kinokvinder.dk

Upstairs Downstairs (TV Series 2010–2012)

De medvirkende i TV-serien Upstairs Downstairs

Top cast

Upstairs Downstairs er en britisk TV-serie, der blev sendt fra 2010 til 2012. Serien følger livet i et fornemt hus i Belgravia, London, i begyndelsen af 1900-tallet og fokuserer på både de adelige familier, der bor ovenpå, og tjenestefolkene, der arbejder nedenunder. Her er nogle af de mest prominente skuespillere, der medvirkede i serien:

  1. Keeley Hawes som Lady Agnes Holland – Hun spiller rollen som hustruen til sir Hallam Holland og er en central figur i serien.
  2. Ed Stoppard som Sir Hallam Holland – Han spiller rollen som ejeren af huset og forsøger at navigere mellem de sociale forventninger og familiens interne dramaer.
  3. Adrian Scarborough som Mr. Warwick Pritchard – Han spiller rollen som butler i huset og er ansvarlig for at koordinere tjenestefolkene.
  4. Neil Jackson som Harry Spargo – Han spiller rollen som en ambitiøs og karismatisk chauffør, der bliver involveret i flere romantiske forviklinger.
  5. Anne Reid som Mrs. Clarice Thackeray – Hun spiller rollen som en ældre, erfaren tjenestepige, der har arbejdet i huset i mange år.
  6. Claire Foy som Lady Persephone Towyn – Hun spiller rollen som en ven af familien, der bliver involveret i et kærlighedsforhold med en af tjenestefolkene.
  7. Art Malik som Mr. Amanjit Singh – Han spiller rollen som en indisk tjenestemand, der tilfører mangfoldighed og kulturel spænding til serien.
  8. Blake Ritson som The Duke of Kent – Han spiller rollen som en medlem af den kongelige familie, der har en affære med en af de kvindelige hovedkarakterer.
  9. Nico Mirallegro som Johnny Proude – Han spiller rollen som en ung tjenestemand, der skaber både intriger og romantik i huset.
  10. Laura Haddock som Beryl Ballard – Hun spiller rollen som sekretær for sir Hallam Holland og er indblandet i flere af plottets udviklinger.

Andre vigtige medvirkende

Udover de førnævnte skuespillere inkluderer TV-serien Upstairs Downstairs også en række andre betydningsfulde medvirkende, der bidrager til den dybdegående historiefortælling:

  • Jean Marsh som Mrs. Rose Buck – Hun spiller rollen som en tidligere tjenestepige, der vender tilbage til huset som husbestyrer.
  • Alex Kingston som Dr. Blanche Mottershead – Hun spiller rollen som en læge, der bliver en del af familiens liv og tjenestens sundhedsproblemer.
  • Ken Bones som Lord Halifax – Han spiller rollen som en højtstående politiker, der har forbindelser til familien og påvirker deres skæbne.
  • Sarah Gordy som Pamela Holland – Hun spiller rollen som datteren i Holland-familien, der har Downs syndrom.
  • Alexia James som Lotte Perlmutter – Hun spiller rollen som Beryl Ballards bedste veninde og bidrager til hendes historiebue.
  • Eileen Atkins som Maud, Lady Holland – Hun spiller rollen som sir Hallam Hollands mor og har en indflydelse på familiens beslutninger.
  • Ellie Kendrick som Ivy Morris – Hun spiller rollen som en ung tjenestepige, der arbejder i huset og er involveret i dramatiske begivenheder.

Upstairs Downstairs er en tankevækkende TV-serie, der formår at skildre både de øvre og nedre klasser i det tidlige 1900-tals England. Med en stærk ensemble af talentfulde skuespillere bringes historien til live og fascinerer seerne med sit komplekse plot og karakterudvikling.

Overblik

Titel Upstairs Downstairs
Udgivelsesdato 7. februar 2011 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som Вгору і вниз по сходах
Filmingssteder 35 Clarendon Square, Leamington Spa, Warwickshire, England, UK
Produktionsselskaber BBC Cymru Wales, Masterpiece

Resmué

I TV-serien Upstairs Downstairs følger vi en ny familie og deres tjenere, der bor i et byhus på 165 Eaton Place i London i 1936. Sir Hallam Holland og hans unge og smukke kone, Lady Agnes, vender tilbage fra en diplomatisk post i udlandet og flytter ind i 165 Eaton Place, der tidligere tilhørte Bellamy-familien, men som har stået tomt i flere år. Ved en tilfældighed beder de Rose Buck, en langvarig tjenestepige i Bellamy-husholdningen, om at finde dem egnet personale. Til sidst beslutter Rose sig for at blive husbestyrer hos dem.

1930erne er en svær tid i England. Den økonomiske depression har ramt hårdt med høje arbejdsløshedstal. Fascismen, der er blevet populær på kontinentet i Italien og Tyskland, finder også tilhængere i Storbritannien med Oswald Mosleys British Union of Fascists. Mens det nye personale begynder deres daglige arbejde, begynder den nedre klasse i huset at tage form.

Fantastiske fejl i TV-serien Upstairs Downstairs

Mens røgen forbliver i luften

Har du nogensinde undret dig over, hvordan det er muligt for karaktererne Ivy og Beryl ikke at ryge cigaretter i TV-serien Upstairs Downstairs? Ja, det er nok ikke lige den største fejl, men det har ikke undgået de skarpe øjne hos vores seere! Det virker meget usandsynligt, at de to kvinder, der arbejder som tjenestepiger i en fornem britisk herregård, ikke skulle have en lille rygepause ind imellem.

En tur tilbage til Eaton Place

Men lad os vende blikket mod en mere interessant fejl. Hvad blev TV-serien Upstairs Downstairs egentlig kaldt i Indien, når den blev udgivet på engelsk? Svaret er faktisk ikke Upstairs Downstairs, men Rückkehr ins Haus am Eaton Place. Ja, du læste rigtigt! Det er tysk og betyder Tilbage til Eaton Place. Mon nogen forsøgte at skabe en international intrigue med den titelændring? Det er i hvert fald en fejl, der fik vores øjenbryn til at løfte sig en smule!

En lærerig pause

Inden vi afslutter, kunne du have lyst til at lære mere om fejl i Upstairs Downstairs? Vi har faktisk flere interessante huller i vores viden, som du kan udfylde! Besøg vores side og bidrag med redigeringer eller tilføjelser til seriens episoder. Pas dog på, du ikke falder ned i et af disse huller – de kan blive temmelig vanedannende!

Andre populære titler: The Outpost – Überleben ist allesRaging BullGood WitchScent of a WomanRaus aus der Single-HölleFalling DownDie HardLegionUp in the AirVikings: ValhallaJul på slottetThe Good NurseParkerFurios si iute 6The World at WarColor Out of SpaceA Christmas StoryThe Ballad of Buster ScruggsCharlies AngelsA Cinderella StoryDungeons & Dragons: Honra Entre LadrõesItMy SpyAvatar: The Way of WaterMidsomer MurdersDogs: Their Secret LivesWarrior NunDont Make Me Go3 ThingsSidemen Charity Match 2022Evadare din AlcatrazInceptionWest Side StorySwan SongStep UpJust Go with ItDestination FearFarewell LetterThe HangoverFather StuCrashingAls Hitler das rosa Kaninchen stahlSquid GameThe Grand Budapest HotelThe Perfect StormJack Reacher: Never Go BackAlvin and the ChipmunksThe Super Mario Bros. MovieOne Piece Film Red