kinokvinder.dk

Vicious (TV Series 2013–2016)

De medvirkende i TV-serien Vicious

TV-serien Vicious, skabt af Gary Janetti og Mark Ravenhill, havde en fantastisk cast af talentfulde skuespillere. Læs videre for at lære mere om de medvirkende i denne populære britiske komedieserie.

Derek Jacobi (Stuart Bixby)

Derek Jacobi spiller rollen som Stuart Bixby, en pensioneret skuespiller, der er gift med Freddie Thornhill. Jacobi er en anerkendt britisk skuespiller og har medvirket i mange teaterstykker, film og TV-serier.

Ian McKellen (Freddie Thornhill)

Ian McKellen spiller rollen som Freddie Thornhill, Stuarts partner og en tidligere skuespiller. McKellen er en kendt britisk skuespiller og har optrådt i talrige film og teaterstykker, herunder også i rollen som Gandalf i Ringenes Herre-filmene.

Frances de la Tour (Violet Crosby)

Frances de la Tour spiller rollen som Violet Crosby, en ven af Stuart og Freddie. De la Tour er en erfaren britisk skuespiller og har modtaget flere priser for sit arbejde inden for teater, film og TV.

Iwan Rheon (Ash Weston)

Iwan Rheon spiller rollen som Ash Weston, en ung mand, der bor på samme etage som Stuart og Freddie. Rheon er en walisisk skuespiller og musiker og er også kendt for sin rolle som Ramsay Bolton i TV-serien Game of Thrones.

Marcia Warren (Penelope)

Marcia Warren spiller rollen som Penelope, en veninde af Stuart og Freddie. Warren er en britisk skuespiller med en lang karriere inden for teater, film og TV.

Philip Voss (Mason)

Philip Voss spiller rollen som Mason, en bekendt af Stuart og Freddie. Voss er en britisk skuespiller og har arbejdet både inden for teater og film.

Alexandra Roach (Chloe)

Alexandra Roach spiller rollen som Chloe, en anden nabo til Stuart og Freddie. Roach er en walisisk skuespiller og har medvirket i flere TV-serier og film.

Georgia King (Jess Foster)

Georgia King spiller rollen som Jess Foster, en ung kvinde, der arbejder i samme teater som Stuart og Freddie. King er en britisk skuespiller og har været med i flere film og TV-serier.

Christopher Villiers (Gerald Wilkinson)

Christopher Villiers spiller rollen som Gerald Wilkinson, en bekendt af Stuart og Freddie. Villiers er en britisk skuespiller og har medvirket i både teater og TV-serier.

Hazel Douglas (Mildred Bixby)

Hazel Douglas spiller rollen som Mildred Bixby, Stuarts mor. Douglas er en britisk skuespiller og har haft mange roller på både TV og teater.

Jonathan Readwin (Mr. Allison)

Jonathan Readwin spiller rollen som Mr. Allison, en bekendt af Stuart og Freddie. Readwin er en britisk skuespiller, der har medvirket i film, TV og teater.

Sam Swann (Rob)

Sam Swann spiller rollen som Rob, en bekendt af Stuart og Freddie. Swann er en britisk skuespiller og har arbejdet både inden for teater og TV.

Celia Imrie (Lillian Haverfield-Wickham)

Celia Imrie spiller rollen som Lillian Haverfield-Wickham, en bekendt af Stuart og Freddie. Imrie er en britisk skuespiller og har haft mange roller i film og TV-serier.

Samuel Barnett (Young Stuart)

Samuel Barnett spiller rollen som Young Stuart, en ung udgave af Stuart Bixby i flashbacks. Barnett er en britisk skuespiller og har medvirket i både teater og TV-serier.

Jack Ashton (Theo)

Jack Ashton spiller rollen som Theo, en bekendt af Stuart og Freddie. Ashton er en britisk skuespiller og har medvirket i både film og TV-serier.

Joan Linder (Mildred Bixby)

Joan Linder spiller rollen som Mildred Bixby, en anden portrættering af Stuarts mor. Linder er en britisk skuespiller og har haft roller i flere film og TV-serier.

Eileen Atkins (Rosemary)

Eileen Atkins spiller rollen som Rosemary, en bekendt af Stuart og Freddie. Atkins er en britisk skuespiller og har arbejdet inden for teater, film og TV.

Joshua Miles (Tom)

Joshua Miles spiller rollen som Tom, en bekendt af Stuart og Freddie. Miles er en britisk skuespiller og har medvirket i både teater og TV-serier.

Skabere

Vicious blev skabt af Gary Janetti og Mark Ravenhill. Janetti er en amerikansk forfatter og TV-producer, mens Ravenhill er en britisk dramatiker og skuespilforfatter. Deres samarbejde resulterede i en populær og underholdende TV-serie, der blev elsket af seere over hele verden.

Samlet besætning

Udover skuespillerne nævnt ovenfor består besætningen af mange andre talentfulde skuespillere og medarbejdere, der har bidraget til succesen af Vicious. Deres arbejde bag kulisserne har sikret, at serien er blevet en utrolig underholdende og mindeværdig oplevelse for seerne.

Overblik

Titel Vicious
Udgivelsesdato 29. juni 2014 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Også kendt som Vicious Old Queens
Filmningslokationer The London Studios, Upper Ground, South Bank, Lambeth, London, England, UK
Produktionsselskaber Brown Eyed Boy, Shine Group, Kudos Film and Television

Resmué

TV-serien Vicious handler om ægteparret Freddie Thornhill og Stuart Bixby, der har været sammen i næsten halvtreds år. De lever et liv, hvor de underholder deres gæster og konstant kommer med fornærmelser til hinanden.

Freddie og Stuart bor sammen i en lille lejlighed i det centrale London. De elsker at kritisere hinanden og holder fast i små fornærmelser i årevis. De er altid på hinandens nakker og kommer med nedladende bemærkninger om hinandens alder, udseende og fejl. Men under deres voldsomme og afhængige skænderier har de en dyb kærlighed til hinanden. De bliver ofte besøgt af deres sprælske bedste veninde, Violet Crosby, og Ash Weston, deres unge nabo ovenpå.

I London er Freddie Thornhill og Stuart Bixby et ældre homoseksuelt par, der har været sammen i halvtreds år. Freddie forsørger dem som en skuespiller, hvis berømmelse er mindre end han selv tror, og Stuart er den underdanige husmand. Deres forhold er gemt væk i skabet for Stuarts ældre mor, der stadig tror, at hendes søn en dag vil gifte sig med en sød pige, og som Stuart stadig snakker i telefon med hver morgen. Kendskaben har skabt åbenlys foragt, da Freddie og Stuart konstant skændes og kaster verbale drillerier efter hinanden. Denne bekendtskab og foragt gælder også for deres længstlevende og nærmeste venner: viljestærke Violet Crosby, glemsomme Penelope og altid oversete Mason. Men denne udadvendte opførsel skjuler sand kærlighed og hengivenhed. Deres fælles liv får et energisk pust, da Ash Weston, en naiv, fattig og attraktiv ung mand, flytter ind i den lille studielejlighed over Freddie og Stuarts. Vedrørende Ash spekulerer Freddie og Stuart oprindeligt på, om han er homoseksuel eller ej, og håber at han spiller på samme hold som dem, og Violet håber det modsatte.

Fundet af seere: Fejl i TV-serien Vicious

En lidt for vicious opdagelse

TV-serien Vicious har fanget publikum med sin charmerende og aparte historie om et ældre homoseksuelt par, Freddie og Stuart. Men selvom serien er en sand perle, har ivrige seere ikke været bange for at spotte nogle små fejl, der kan få os til at grine lidt ekstra.

Et mysterium i indien

En af de første fejl, der er blevet bemærket, er den manglende oversættelse til engelsk i den indiske udgave af serien. Lindrende siger producenterne, at de stadig venter på at høre fra Indien om, hvilket navn Vicious (2013) blev udgivet under på engelsk. Måske er det et forsøg på at skabe ekstra mystik omkring serien, eller måske er det bare et uheldigt henfald til censur. Vi får bare håbe, at indiske seere kan nyde serien alligevel!

Intet er perfekt – heller ikke seriens look

Forførende London danner baggrund for serien, og byen fremstår altid fantastisk på skærmen. Men hvis man ser nøje efter, kan man se, at vejskiltene er skrevet med en skrifttype, der blev opfundet adskillige år efter handlingen i serien finder sted. Måske har produktionen ikke været opmærksom på denne overset detalje, eller måske er det en sjov lille tidsrejse, som vi alle burde tage på sammen med Freddie og Stuart.

Stuart har glemt noget!

På trods af Stuarts lidenskabelige interesse for opera, kan man ikke undgå at bemærke, at han faktisk sjældent går til koncerter i serien. Måske har Stuart oplevet så mange operaer, at han har brug for en lille pause, eller måske er det bare en af de ting, som han bedst kan nyde i sit eget sind. Uanset årsagen, så bliver vi nødt til at undre os over, om Stuart virkelig får nok af operaens toner i sit liv.

Et lidt for tavs kæledyr

De, der har et vågent øje for detaljer, har bemærket en lille negativitet omkring kæledyret i serien, Balthazar. Balthazar er en dejlig kat, der jævnligt er i samme rum som Freddie og Stuart, og alligevel er det som om, katten aldrig miver en eneste lyd. Måske er Balthazar bare et overraskende stumt kæledyr eller måske er producenterne ikke klar over, hvor meget kattemiv altid kan forbedre en scene. En fejl eller bare en stille kat – hvem ved?

Så hvilken er din favoritfejl?

Disse fejl i TV-serien Vicious er bestemt ikke hak i glæden for seerne. De tilføjer endnu et lag af sjov og underholdning til serien, som allerede er fuld af skønne karakterer og skæve situationer. Så næste gang du ser serien, så læg mærke til disse små fejl og giv dig selv et godt grin. Måske finder du også en fejl, som ingen andre har opdaget endnu! Serien er trods alt en perle, fejl eller ej.

Andre populære titler: The Last of UsThe Last AirbenderAlle for énThe Last DuelLista clientilorMrs. Harris Goes to ParisThe Gilded Age“The Flash” The Fury of FirestormPolle FictionFargoShrekThe Best ManAvatar: The Last AirbenderDivergenteALFPlutonulThe WheelWarriorKingsman: The Secret ServiceAmerican AssassinPerfect AddictionThe Wheel of Time: OriginsAbsolute PowerMemoirs of a GeishaBaywatchFast XBoschPrisonersVagabonderne paa BakkegaardenThe 13th WarriorDuneThe FounderDawn of the DeadGirl in the PictureDag & natLivingTrue StoryThe Big WeddingMiss Agent SecretFog in AugustThe ShallowsMultă baftă, Leo Grande!A Haunted HouseBonusfamiljenThe Bastard Son & The Devil HimselfThe CrushStuart LittleExtrasThe Summer I Turned PrettyApe ucigașe