kinokvinder.dk

Tron (1982)

Skuespillerne i TV-serien Tron

Top cast

TV-serien Tron fra 1982 har et imponerende ensemble af talentfulde skuespillere. Lad os dykke ned i nogle af de mest fremtrædende medvirkende:

  • Jeff Bridges spiller rollen som Kevin Flynn. Bridges er en anerkendt amerikansk skuespiller og har modtaget flere priser i løbet af sin karriere.
  • Bruce Boxleitner portrætterer Alan Bradley i serien. Boxleitner er kendt for sine roller i både film og TV.
  • David Warner spiller Ed Dillinger. Warner er en britisk skuespiller, der har optrådt i et bredt udvalg af film og teaterproduktioner.
  • Cindy Morgan spiller karakteren Lora i Tron. Morgan er en amerikansk skuespillerinde, der også har optrådt i film som Caddyshack.
  • Barnard Hughes spiller rollen som Dr. Walter Gibbs. Hughes var en anerkendt skuespiller, der optrådte både på scenen og i film.
  • Dan Shor portrætterer karakteren Ram. Shor er en amerikansk skuespiller, der har optrådt i flere populære film og TV-serier.
  • Peter Jurasik spiller Crom i Tron. Jurasik er også kendt for sin rolle som Londo Mollari i science fiction-serien Babylon 5.
  • Stuart Thomas spiller rollen som Peter (også kendt som Tony Stephano). Thomas har bidraget til flere film og TV-serier.
  • Craig Chudy spiller en ekspertholdkammerat til Kevin Flynn.
  • Vince Deadrick Jr. optræder som Warrior #1.
  • Vince Deadrick spiller Warrior #2.
  • Sam Schatz spiller Expert Disc Warrior.
  • Jackson Bostwick portrætterer Head Guard.
  • David S. Cass Sr. spiller Factory Guard.
  • Gerald Berns spiller Guard #1.
  • Bob Neill spiller Guard #2.
  • Ted White spiller Guard #3.
  • Mark Stewart spiller Guard #4.
  • Michael Sax spiller Guard #5.

Produktionsteamet

Ud over skuespillerne kan man også anerkende produktionsteamet bag TV-serien Tron:

  • Steven Lisberger var både instruktør og forfatter til serien.
  • Bonnie MacBird arbejdede også som forfatter på Tron.
  • Charles S. Haas er en ubekrediteret forfatter på serien.

Det var alt om de medvirkende i TV-serien Tron. Disse talentfulde skuespillere og kreative teammedlemmer bidrog til at skabe et værk, der stadig værdsættes i dag.

Overblik

Titel Tron
Udgivelsesdato 9. juli, 1982 (USA)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Tron: The Original Classic
Filmoptagelsessted The Hull Building – 9543 Culver Boulevard, Culver City, California, USA (Eksteriør: Flynns Arcade)
Produktionsselskaber Walt Disney Productions, Lisberger/Kushner
Indtægter i USA og Canada 33.000.000
Åbningsweekend i USA og Canada 4.761.795 (11. juli, 1982)
Samlede indtægter globalt 33.000.525
Budget 17.000.000 (estimeret)

Resmué

TV-serien Tron handler om computerhackeren Kevin Flynn, der bliver kidnappet og ført ind i den digitale verden, hvor han bliver tvunget til at deltage i gladiatorkampe. Hans eneste chance for at undslippe er med hjælp fra et heroisk sikkerhedsprogram ved navn Tron.

Kevin Flynn er ejer af en arkade og tidligere ansat hos softwarevirksomheden ENCOM. Han er blevet marginaliseret, da hans hårdt arbejde er blevet stjålet af den hensynsløse leder, Ed Dillinger, og han er blevet fyret. Flynn beslutter sig for at indsamle beviser på tyveriet. Han står over for et overvågningsprogram ved navn Master Control Program (MCP), der hele tiden holder øje med ham. Pludselig bliver Flynns digitale alter ego transporteret til en alternativ elektronisk verden, hvor undertrykte småskala-applikationer er tvunget til at konkurrere eller blive ødelagt. Vil Flynn nogensinde undslippe spillets gitter?

Kevin Flynn er en habil computerhacker og tidligere ansat hos ENCOM. Han driver nu en arkade. Flynn forsøger at finde beviser på, at ENCOMs leder, Ed Dillinger, har stjålet fem videospil, som Flynn selv har skabt. Men Dillingers supercomputer, Master Control Program, blokerer for Flynns forsøg og kontrollerer de fleste af firmas computer systemer. En nat hjælper Flynns tidligere kæreste, Lora Baines, og hendes kæreste, computerprogrammøren Alan Bradley, Flynn med at bryde ind i ENCOM for at lukke MCP ned ved hjælp af Alans sikkerhedsprogram, Tron. MCP bruger dog Loras materialetransmissionsprogram til at omdanne Flynn til data og sender ham ind i computeren. Flynn befinder sig nu i en elektronisk verden, der styres af MCP og hans onde højre hånd, Sark, hvor computerprogrammer er skabernes alter egoer og tvinges til at konkurrere i gladiatorkampe. Med hjælp fra Tron, en heroisk og frygtløs sikkerhedsprogram og hans elskerinde, Yori, begiver Flynn sig ud på en mission for at ødelægge MCP og hjælpe Tron med at befri systemet fra MCPs kontrol. Ved at ødelægge MCP kan Flynn vende tilbage til den virkelige verden.

Tron set med fejløjne: Seernes opdagelser af sjove fejl i TV-serien

Gør dig klar til en tur gennem de sjove fejl i den ikoniske TV-serie Tron. Mens vi elsker historien og den futuristiske æstetik, har observante seere spottet nogle fejl, der får os til at trække på smilebåndet. Lad os dykke ned i de mest bemærkelsesværdige fejl og have en god latter.

Fejl i kontinuitet

I en scene ser vi Ram jonglere med sin identitetsdisk i cellen. I nærbilledet kan vi tydeligt se, at han ikke har handsker på. Men når vi skifter til et bredere billede, har han pludselig handsker på. Måske elsker Ram bare at mixe sit look!

I åbningsscenariet, lige før Sark dræber en anden program, skifter lyssyklernes pladser pludseligt. På den ene side ser vi Sark på en blå cykel til venstre og en gul cykel til højre. Men øjeblikket efter skifter de plads, før de hurtigt skifter tilbage. Mon der er noget magi involveret her?

Faktuelle fejl

Alle karaktererne i Grid-verdenen har navne, der har noget at gøre med computerprogrammering. Programmet med navnet CROM burde faktisk hedde CRON, som er en kommandolinjefunktion til at tilføje, køre eller fjerne planlagte opgaver på en computer. Måske ændrede man navnet for ikke at være for tæt på hovedpersonens navn. Det er også muligt, at forfatterne brugte det korrekt, men at nogen misforstod det i udviklingsprocessen.

Morsomme misforståelser

I en scene viser Lora sin direkte terminal i ENCOM-bygningen til Flynn ved at tænde computeren ved at dreje på hjulet på printeren. Nogle vil måske sige, at han prøver at putte papir i for at udskrive beviset for tyveriet af Space Paranoid-spillet. Men papiret er allerede sat i og klar til at printe. Måske er det bare mangel på viden, der fører til denne sjove misforståelse!

Afslørende sjusk

I Flynns Arcade ser vi et par børn spille pinballmaskiner, der ikke er tændt (synligt i øverste venstre hjørne af skærmen i overheadskud). Måske prøver de bare at se, om de kan narre os til at tro, at de spiller!

Når Alan forlader sin arbejdsplads for at tale med Dillinger (efter at han opdager, at Tron-programmet ikke er tilgængeligt), bevæger linjen mellem det faktiske byggede sæt og baggrundsbilledet af arbejdspladserne sig tydeligt. Det er nemt at se på DVDen. Måske vil de bare have os til at føle, at verdenen er i konstant forandring!

Morsomme karaktertræk

Hvorfor skulle Flynn gå væk fra Space Paranoid-spillet, bare fordi han opnåede høj score ved at skyde en Recognizer? Derefter får de det til at se ud som om, at spillet er slut, da alle roser ham og han bare går væk. Sådan ville det aldrig ske i virkeligheden. Man ville spille, indtil man taber, eller tabe med vilje. Hvis man bare gik væk, ville en anden person hoppe på spillet og fortsætte, mens publikum blev hængende. Fornuftigt spørgsmål, Flynn!

Morsomme anachronismer

Tidsforskellen mellem computerverdenen og den virkelige verden er meget uklar. To hundrede mikrocykler ser ud til at være meget lang tid for et program at opleve, men i den virkelige verden svarer det kun til få sekunder. Selvom det ville give mening for computerbehandlingstid, taler MCPen stadig med Dillinger, mens begivenhederne også sker inde i computerverdenen i relativt samme tempo. Faktisk ville den tid, den virkelige verden oplever i filmen, være hundreder, hvis ikke tusinder af år for de computerprogrammer. Gad vide, om de har opfundet en måde at manøvrere tid på i denne verden!

Komiske audiovisuelle fejl

Når printeren udskriver data for Space Paranoids, lyder det som en prikkematrixprinter, men printeren er en hjulprinter. Måske er verdenen i Tron bare en smule bagud, når det kommer til deres printerstandarder.

Da Alan går hen mod Dillingers kontor i begyndelsen, stemmer lyden af hans skridt ikke overens med Alans egentlige skridt. Måske har Alan magiske sko, der hjælper ham med at gå, eller også er det bare en skjult talent!

Komiske crew-fejl

Når Flynn løber gennem computerhallen lige før han bliver scannet ind i computeren, kan vi se en medarbejder sidde bag en Cray 1-supercomputer, og der er flere andre, der bliver reflekteret i glasset på den samme Cray 1. Måske er computerhallen bare et godt sted at tage på arbejde!

Omkring 24 minutter inde i filmen, i nærbilleder af Dillinger bag sit skrivebord, kan vi spotte noget, der ligner toppen af en medarbejders hoved i det nedre højre hjørne af skærmen. Måske prøver de bare at finde ud af, om vi er opmærksomme!

Plot holes med et smil

I begyndelsen, hvor vi ser en scene fra arkaden, får publikum af vide, at Sark faktisk er inde i lyssyklusspillet, og at spilleren i den virkelige verden faktisk spiller mod Sark. Men arkademaskiner ville ikke være forbundet til EMCON-netværket (i 1982 var fjernforbindelser af denne art kun for spritnye maskiner), og de ville være selvstændige spilkonsoller. Sark er tydeligvis et program inde i EMCON og ville derfor ikke være i en arkademaskine, der står hos Flynn. Gad vide, om de har brug for et bedre IT-afdeling!

Sjove karakterfejl

I virkeligheden har en bit to tilstande: tændt og slukket. Den bit, som Flynn møder, har tre tilstande. Når den er i ro, ligner den et komplekst, flerfacetteret blokagtigt tegn. I ja-tilstanden ligner den en ottaedron, og i nej-fasen er den en meget pigget, stjerneformet figur. Måske er det bare Flynns egne paranoid forestillinger, der får biten til at ændre form!

Når Flynn spiller Space Paranoids, hamrer han heftigt på knapperne og svinger heftigt med joysticken, mens kameraet nærmer sig gruppen. Men når spillet vises, kører han panoramisk i roligt tempo og trykker systematisk på knapperne for at skyde. Måske er Flynn bare ekspert til at multitaske og spille rolige kampe samtidig!

Sådan er Tron – en fantastisk TV-serie med små sjove fejl, der får os til at grine. På trods af disse bemærkelsesværdige fejl er det stadig en elsket og værdsat serie, der har efterladt sit præg på populærkulturen.

Andre populære titler: Business ProposalGuardians of the Galaxy Vol. 3À Fria Luz do DiaTid for hjemDie Unglaublichen 2Richard Hammonds WorkshopParaísoThe Law According to Lidia PoëtE.T. – Der AußerirdischeAirDoctor DolittleSandmanThe CallingThe VoidBaby DriverCal the DragonMiss Congeniality 2: Armed & FabulousA Star Is BornHookJurnalulThe Summer I Turned PrettyShamelessHigh GroundOmul rachetăMI-5Good TroubleMission: Impossible – Dead Reckoning Part TwoThe Walking DeadGritos 3Helluva BossTokyo Ghoul: reLove ActuallyDie Braut des PrinzenGabrielSkyfallBaby FeverFeud: Bette and JoanAction PointWhite House PlumbersLooking for AlaskaDont Look UpThe BoysSuper Size Me – 30 Dias de Fast FoodWhile You Were SleepingMegamindKilljoysOats StudiosAsteroid City