St. John, en vampyr med en broget fortid og en tæt forbindelse til Damon Salvatore. Enzo udvikler sig fra en antagonist til en allieret og spiller en afgørende rolle i seriens senere sæsoner. Malarkey formåede at give Enzo en karismatisk og mystisk præstation, der gjorde ham til en fascinerende karakter.

Joseph Morgan – Klaus Mikaelson

Joseph Morgan portrætterede Klaus Mikaelson, en hybridvampyr med en kompleks og dybtpligtig fortid. Klaus er en central figur i serien og spiller en stor rolle i spinoff-serien The Originals. Morgan formåede at give Klaus en uimodståelig kombination af charme og brutalitet, der gjorde ham til en af seriens mest mindeværdige karakterer.

Andre medvirkende skuespillere

Udover de førnævnte skuespillere spillede en række andre talentfulde skuespillere også vigtige roller i The Vampire Diaries-serien:

  • Marguerite MacIntyre som Sheriff Liz Forbes
  • Sara Canning som Jenna Sommers
  • Claire Holt som Rebekah Mikaelson
  • Susan Walters som Carol Lockwood
  • Daniel Gillies som Elijah Mikaelson
  • Jodi Lyn OKeefe som Dr. Jo Laughlin
  • Penelope Mitchell som Liv Parker

Disse skuespillere og deres karakterer bidrog alle til The Vampire Diaries komplekse og dybdegående univers og gjorde serien til en af de mest populære vampyrserier nogensinde.

Overblik

Titel The Vampire Diaries
Udgivelsesdato 20. januar 2010 (Tyskland)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Nhật Ký Ma Cà Rồng
Filmlocations 598 Abernathy Road, NE, Atlanta, Georgia, USA (Salvatore Boarding House)
Produktionsselskaber Outerbanks Entertainment, Alloy Entertainment, CBS Television Studios

Resmué

The Vampire Diaries er en TV-serie, der finder sted i byen Mystic Falls, Virginia. Her følger vi livene, kærlighederne, farerne og katastroferne. Under overfladen i byen lurer skabninger af uhørt rædsel, samtidig med at en teenagepige pludselig står mellem to vampyrbrødre.

Efter århundreder med uenighed vender Stefan og Damon Salvatore tilbage til deres oprindelige by, Mystic Falls, Virginia. Stefan, den uselviske, modige og skyldplagede bror, møder en gymnasiepige ved navn Elena Gilbert, som han øjeblikkeligt forelsker sig i. Imens er Damon, den smukke, farlige og selvoptagede vampyr, ude efter at vinde sin brors pige for at hævne sig på ham for at have forvandlet ham til en vampyr i 1864.

145 år efter at de er blevet forvandlet til vampyrer under en vampyrjagt, vender Stefan og Damon Salvatore hjem til den lille by Mystic Falls. Stefan vender tilbage for at møde Elena Gilbert, der har en forbløffende lighed med hans (og hans brors) gamle kærlighed, Katherine Pierce. Damon vender tilbage for at følge sin bror og give ham den evige elendighed, han har lovet ham. De opdager snart, at krigen ikke er ovre.

Vampyrbrødrene Stefan og Damon Salvatore kæmper om tilbedelsen af den uselviske teenager Elena Gilbert. Stefan er den gode og godhjertede bror, der ernærer sig af dyreblod for at undgå at slå nogen ihjel, mens Damon er den selvoptagede og farlige ældre bror, der ubekymret indtager menneskeblod. Elena bliver indviet i den overnaturlige verden, som hun blev skjult for som barn, og omgiver sig med en kreds af både menneskelige og overnaturlige venner, der er klar til at kæmpe imod jægerne og fjenderne, der venter på dem i skyggerne.

Som Elena, der er en doppelganger og deler en slående lighed med Katherine Pierce (kærlighedsinteressen for Salvatore-brødrene Stefan og Damon), lider af tabet af sine forældre, begynder hun at tro, at hun aldrig vil blive lykkelig igen. Kort tid efter dukker en attraktiv ny elev op, Stefan Salvatore, og de forelsker sig øjeblikkeligt, selvom hun intet ved om hans fortid. Stefans ældre bror Damon møder også op for at holde sit løfte om at sikre ham evig elendighed og ender med at blive forelsket i Elena. På hendes fødselsdag giver Damon Elena tilbage et elsket halskæde, og det er i det øjeblik, hun indser, at hun elsker ham. Mod slutningen af sæson 4 går hun fra Stefan og tilbringer de næste sæsoner sammen med Damon. Han gør hende lykkelig og får hende til at tro på sig selv. Han udfordrer hende til at blive det bedste menneske, hun kan være, og distraherer hende fra de farer, der lurer udenfor. Heldigvis begynder hendes egne kræfter at blive vækket, som har været undertrykte siden barndommen, og hun har også en kreds af venner med deres egne evner til at beskytte hende.

Fejl i TV-serien The Vampire Diaries, der fik seerne til at klø sig i hovedet

Faktuelle fejl

I løbet af serien er det tydeligt, at skuespillerne, der portrætterer teenagere, faktisk er i deres 20ere eller derover. Dette er gjort for ikke at forstyrre den rigtige teenagers skolegang og for at give det unge publikum nogen at se op til. Så lad os se det i øjnene – hvis du stadig sidder fast i din teenageånd, er du sandsynligvis mere Dumbledore end Draco.

Plottestricke

I afsnittet 162 Candles påstår Lexi, at Stefan blev fuld på Frihedsgudinden. Senere i sæsonen bliver det dog klart, at vampyrer ikke kan blive fulde. Hvilket giver os et indblik i en ny superheltevrøvs med titlen Super Stefan: The Immortal Hangover. Det er nok den eneste type brandi, der nogensinde vil reagere med vampyrblod.

IMDb svarer på vores spørgsmål

Vores elskede IMDb beder os om at bidrage til at udfylde hullerne i deres data. Jamen da, lad os da hjælpe dem. Først skulle vi nok tilføje et afsnit om, hvordan karaktererne fra The Vampire Diaries har evnen til at skifte tøj på den mest utroligt hurtige måde, som selv The Flash ville misunde. Eller hvad med det skelsættende afsnit, hvor Elena ser i en spejl og viser os, at vampyrer faktisk har et reflekserede, men ikke reflekterende, billede? Tænk på alt det makeup, der kunne være sparet!

Og lad os ikke glemme, at de fleste scener finder sted om aftenen… i overvældende godt oplyste omgivelser! Jeg troede, at det bare var vampyrer, der var natdyr, men de har åbenbart også specialdesignet streetlight belysning!

Konklusion

Mens The Vampire Diaries er en fantastisk serie, skal vi huske at holde tungen lige i munden og lade latteren boble op, når fejlene viser sig. Det er en del af charmen ved tv-serier. Så næste gang du ser en scene, der bare ikke giver mening, kan du bare tænke Ahh, det er bare en vampyrfejl! og grine lidt med.

Andre populære titler: LegendDemon Slayer the Movie: Mugen TrainBásicoDark Places: Gefährliche ErinnerungHot Fuzz – Zwei abgewichste ProfisGhostedFresh Off the BoatWill & GraceLife ItselfOmul ploiiMoonfallCentral IntelligenceStraight Outta ComptonEnd of WatchiCarlyKick-AssEmpire of the SunRedemptionShadow and Bone: Legenden der GrishaNaked and Afraid: UncensoredNeighbors 3: Zombies RisingTeen Mom OGThe BubbleChambersAldatmakAnt-ManEvil Dead RiseCarsThe Red RoomDinNo Time to DieVoice from the StoneWolfwalkersCal the DragonChernobylDecision to LeaveTom en Jerry: de filmYour Lie in AprilBad NeighborsAntichristAntebellum – A EscolhidaNarcosAvatar: The Way of WaterMinionsMatadorPercy Jackson and the OlympiansThe Grand Budapest HotelThe PrincessDer Bachelor