kinokvinder.dk

The X-Files (TV Series 1993–2018)

The X-Files: Skuespillerne bag den ikoniske TV-serie

Hovedrolleindehaverne

TV-serien The X-Files havde en række medvirkende, der i årenes løb skabte stærke og mindeværdige karakterer. Først og fremmest havde vi David Duchovny, der spillede den mystikke FBI-agent Fox Mulder. Med 193 episoder fordelt over en periode fra 1993 til 2018 blev Duchovny en nøglefigur i The X-Files universet. Hans sofistikerede tilgang til mysteriet og hans evne til at portrættere Mulders besættelse gjorde ham til en favorit blandt fans.

Modsat Duchovnys karakter havde vi Gillian Anderson, der spillede den skeptiske og videnskabeligt orienterede FBI-agent Dana Scully. Med 217 episoder, fra 1993 til 2018, blev Anderson en hjørnesten i serien. Hendes pålidelighed og intelligens udgjorde en perfekt modsætning til Mulder og var med til at skabe en spændende dynamik mellem de to hovedpersoner.

Støttekaraktererne

Udover hovedrolleindehaverne havde The X-Files også en række støttekarakterer, der bidrog til seriens succes. Mitch Pileggi spillede den hårde og retfærdige Assisterende Director Skinner med 91 episoder fra 1994 til 2018. William B. Davis portrætterede den hemmelighedsfulde Smoking Man med sin karakteristiske røg og blev en ikonisk skurk i serien med 44 episoder fra 1993 til 2018.

Robert Patrick gav et nyt pust til serien som John Doggett, en tidligere marinesoldat, der afløste Mulder i en periode og tilføjede et nyt element til serien med sine 40 episoder fra 2000 til 2002. Tom Braidwood, Bruce Harwood og Dean Haglund spillede de tre medlemmer af The Lone Gunmen – et paranoidt og lidt skørt team, der hjalp Mulder og Scully med deres undersøgelser. Deres karakterer, Melvin Frohike, John Fitzgerald Byers og Richard Ringo Langly, blev elsket af fans og medvirkede i henholdsvis 41, 38 og 37 episoder fra 1994 til 2018.

Annabeth Gish spillede agent Monica Reyes, der blev introduceret i senere sæsoner af serien. Hendes 26 episoder fra 2001 til 2018 bidrog til at udvide seriens univers. Nicholas Lea portrætterede den uforudsigelige og komplekse Alex Krycek, som med sine 24 episoder fra 1994 til 2002 blev en mindeværdig karakter i serien.

Derudover havde vi Sheila Larken som Margaret Scully, Dana Scullys mor, der med 17 episoder fra 1994 til 2016 spillede en vigtig rolle i seriens fortælling. Chris Owens spillede karakteren Jeffrey Spender, Mulders halvbror, med 14 episoder fra 1996 til 2018. Don S. Williams blev kendt som Elder #1 med 14 episoder fra 1995 til 1999, og Steven Williams spillede den mystiske informant Mr. X med 15 episoder fra 1994 til 2002. Jerry Hardin spillede Deep Throat, Mulders første kontakt til mysteriet bag X-filerne, med sine 13 episoder fra 1993 til 2002.

Endelig havde vi Laurie Holden, der spillede karakteren Marita Covarrubias med sine 10 episoder fra 1996 til 2002, og Rebecca Toolan, der portrætterede Teena Mulder, Fox Mulders mor, med 10 episoder fra 1995 til 2000.

The X-Files blev skabt af Chris Carter og er elsket af fans verden over for sit unikke blend af mysterium, science fiction og overnaturlige elementer. Seriens cast gjorde et fantastisk stykke arbejde med at bringe disse historier til live, og de vil for evigt huskes for deres bidrag til seriens kultstatus.

Overblik

Titel The X-Files
Udgivelsesdato 10. september 1993 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Kendt som The X Files
Filmingssteder Chilliwack, British Columbia, Canada
Produktionsselskaber Ten Thirteen Productions, 20th Century Fox Television

Resmué

The X-Files er en TV-serie, der følger to FBI-agenter, Fox Mulder og Dana Scully, som arbejder på en afdeling kaldet X-Files, hvor de efterforsker sager om uforklarlige og paranormale fænomener.

Mulder er overbevist om eksistensen af det overnaturlige, mens Scully er skeptisk og ser på sagerne ud fra en videnskabelig vinkel. Sammen står de over for modstand fra skjulte kræfter, der forsøger at forhindre deres arbejde.

I løbet af serien bliver Mulder og Scully involveret i efterforskningen af alt fra mystiske mord til konspirationer om rumvæsener inden for den amerikanske regering. Deres liv og karriere sættes igen og igen på spil, mens de forsøger at løse gåderne inden for regeringen, uanset hvad det kræver. Samtidig efterforsker de også andre sager relateret til det paranormale.

Forskellige fejl i TV-serien The X-Files der er opdaget af seere

TV-serien The X-Files, der har fascineret millioner af seere verden over, gemmer på mere end bare mysterier og paranormal aktivitet. Trods sin popularitet har serien ikke været fejlfri, og skarpe seere har med stor fornøjelse opdaget forskellige fejl og fejltrin i de forskellige episoder. Her kommer vi med et humoristisk overblik over nogle af disse sjove fejl.

Faktuelle fejl

En af de mest interessante fejl, som seere har bemærket, er den urealistiske supervision mellem FBI-agenterne Mulder og Scully og deres overordnede Deputy Director Skinner. Det er klart, at Skinner ville have været alt for travl til personligt at overvåge deres afdeling, og der burde have været flere niveauer af tilsyn mellem dem.

Sjuskede detaljer

I mange nærbilleder af The Smoker, når han slukker sin cigaret i askebægeret, kan man se, at filtrene på de allerede røgfyldte cigaretter i askebægeret er helt hvide, mens de burde være gule/brune af nikotinrøgen. Dette indikerer, at de er rekvisitter, der blev placeret der før optagelserne, og ikke cigaretter røget af karaktererne.

Hvad angår våben, er både Mulder og Scully blevet fanget i at bære forskellige pistoler fra Glocks til Smith & Wesson til SIG Sauers. FBI-agenter får kun én model til almindelig tjenestetid og de bærer netop denne model, medmindre den bliver tabt, de bliver flyttet til en anden opgave, eller hele Bureauet skifter mærke og model. Så denne er nok ikke en ret realistisk fejl.

Geografiske bommerter

I de tidligere sæsoner er det blevet bemærket, at karaktererne kører rundt i biler med britisk Columbia-nummerplader, selvom handlingen formodes at finde sted i USA. Desuden er det også blevet tydeligt, at de ikke altid befinder sig i de områder, der er beskrevet i underteksterne eller manuskriptet. Specielt blev det tydeligt, da serien begyndte at blive optaget i det sydlige Californien, hvor vegetationen og terrænet kun kunne stamme fra den region.

Karakterfejl

Vi kan ikke hjælpe med at bemærke, at FBI-agent Dana Scully ofte er at se i løbesko med høje hæle! Mon hun har hemmelige kræfter, der gør det muligt for hende at sprinte ubesværet, mens hun klæder sig stilfuldt?

Derudover har mange seere opdaget, at Dana Scully ofte er set med lange negle, men stadig iført latexhandsker. Hendes negle ville helt sikkert bryde igennem handskerne, så måske burde hun overveje at forkorte dem lidt.

The X-Files er uden tvivl en fantastisk TV-serie, men selv de bedste kan lave fejl. Seerne har haft en god tid med at opdage og dele disse fejl og få et godt grin ud af dem. Så næste gang du ser en episode af The X-Files, så hold øjnene åbne for de små, underholdende fejl, der er blevet slået op i serien.

Siden sidst opdateret: [indsæt dato]

Andre populære titler: Open SeasonThe JourneyThe ShackMiss Scarlet & the DukeWhats Love Got to Do with It?Across the UniverseThe Old Guard 2YellowjacketsTroll1923Spider-Man: Far from HomeBarbie: Life in the DreamhouseSuitsFour LionsThe A-TeamThe X-FilesEvil DeadNext of KinTriunghiulThe Righteous GemstonesSupernaturalSidste timeBondi RescueGlass Onion: A Knives Out MysteryHawaii Five-ORememberGremlinsOrphan BlackYou Only Live TwiceCriaturas MaravilhosasTrue LiesAnne auf Green GablesThe Adjustment BureauNational TreasureJurnalulRoad HouseScream VIGirlMortal Engines – Krieg der StädteBrothers & SistersAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaDie HardBunicaSuicide SquadMinkavlerneDas große KrabbelnIt Chapter TwoAllied