kinokvinder.dk

Transparent (TV Series 2014–2019)


Overblik

Titel Transparent
Udgivelsesdato 6. februar 2014 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Явне
Filmoptagelsessteder 3056 Landa St, Los Angeles, Californien, USA (Joshs hus)
Produktionsselskaber Amazon Studios, Picrow

Resmué

Transparent er en TV-serie, der handler om den dysfunktionelle Pfefferman-familie i Los Angeles. Familien består af Mort, der i en sen alder beslutter sig for at gå igennem en kønsskifteoperation og blive til Maura. Maura finder støtte hos en ny vennekreds, der har gennemgået samme proces.

Samtidig skal Maura håndtere sine voksne børn, der alle er meget optagede af deres egne liv og ikke bemærker, at der er sket en stor forandring hos deres fraskilte far. Selv når han inviterer dem til middag for at fortælle dem sin hemmelighed, bliver samtalen drejet over på dem og deres problemer.

Familiens hemmeligheder begynder dog at komme frem, da Mort kommer hjem og opdager sin gifte datter i en intim situation med sin ekskæreste. Nu kender han hendes hemmelighed, og hun kender hans, og der udvikler sig en ond spiral af hemmeligheder, der bliver afsløret.

Serien fokuserer også på Mauras ekskone Shelly, der føler, at hun aldrig har haft sin egen identitet i sit tidligere ægteskab med Mort og opdragelsen af børnene. Som Maura går igennem sin transformation, opdager hun, at der tidligere har været præcedens for kønsskifte i familien, og det kan måske også påvirke den næste generation.

Fejl og fiaskoer i Transparent – serien der gennemsigtigt skuffer

1. Klippe- og kameramareridt i massevis

Selvom Transparent er kendt for at være en gennembrudsserie, kan man ikke undgå at lægge mærke til de mange klippe- og kameramareridt, der konstant forekommer. Det er næsten som om, at klippene er taget direkte fra Alice i Eventyrland, hvor det ene øjeblik er du i stuen og det næste i køkkenet uden nogen form for logisk overgang. Måske er serien pludselig overtaget af teleportationsteknologi, som ingen af os kender til? Eller måske er det bare et åbenlyst forsøg på at få os til at tro, at karakterne har superkræfter – hvem ved?

2. Kontinuitetsbrud – er de virkelig klæbehjernebesiddere?

Har du nogensinde bemærket, at karakterernes tøj og frisurer skifter fra scene til scene, som om de er ramt af pludseligt hukommelsestab? Transparent ser ud til at have mødt et væsentligt problem med kontinuiteten, og det er ikke bare én eller to gange, det sker. Næh nej, det er som om, at karaktererne skifter tøj mere hyppigt end de fleste teenagepiger før en aften i byen. Måske er seriens kostumier den mest fikse person nogensinde og kan ændre beklædning i rekordtid? Hvis det er tilfældet, burde de måske overveje at deltage i en ægte videnskabelig undersøgelse.

3. Magiske makeupfærdigheder – forvandlinger på et splitsekund

Et af de mest imponerende aspekter af Transparent (eller måske skulle vi sige, problemer) er karakterernes magiske makeupfærdigheder. Ja, du læste rigtigt! Hvordan kan det være, at karaktererne ser helt normale ud i én scene, og pludselig er overdrevent sminkede og Hollywood-ready i næste scene? Er det en del af deres personlige transformationsevner, eller prøver makeupafdelingen bare at få os til at tro, at de har evnen til at skifte look på et splitsekund? Måske skulle de overveje en karriere som tryllekunstnere i stedet for skuepillere?

4. Sprogforvirring – oversætteren må have haft en våd aften

Når man ser Transparent, vil man finde ud af, at sprogene nogle gange bliver en sjov leg at gætte. Vi lever i en globaliseret verden, så måske er det endnu mere interessant at tage fejl af den officielle sprogbarriere, som serien skaber. Det er som om, at oversætteren var mere optaget af at tage en tår i baren end at fokusere på at oversætte dialogen korrekt. Derfor er det lige dele underholdende og frustrationsskabende at sidde og gruble over, om en katastrofe egentlig betyder jeg skal lige til bageren på et bestemt eksotisk sprog.

5. Bortkomne plottråde – velkommen til mysterieland

Hvis du er fan af mysterier og plotelementer, der bare forsvinder ud i det blå, vil Transparent være en sand fornøjelse for dig. Forbered dig på at blive fuldstændig forvirret, når karaktererne begynder at diskutere noget, der virker centralt for historien, og pludselig glemmer alt om det i de efterfølgende afsnit. Hvad skete der med den vigtige hemmelighed, de nævnte for et øjeblik siden? Var det bare for at forvirre os? Eller er det et forsøg på at sætte vores hjerner på en kritisk prøve? Transparent, det er næsten umuligt at dechifrere dine intentioner!

Så der har du det – en lighed mellem Transparent og en komplet fiasko. På trods af alle disse fejl og mangler fortsætter serien med at trække os tilbage med sin unikke historiefortælling og charmerende karakterer. Vi er nødt til at indrømme, at selvom serien er fuld af fadæser, er det stadig en sjov og underholdende rejse at være en del af.

Andre populære titler: SimetrieThe Girl in the Spiders WebReady or NotMonogatari Series: Second SeasonBattle RoyaleThree Days of the CondorLiebesgrüße aus MoskauShes the ManO Dia do Juízo FinalHellraiserDevils DueTremors: Shrieker IslandStarStruckBachelorBrünoDeath RaceLethal WeaponProfessor TMachete KillsGuardians of the GalaxyThe Last Temptation of ChristBig TimberChaplinCoach CarterPretty Little LiarsJesus vender tilbageNanny McPheeGame of ThronesCall Me by Your NameOmul ploiiBabylon A.D.Doctor SleepRamoPhiladelphiaSuzumeHook5. halvlegOuter BanksThe CovenantZeroZeroZeroBridgertonSuzumiya Haruhi no yûutsuNancy DrewThe Lives of OthersShaun of the DeadAhsokaDen du frygterHjem