kinokvinder.dk

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (TV Series 2020–2021)

TV-serien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness – de medvirkende

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness er en dokumentarserie, der tog verden med storm, da den blev udgivet på Netflix i 2020. Serien har 12 episoder, der afdækker bizarre og kontroversielle begivenheder i den amerikanske verden af private dyreparker, især fokuseret på tigeropdræt.

Joe Exotic – G.W. Zoo

Joe Exotic er blevet et ikon i popkulturen efter sin medvirken i Tiger King-serien. Han ejede G.W. Zoo, en dyrepark i Oklahoma, og var kendt for sin flamboyante personlighed og kærlighed til store kattedyr. Joe Exotic (rigtigt navn Joseph Allen Maldonado-Passage) blev senere idømt fængselstid for dyremishandling og forsøg på at hyre en lejemorder til at slå sin rival, Carole Baskin, ihjel.

Carole Baskin – Big Cat Rescue

Carole Baskin, der også spiller en central rolle i serien, er en dyrepræsentant og dyreelsker, der er involveret i Big Cat Rescue i Florida. Serien fokuserer også på en fejde mellem Carole Baskin og Joe Exotic, der eskalerede dramatisk og medførte juridiske konsekvenser for begge parter.

John Reinke – Manager, G.W. Zoo

John Reinke var Joe Exotics højre hånd og manager i G.W. Zoo. Han mistede sine ben i en ulykke med en motorcykel, men fortsatte med at arbejde i parken trods sit handicap. Han spillede en vigtig rolle i at opretholde dyreparkens drift og var vidne til mange af de skandaløse begivenheder, der senere blev afsløret i serien.

Jeff Lowe – Businessman

Jeff Lowe træder også i karakter som en central figur i Tiger King-serien. Han overtog driften af G.W. Zoo sammen med sin kone, Lauren Lowe, men relationen mellem Jeff Lowe og Joe Exotic udviklede sig hurtigt til en bitter rivalisering. Jeff Lowe medvirkede også i serien med kontroversielle beslutninger og sine egne juridiske problemer.

Erik Cowie – Head Keeper, G.W. Zoo

Erik Cowie var ansat som chefopdrætter i G.W. Zoo og blev også en vigtig karakter i serien. Han arbejdede tæt sammen med Joe Exotic og var vidne til og deltager i flere kontroversielle handlinger, der senere blev afsløret i Tiger King-serien.

Kelci Saffery – Animal Keeper, G.W. Zoo

Kelci Saffery var en anden dyrepasser ansat i G.W. Zoo og en af de få medarbejdere, der formåede at undgå større konflikter og kontroverser i serien. Hun har også sit eget kapitel i Tiger King-historien, hvor hendes tragiske tiggerangreb blev vist på tværs af medierne.

John Finlay – Joes Husband

John Finlay var en af Joe Exotics ægtemænd og dukkede op i serien som en central del af Joe Exotics personlige liv. Han blev senere berømt for sin karakteristiske tandprotese (som blev vist i serien) og er siden blevet en vigtig figur for mange fans af Tiger King.

Rick Kirkham – Producer, Joe Exotic T.V.

Rick Kirkham spillede en vigtig rolle som producer af Joe Exotics reality-tv-show. Han fik også en tæt indsigt i Joe Exotics liv og driften af G.W. Zoo. Senere oplevede Rick Kirkham en traumatisk hændelse, hvor store dele af Joe Exotics arkiv blev ødelagt i en brand, hvilket også blev afsløret i serien.

Howard Baskin – Big Cat Rescue

Howard Baskin er Carole Baskins mand og medstifter af Big Cat Rescue. Han medvirkede i serien som en støttende figur for Carole. Selvom han ikke er lige så central som mange af de andre karakterer, spiller Howard stadig en vigtig rolle i serien og dens narrative.

Allen Glover – Hitman

Allen Glover var en af Joe Exotics ansatte, der blev påstået at være hyret som lejemorder for at angribe Carole Baskin. Han er en kontroversiel figur, der er medvirkende til at tilføre serien både spænding og dramatik.

Tim Stark – Wildlife in Need

Tim Stark er en anden central figur i serien, der driver organisationen Wildlife in Need. Han spillede ind i historien om privat dyreopdræt og kæmpekattehandel, der blev udforsket i Tiger King-serien.

Bhagavan Antle – Myrtle Beach Safari

Bhagavan Antle er en kontroversiel og farverig karakter, der ejer og driver Myrtle Beach Safari. Han er kendt for sin eksotiske dyreopdræt og er en af de personer, der kommer i modvind i serien.

Eric Goode – Filmmaker

Eric Goode er en af instruktørerne og skaberne af Tiger King-serien. Han har en baggrund inden for dokumentarfilm og dyrevelfærd og har formået at skabe en serie, der har fanget millioner af seeres opmærksomhed.

Lauren Lowe – Jeffs Wife

Lauren Lowe er Jeff Lowes kone, der spillede en mindre, men stadig betydningsfuld rolle i serien. Hun var involveret i dyreparkens drift og var indirekte involveret i konflikten mellem Joe Exotic og Jeff Lowe.

Sylvia Corkill – Reporter, News 9

Sylvia Corkill er en reporter, der arbejder for News 9 og havde en aktiv rolle i at dække historien om Joe Exotic og G.W. Zoo. Hendes bidrag til serien inkluderer interviews med centrale figurer og dækning af kontroverserne.

James Garretson – Businessman

James Garretson spillede også en vigtig rolle i serien som forretningsejer og en af Joe Exotics allierede. Han blev kendt for sine egne retssager og påstande, der blev bragt op undervejs i serien.

Joshua Dial – Joes Campaign Manager

Joshua Dial arbejdede som kampagnemanager for Joe Exotics politiske kampagner. Han blev en interessant karakter i serien og var vidne til mange af Joe Exotics krumspring.

Brittany Peet – Captive Animal Law Enforcement, PETA

Brittany Peet repræsenterer PETA og spillede en rolle som fortaler for afviklingen af privat dyreopdræt. Hun var en stærk kritiker af Joe Exotic og de andre medvirkende i serien, der var involveret i dyreopdræt med store katastrofer.

Serien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness blev en global sensation og satte fokus på kontroverserne omkring privat dyreopdræt og kattehandel i USA. De medvirkende i serien, fra blandt andre Joe Exotic og Carole Baskin til deres allierede og rivaler, spillede alle en afgørende rolle i at bringe historien til live. Tiger King-serien vil forblive et bemærkelsesværdigt og kontroversielt øjeblik inden for dokumentarproduktion.

Overblik

Titel Tiger King: Murder, Mayhem and Madness
Udgivelsesdato 20. marts 2020 (USA)
Oprindelsesland USA
Kendt som Tiger King
Optagelsessteder Wynnewood, Oklahoma, USA
Produktionsselskaber A Goode Films Production, Article 19 Films, Library Films

Resmué

I TV-serien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness følger vi en intens rivalisering mellem bizarre personligheder, der er besatte af store katte. Historien tager en mørk drejning, da Joe Exotic, en kontroversiel leder af en dyrepark, bliver involveret i en lejemordskonspiration.

I den skæve og utrolige verden blandt ejere af store katte er der få, der skiller sig mere ud end Joe Exotic. Han er en korpulent, våbenbærende polygamist og country-western-sanger, der styrer en zoo ved vejsiden i Oklahoma. Joe og en utrolig række af karakterer, herunder narkobaroner, bedragere og kultledere, deler alle en passion for store katte og den status og opmærksomhed, deres farlige dyreflokke tiltrækker.

Men tingene tager en mørk drejning, da Carole Baskin, en aktivist for dyrevelfærd og ejer af et stort katte-reservat, truer med at smide dem ud af branchen. Dette antænder en rivalisering, der til sidst fører til, at Joe bliver anholdt for at have forsøgt at hyre en morder, og afslører en forvredet fortælling, hvor det eneste, der er farligere end en stor kat, er dens ejer.

Joe Exotic driver GW Zoo i Oklahoma, der er kendt for sin imponerende samling af store katte, herunder tigre og løver. Joe er en excentrisk, større end livet-karakter med tvivlsom moral, og hans håndtering af dyrene fører ham ind i konflikt med forkæmpere for dyrevelfærd og en anden zoo-ejer, Carole Baskin. Fejden mellem dem fører ham ned ad en farlig sti.

Fem sjove fejl i TV-serien Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

1. Joe Exotics føntørrer-hår står altid stift i orkanvejr

En af de mest bemærkelsesværdige ting ved Joe Exotic, hovedpersonen i Tiger King, er hans utroligt høje hår, der altid ser så stift ud, som om det kunne modstå en orkan. Uanset om han befinder sig indendørs eller ude i den fri natur med tornadoer i baggrunden, sidder håret solidt på plads som en panserkampvogn.

2. Tigers mysteriøse forvandling til hundedyr

En anden morsom fejl er, når nogle af tigerne pludselig ser ud til at blive til hunde. Dette sker i nogle nærbilleder, hvor de majestætiske rovdyr tilsyneladende forvandler sig til kæledyrsagtige artsfæller. Måske en uventet bivirkning af den skøre verden i Tiger King.

3. Det magiske skrift på Carole Baskins tøj

Hvis du nogensinde har set Carole Baskin, kan du ikke undgå at lægge mærke til hendes tøj med meddelelser om dyrevelfærd. Men hvad er det med disse bogstaver? De ser altid ud til at ændre sig! Fra klip til klip ser vi, hvordan de magiske bogstaver bevæger sig rundt på hendes t-shirt og laver sjove ordspil. Det er næsten som om, hendes tøj har sin egen vilje!

4. Oprindelsen af Joe Exotics talent for at synge

Hvis du nogen sinde har syntes at Joe Exotic synger som om, han har en professionel baggrund, kan det være fordi han faktisk har det. Men når du ser serien, bliver du overrasket over, hvor meget talent og sangstemme han havde siden barndommen. Det er skræmmende at tænke på, hvor mange dobbeltgængere af Joe Exotic, der må være rundt omkring i verden!

5. Joe Exotics fantastiske evne til at være på to steder på én gang

Den sidste sjove fejl i Tiger King er Joe Exotics overnaturlige evne til at være på to steder samtidigt. Det sker flere gange i serien, hvor han er i midten af en vigtig begivenhed, og pludselig er han et helt andet sted uden nogen forklaring. Enten har Joe Exotic klonede sig selv i hemmelighed, eller også har vi et mysterium af X-Files-dimensioner.

Andre populære titler: The TerminatorLooks That KillSygeplejeskolenBig Little LiesFriendsJurassic WorldThe Professor and the MadmanSearching for Bobby FischerToy Story 2The In BetweenAnne BoleynStăpânul inelelor: Frăția ineluluiThe CovenantFast & FuriousElf – O Falso DuendeHeelsBlindnessThe ResponderTrue StoryThe Most Dangerous GameX-Men: First ClassDirty DancingDead Mans ShoesWhose Line Is It Anyway?From Paris with LoveThe PunisherHouse of the DragonThe ConversationHotel MumbaiExodus: Gods and KingsEuphoriaMr. Turner – Meister des LichtsJohn QSuits“På tirsdag skal jeg dø” Preben og hajerneTroublemakersSisiReverieEnemy LinesJul på slottetSanditonVores sidste sommerFeud: Bette and JoanL.A. ConfidentialO simpla favoareDaddys Home 2Motherless BrooklynStillwaterAlles steht Kopf