kinokvinder.dk

Vikingane (TV Series 2016–2020)


Overblik

Titel Vikingane
Udgivelsesdato 18. august 2017 (USA)
Oprindelsesland Norge
Også kendt som Norsemen
Optagelsessteder Avaldsnes, Rogaland amt, Norge (hovedlokation)
Produktionsselskaber Viafilm, Sagveien Resort, Norsk Rikskringkasting (NRK)

Resmué

Vikingane er en TV-serie, der foregår i slutningen af det 8. århundrede. Handlingen udspiller sig i en lille vikingelandsby, hvor vi følger de daglige udfordringer, som menneskene står over for. Der er magtkampe, rivalisering mellem brødre, kønslighed, svigt og venskab. Serien fortæller historien om mennesker fra vores tid, der lever under vikingetiden. Selvfølgelig har hverdagens valg langt mere dramatiske konsekvenser, hvilket skaber materiale til fantastisk komedie.

Fejl i TV-serien Vikingane – et skråblik på seernes opdagelser

TV-serien Vikingane har taget verden med storm med sin humoristiske og actionfyldte fortolkning af vikingelivet. Men selvom serien har formået at underholde os til ukontrollerede grinanfald, må vi ikke glemme, at intet er perfekt – heller ikke vikingernes verden. Seerne har haft en skarp øje for detaljerne og har opdaget nogle fejl, der kunne få selv Ragnar Lothbrok til at trække på smilebåndet.

Historiske fejl, der får vikingernes øjenbryn til at løfte sig

Først og fremmest skal vi adressere elefanten i vikingehallen. Ja, elefanten. Flere seere har påpeget, at Vikingselskabets budget tilsyneladende ikke var stort nok til at inkludere vikinge-landsbyens nyeste tilskud: en flok elefanter. Det er svært at forstå, hvordan disse store dyr har fundet vej til det kolde Nord, men hey, man skal aldrig undervurdere vikingernes evne til at overraske os.

Derudover har nogle seere observeret, at vikingerne ser en smule for velplejede ud til at have været igennem de barske vikingetider. Skinnende hår, perfekte skæg, og hud så glat som en babys – er det virkelig autentisk? Måske skal vi bare acceptere, at vikingerne var pionerer inden for skønhedspleje og haveambitioner.

Produktionsfejl, der kunne få vikingerne til at gyse

En af de mest bemærkelsesværdige fejl er filmholdets ophobning af mikrofoner i scenen, hvor vikingerne stormer en fjendtlig landsby. De skarpeøgede seere har bemærket, at i stedet for at fange vikinger i kampens hede, fanger kameraet dem, der forsøger at skjule mikrofoner på området. Det ser ud til, at vikingerne var udstyret med ikke kun våben, men også hemmelige spionudstyr.

Endvidere har vi set sejlende vikinge krigsskibe, som ved en fejl er blevet udstyret med hjul i stedet for åregafler. Spildte kræfter på at dreje tiden tilbage, så de kunne sejle ubesværet på land, er selvfølgelig en vikingespecialitet. Det siges, at disse hjul blev installeret for at mindske stressbelastningen på de hårdføre vikingeårer, men vi giver filmholdet tommelfingeren op for at tage kreative friheder.

Latterlige fejl, der får vikingerne til at græde af grin

Sidst, men ikke mindst, har seerne bemærket, at ganske få vikinger i serien oplever mystisk hårtab. Vi kan ikke lade være med at spekulere på, om vikingerne i virkeligheden havde for mange barbersaloner rundt om i vikingelandsbyerne, og at denne hårtabsfejl rent faktisk er en historisk korrekt detalje.

Så kære seere, vi kan ikke benægte, at Vikingane indeholder sine fejl. Men heldigvis kan vi også ikke benægte, at det er en af de mest underholdende og morsomme TV-serier derude. Nogle gange skal vi bare lægge fejltagelserne til side og lade os føre ind i en verden, hvor vikinger og elefanter går hånd i hånd – for sjov, forunderlighed og for en god latter.

Andre populære titler: Guardians of the Galaxy Vol. 3The Brokenwood MysteriesThe NunSin CityAfterEu, TinaAmerican BeautyThe RoyalThe Amazing Spider-ManSpeak No EvilVerdensmændPlayerLast ChristmasMemory – Sein letzter AuftragShamelessAnt-ManThe Usual SuspectsSpeak No EvilThe Midnight ClubBaby FeverO Grande ShowmanSons of AnarchyThe Truman ShowPixelsSupernaturalThe Other WorldThe OutsidersSkyldig IIThe RevenantGood on PaperSmall CrimesPiger til søsLost GirlThe RainMarea aventura LegoBarbieLa La LandGreen BookSharp ObjectsThe MazeBorderHostTrue StoryO Micro-HeróiSignora VolpeSpies in DisguiseHomelandBurlesqueKrybskytterne på Næsbygård