kinokvinder.dk

Victoria (TV Series 2016–2019)

De medvirkende i TV-serien Victoria

TV-serien Victoria er en britisk historisk dramaserie, der følger dronning Victoria fra hendes tidlige regeringsår til hendes lange regeringsperiode. Serien blev første gang sendt i 2016 og er sidenhen blevet et populært valg for fans af historisk drama. Seriens skuespillere leverer fantastiske præstationer, der bringer historien til live. Her er de medvirkende i TV-serien Victoria.

Jenna Coleman (Victoria)

Jenna Coleman spiller hovedrollen som dronning Victoria. Hendes præstation som den unge og kraftfulde dronning er bemærkelsesværdig. Coleman formår at tilføre karakteren en autensitet og dybde, der får seerne til at leve sig ind i historien.

Adrian Schiller (Penge)

Adrian Schiller spiller rollen som Penge, en af dronningens rådgivere og betroede allierede. Schiller formår at skildre Penge som en intelligent og ambivalent karakter, der tilføjer spænding til historien.

Tommy Knight (Brodie)

Tommy Knight spiller Rollen som Brodie, en betjent, der arbejder tæt sammen med dronningen for at opretholde orden og sikkerhed. Knights præstation som Brodie er fængende og engagerende, og han formår at bringe karakterens trofasthed og handlekraft til live.

Jordan Waller (Lord Alfred Paget)

Jordan Waller spiller rollen som Lord Alfred Paget, en nær ven og betroet allieret af dronning Victoria. Waller formår at indfange Pagets loyalitet og samtidig give karakteren en overraskende sårbarhed. Hans præstation er hjertevarmende og imponerende.

Nell Hudson (Skerrett)

Nell Hudson spiller rollen som Skerrett, dronningens hovmester. Hendes præstation som Skerrett er subtil og nuanceret. Hudson formår at skildre karakterens styrke og dedikation på en overbevisende måde.

Tom Hughes (Albert)

Tom Hughes spiller rollen som prins Albert, dronningens ægtemand. Hughes præstation som Albert er dybt bevægende og troværdig. Han formår at indfange karakterens kærlighed til Victoria og samtidig skildre hans egen personlige udvikling.

Ferdinand Kingsley (Francatelli)

Ferdinand Kingsley spiller rollen som Francatelli, dronningens italienske kok. Kingsleys præstation er charmerende og underholdende. Han formår at bringe humor og lethed til serien gennem karakteren som Francatelli.

Anna Wilson-Jones (Lady Emma Portman)

Anna Wilson-Jones spiller rollen som Lady Emma Portman. Hendes præstation som Lady Emma er elegant og raffineret. Wilson-Jones formår at skildre karakterens aristokratiske charme og intelligens på en imponerende måde.

Daniela Holtz (Baroness Lehzen)

Daniela Holtz spiller rollen som Baroness Lehzen, dronningens betroede rådgiver og veninde. Holtz præstation som Baroness Lehzen er fascinerende og ægte. Hun formår at bringe karakterens visdom og omsorg til live.

Nigel Lindsay (Sir Robert Peel)

Nigel Lindsay spiller rollen som Sir Robert Peel, Storbritanniens premierminister. Lindsay formår at skildre Peel som en autoritet og politisk leder. Hans præstation er kraftfuld og overbevisende.

Catherine Flemming (Duchess of Kent)

Catherine Flemming spiller rollen som Duchess of Kent, dronning Victorias mor. Flemmings præstation som Duchess of Kent er smuk og følelsesladet. Hun formår at indfange karakterens kærlighed til sin datter på en hjertegribende måde.

David Oakes (Prince Ernest)

David Oakes spiller rollen som Prince Ernest, prins Alberts bror. Oakes præstation som Prince Ernest er imponerende og rørende. Han formår at skildre karakterens kompleksitet og følelsesmæssige rejse.

Margaret Clunie (Harriet, Duchess of Sutherland)

Margaret Clunie spiller rollen som Harriet, Duchess of Sutherland. Clunies præstation som Duchess of Sutherland er forrygende og energisk. Hun formår at bringe karakterens styrke og handlekraft til live på en imponerende måde.

Peter Bowles (Duke of Wellington)

Peter Bowles spiller rollen som Duke of Wellington, en af Storbritanniens mest berømte militære ledere. Bowles præstation som Duke of Wellington er autoritær og imponerende. Han formår at bringe karakterens hæder og stolthed til live.

Alex Jennings (King Leopold)

Alex Jennings spiller rollen som King Leopold, Belgiens konge og dronning Victorias far. Jennings formår at skildre King Leopold som en klog og magtfuld leder. Hans præstation er stærk og mindeværdig.

Tilly Steele (Cleary)

Tilly Steele spiller rollen som Cleary, dronningens tjenestepige. Steeles præstation som Cleary er ungdommelig og charmerende. Hun formår at bringe friskhed og let humor til serien.

Diana Rigg (Duchess of Buccleuch)

Diana Rigg spiller rollen som Duchess of Buccleuch. Hendes præstation som Duchess of Buccleuch er selvsikker og stærk. Rigg formår at bringe karakterens aristokratiske stil og personlighed til live.

Bebe Cave (Wilhelmina Coke)

Bebe Cave spiller rollen som Wilhelmina Coke. Caves præstation som Wilhelmina er ung og livlig. Hun formår at bringe karakterens sprudlende personlighed og charme til serien.

Disse skuespillere leverer enestående præstationer i TV-serien Victoria. Deres evne til at bringe karaktererne til live og skabe en autentisk oplevelse bidrager til seriens popularitet og succes.

Overblik

Titel Victoria
Udgivelsesdato 17. januar 2017 (USA)
Oprindelsesland Storbritannien
Også kendt som 維多利亞女王
Filmningslokationer Castle Howard, York, North Yorkshire, England, Storbritannien
Produktionsselskaber Mammoth Screen, PBS Masterpiece

Resmué

TV-serien Victoria handler om den tidlige liv af dronning Victoria, der blev dronning i en alder af blot 18 år. Serien følger hende fra hendes tronbestigelse til hendes forlovelse og ægteskab med Prins Albert.

Vi får et indblik i Victorias opvækst, hendes udfordringer som en ung og uerfaren dronning, og hendes kamp for at bevare sin position og magt i en tid præget af politiske intriger og udfordringer.

Serien udforsker også Victorias personlige liv og hendes romantiske forhold til Prins Albert. Vi får lov til at følge med i deres kærlighedsaffære, der udvikler sig til et stærkt partnerskab, hvor de sammen navigerer gennem de mange udfordringer, der følger med regeringsansvaret.

Victoria er en opslugende og smukt fortalt serie, der byder på overdådige kostumer og imponerende produktion design. Skuespillerinden, der portrætterer Victoria, formår at indfange både hendes styrke og sårbarhed og giver os et indblik i en af histories mest fascinerende kvindelige regenter.

De komiske fejl i TV-serien Victoria, som seerne har opdaget

Faktuelle fejl

Det er ikke alle detaljer i TV-serien Victoria, der passer helt præcist med virkeligheden. Seerne har opdaget nogle sjove fejl, der får os til at undre os over historiens nøjagtighed.

Prinsesse Feodora og de forsvundne invitationer

I serien ser vi prinsesse Feodora sælge invitationer til en bal, selvom hun i virkeligheden boede et andet sted end paladset og derfor ikke ville have haft mulighed for det. Der er heller ingen beviser for, at Kong George IV ønskede at gifte sig med hende. Desuden ville prinsesse Feodora faktisk gerne flytte permanent væk fra Kensington Palace efter sit bryllup med prinsen af Hohenlohe-Langenburg. Hvem skulle have troet, at en simpel balinvitation kunne forårsage sådanne historiske problemer?

Den ikke-eksisterende fru Skerrett

I serien får vi at vide, at den rigtige fru Skerrett aldrig blev gift og døde i en alder af 94. Men i virkeligheden findes der ingen oplysninger om nogen fru Skerrett, der blev forbundet med dronning Victoria på den måde. Det er nok bedst at tage denne historie med et gran salt.

Kærligheden mellem Peels private sekretær og Lord Alfred Paget

Serien viser et romantisk forhold mellem Robert Peels private sekretær, Edward Drummond, og Lord Alfred Paget, men der er ingen beviser for, at nogen af mændene var homoseksuelle eller havde nogen samme-kønsforhold. Det virker som om, seriens skabere havde lidt for meget fantasi med her. Og hvis vi skal være helt tekniske, blev Drummond faktisk skudt og dræbt i 1843, så det er nok svært at have et romantisk forhold, når man er død.

Hertugen af Cumberland skifter retning

I serien bliver Hertugen af Cumberland fremstillet som en antagonist, der konstant udfordrer dronningen. Men i virkeligheden blev han konge af Hannover ved Kong Williams død og flyttede til sit nye rige kun en uge efter. Tja, det ser ud til at hertugen har travlt med at skifte både titler og adresser – nok en god måde at undgå en kongelig konfrontation på.

Kærlighedshistorien mellem hertuginde af Sutherland og prins Ernest

I serien bliver hertuginde af Sutherland og prins Ernest af Saxe-Coburg and Gotha portrætteret som elskende, mens prinsen stadig var ugift. I virkeligheden havde Harriet Sutherland og hertugen af Sutherland et lykkeligt ægteskab og hele 11 børn sammen. Så enten har vi en historisk affære, der aldrig blev afsløret, eller også har serien lidt svært ved at holde tingene rigtigt på plads.

Anakronistiske fejl

I løbet af serien kan vi se, at Victoria bærer kjoler med lynlåse, som endda bliver brugt på skærmen. Men faktum er, at lynlåsen blev opfundet i 1851 og blev først introduceret for offentligheden ved Chicagos verdensudstilling i 1893, hvor den ikke havde nogen større kommerciel succes. Det første brug af en lynlås i tøj fandt faktisk først sted i 1925, 24 år efter at dronning Victoria døde. Så enten har vores elskede dronning haft adgang til en tidslomme af moderne beklædning, eller også har seriens kostumedesigner ikke helt fulgt med i historietimerne.

Det er altid sjovt at opdage fejl og mangler i vores yndlingsserier, og Victoria er ingen undtagelse. Så næste gang du ser serien, er det værd at holde øje med disse morsomme historieforskydninger og anachronistiske påfund. Trods alt, det er jo kun TV-serien Victoria, ikke sandt?

Andre populære titler: The Beach HouseLie to MeBarbie in Die 12 tanzenden PrinzessinnenGirlBlack SailsCinã pentru fraieriiCarlyAftersunPAW Patrol: The Mighty MovieTriangle of SadnessThunder ForceLouises husThe Back-up PlanStar Wars: The Clone WarsGuardians of the Galaxy Vol. 2FallingOuter BanksBabylonFriends with BenefitsPrey for the DevilPretty WomanYellowstoneDrengene fra AngoraMy Name Is EarlARK: The Animated SeriesHinterlandGreaseOlsen-banden ser rødtGuillermo del Toros PinocchioNarvik: Hitlers First DefeatAsteroid CityAmerican PsychoPerceptionCarmen CurlersKing KongAmateur Big Boobs #2GrimcuttyI Am ZlatanSherlockMr. RobotPiger i trøjen 2True RomanceThree Steps Above HeavenAmerican Pie – Wie ein heißer ApfelkuchenThe Grand Budapest HotelFrasierMelancholiaKill BoksoonThe Flash