kinokvinder.dk

True Blood (TV Series 2008–2014)

De medvirkende i TV-serien True Blood

True Blood er en amerikansk tv-serie baseret på The Southern Vampire Mysteries roman-serien af Charlaine Harris. Serien blev skabt af Alan Ball og blev sendt på HBO fra 2008 til 2014. True Blood handler om en verden, hvor vampyrer har åbenbaret deres eksistens for mennesker og forsøger at leve sammen med dem i den fiktive by Bon Temps, Louisiana.

Hovedrolleindehavere

  1. Anna Paquin som Sookie Stackhouse: Sookie er hovedpersonen i serien og en telepatisk servitrice, der bliver involveret i en række overnaturlige begivenheder. Anna Paquin spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  2. Stephen Moyer som Bill Compton: Bill er en vampyr og Sookies kæreste. Han er en af de første vampyrer, der flytter til Bon Temps. Stephen Moyer spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  3. Sam Trammell som Sam Merlotte: Sam er ejer af Merlottes Bar and Grill, hvor Sookie arbejder. Han gemmer på en mørk hemmelighed. Sam Trammell spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  4. Ryan Kwanten som Jason Stackhouse: Jason er Sookies bror og en lidt ubekymret kvindebedårer. Han bliver involveret i forskellige farlige situationer i serien. Ryan Kwanten spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  5. Chris Bauer som Andy Bellefleur: Andy er en af politibetjentene i Bon Temps og bliver senere vicekaptajn i politistationen. Chris Bauer spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  6. Nelsan Ellis som Lafayette Reynolds: Lafayette er en flamboyant og farverig kok, der også er involveret i overnaturlige begivenheder. Nelsan Ellis spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  7. Carrie Preston som Arlene Fowler: Arlene er servitrice på Merlottes og har en fængende personlighed. Carrie Preston spillede rollen i alle 81 episoder af serien.
  8. Rutina Wesley som Tara Thornton: Tara er Sookies bedste ven og har en hård opvækst. Hun bliver senere involveret i vampyrverdenen. Rutina Wesley spillede rollen i 80 episoder af serien.
  9. Alexander Skarsgård som Eric Northman: Eric er en mekt vampyr og ejer af Fangtasia, en populær vampyrbar. Han har også en kompleks relation til Sookie. Alexander Skarsgård spillede rollen i 76 episoder af serien.
  10. Deborah Ann Woll som Jessica Hamby: Jessica er en ung vampyr, som blev skabt af Bill. Hun udvikler sig meget igennem serien. Deborah Ann Woll spillede rollen i 71 episoder af serien.

Andre vigtige medvirkende

  • Kristin Bauer som Pam De Beaufort: Pam er en mekt vampyr og Erics højre hånd. Hun er både stærk og karismatisk. Kristin Bauer spillede rollen i 67 episoder af serien.
  • Jim Parrack som Hoyt Fortenberry: Hoyt er Jasons bedste ven og har en turbulent kærlighedshistorie. Jim Parrack spillede rollen i 66 episoder af serien.
  • Todd Lowe som Terry Bellefleur: Terry er en ex-soldat og arbejder på Merlottes. Han har en tragisk og kompleks fortid. Todd Lowe spillede rollen i 66 episoder af serien.
  • Lauren Bowles som Holly Cleary: Holly er en servitrice på Merlottes og senere en del af Sookies gruppe. Lauren Bowles spillede rollen i 48 episoder af serien.
  • Joe Manganiello som Alcide Herveaux: Alcide er en varulv og har en romantisk relation med Sookie på et tidspunkt. Joe Manganiello spillede rollen i 42 episoder af serien.
  • William Sanderson som Sheriff Bud Dearborne: Bud er sheriffen i Bon Temps og indikerer den autoritetsfigur. William Sanderson spillede rollen i 39 episoder af serien.
  • Michael McMillian som Steve Newlin: Steve er en selverklæret homoseksuel og leder af Fellowship of the Sun, en religiøs anti-vampyr organisation. Michael McMillian spillede rollen i 38 episoder af serien.
  • Adina Porter som Lettie Mae Thornton: Lettie Mae er Taras mor, der har en turbulent fortid med alkoholisme. Adina Porter spillede rollen i 32 episoder af serien.

True Blood havde en imponerende rollebesætning, der skabte en spændende og dybdegående fortælling om kærlighed, overnaturlige væsner og hemmeligheder i et sydligt miljø. Serien blev en stor succes og forblev populær blandt seerne gennem alle syv sæsoner.

Overblik

Titel True Blood
Udgivelsesdato 7. september 2008 (USA)
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk, Tysk, Svensk, Russisk
Også kendt som Thuần Huyết
Filmlokationer Shreveport, Louisiana, USA (pilot)
Produktionsselskaber Your Face Goes Here Entertainment, Home Box Office (HBO)

Resmué

Serien True Blood foregår i en moderne verden, hvor vampyrer eksisterer og lever side om side med mennesker. Hovedpersonen, Sookie Stackhouse, er en telepatisk servitrice i en lille by i Louisiana. Hun får sit liv vendt på hovedet, da hun møder sin første vampyr, Bill, og forelsker sig i ham. Serien følger Sookies oplevelser med både mennesker, vampyrer og senere også andre overnaturlige væsner. Hun opdager, at verden og menneskene i den ikke altid er som de giver sig ud for at være.

Det unikke ved True Blood-universet er, at der er blevet fundet en erstatning for menneskeblod kaldet True Blood, som vampyrer kan drikke og opnå samme effekt som ved menneskeblod. Dette har ført til en skrøbelig fred mellem vampyrer og mennesker, hvor de kan leve i harmoni og endda danne relationer. Dog vil der altid være uregerlige elementer på begge sider, som er klar til at udnytte den skrøbelige våbenhvile.

Serien følger Sookie Stackhouse (spillet af Anna Paquin), som er en ung kvinde, der arbejder på en bar i Louisiana. Hun har evnen til at læse menneskers tanker. Hendes verden vender fuldstændig op og ned, da vampyren Bill Compton (spillet af Stephen Moyer) en dag kommer ind på hendes arbejde, to år efter at vampyrerne trådte frem for offentligheden på nationalt tv.

Fantastiske fejl i True Blood-serien, der fik seernes øjne til at rulle

Seriens verden af overnaturlige væsner og mennesker har charmeret millioner af seere verden over. Men selvom True Blood er fyldt med spænding og intriger, har seerne ikke været bange for at finde og påpege nogle bemærkelsesværdige fejl i handlingen. Lad os dykke ned i disse fantastiske fejl, der kunne få enhver vampyr til at rødme af skam.

1. Sookie og mysteriet om den magiske tærte

En af de mest foruroligende fejl, der blev bemærket af seerne, opstår i en scene, hvor Sookie nyder Adeles tærte. På mirakuløs vis skifter mængden af tærte på gaffelen mellem sekvenserne. Det ser ud til, at tærten har magiske kræfter – den forsvinder og genopstår som ved et trylleslag. Enten har Sookie evnen til at forvandle tærte til luft, eller også kom der en uopdaget magisk tryllekunstner forbi filmsettet.

2. Det tidrejsende blodbad mellem Sookie og Bill

En generel fejl i hele serien er, at Bill tillader Sookie at blive slået og efterfølgende giver hende sit blod den aften, de møder hinanden. Problemet er bare, at disse begivenheder faktisk fandt sted den næste aften – den anden nat de kendte hinanden. Det ser ud til, at Bill har hemmelige tidsrejsende kræfter, der gør det svært at følge med i den rigtige rækkefølge af begivenheder for os dødelige.

3. Overnaturlige benægtere i en verden af magi

Serien foregår i en by, hvor mennesker, vampyrer, skifteskabere, varulve og andre væsner lever sammen, eksisterer side om side og endda danner relationer. Alligevel er der utallige øjeblikke, hvor karaktererne har svært ved at tro på overnaturlige begivenheder. Man skulle tro, at i en sådan univers burde folk have ingen problemer med at tro på okkulte hændelser, men de ender altid med at være skeptiske. Måske er der et skjult selskab af non-believers, der forhindrer resten af befolkningen i at omfavne det overnaturlige.

Serien True Blood kan være fyldt med blodige hemmeligheder og spændende plot-twists, men det er også sjovt at blive opmærksom på nogle af de underlige fejl, den har. Hvem ved, måske er de blot beviser på, at selv de mest magtfulde vampyrer kan lave fejl. Det vigtigste er dog, at vi kan sidde tilbage og nyde dette overnaturlige univers med et smil på læben.

Andre populære titler: The Hundred-Foot JourneyThe Popes ExorcistHunting HitlerBen 10Numele tăuThe Sommerdahl MurdersTinka og kongespilletThe Football FactoryThe GoldbergsLegaciesI Know My First Name Is StevenThe Man with the Iron FistsSilver Linings PlaybookMotelAnna Pihl – Auf Streife in KopenhagenAlien: CovenantAmerican Murder: The Family Next DoorSilent NightThe Chosen OneNaked NewsThe Unbearable Weight of Massive TalentLadrões de EliteLadder 49“Kommissarin Lund” Afsnit 2VerdensmændBreaking BadMidsommarHouseGreen BookDr. NoThe Devils AdvocateMade in ItalyThe BayAvatar 4BlowEverything Everywhere All at OnceThe Princess and the Frog“2 Bears, 1 Cave with Tom Segura & Bert Kreischer” Sexual Athlete w/ Adriana Chechik | 2 Bears, 1 Cave Ep. 172The Lincoln LawyerAlle elsker DebbieDen som dræberBridgertonDont Look UpGuardians of the Galaxy Vol. 3Office SpaceThe MartianZero Dark ThirtyDestination Fear