kinokvinder.dk

Voll daneben, voll im Leben (TV Series 1999–2000)

De medvirkende i TV-serien Voll daneben, voll im Leben

TV-serien Voll daneben, voll im Leben er en populær amerikansk ungdoms-dramakomedie, der blev sendt fra 1999 til 2000. Serien følger en gruppe studerende på William McKinley High School i 1980’erne og fortæller historier om deres dagligdag, kærlighedskvaler og søgen efter identitet. Med et talentfuldt cast og fængende historiefortælling blev Voll daneben, voll im Leben en kultklassiker, der stadig har mange fans i dag.

Hovedrolleindehavere

  • Linda Cardellini spillede rollen som Lindsay Weir. Lindsay er seriens hovedperson og en intelligent og eksperimentel teenager, der går fra at være en æresstuderende til at hænge ud med en alternativ vennekreds.
  • John Francis Daley portrætterede Sam Weir, Lindsays yngre bror. Sam er en nørdet og usikker fyr, der navigerer gennem High School og forsøger at finde ud af, hvor han hører til.
  • James Franco spillede rollen som Daniel Desario, en karismatisk og rebelsk elev. Daniel er medlem af freaks-gruppen og har et hårdt ydre, men viser også tegn på sårbarhed.
  • Samm Levine portrætterede Neal Schweiber, en af Sams bedste venner. Neal er en intelligent og humoristisk fyr, der også tilhører freaks-gruppen.
  • Seth Rogen spillede rollen som Ken Miller. Ken er en sjov og uansvarlig fyr, der også er en del af freaks-gruppen og ofte laver skøre påfund.
  • Jason Segel portrætterede Nick Andopolis, en af Daniels bedste venner. Nick er en talentfuld trommeslager og har en naiv og kærlig personlighed.
  • Martin Starr spillede rollen som Bill Haverchuck, en nørdet og tilbageholdende dreng. Bill er den klasseklovn, der ofte kommer ud for akavede situationer.
  • Becky Ann Baker spillede rollen som Jean Weir, Lindsay og Sams mor. Jean er en omsorgsfuld og bekymret mor, der forsøger at navigere gennem teenageårene med sine børn.
  • Joe Flaherty portrætterede Harold Weir, Lindsay og Sams far. Harold er en konservativ og autoritær far, der ofte har svært ved at forstå sine børns valg.
  • Busy Philipps spillede rollen som Kim Kelly. Kim er en tøff og populær pige på skolen og Lindsays kvindelige modstykke i freaks-gruppen.

Nebirolleindehavere

  • Jerome Elston Scott spillede Jermaine, en ven af freaks-gruppen.
  • Steve Bannos portrætterede Frank Kowchevski, en af skolens lærere.
  • Dave Allen spillede rollen som Jeff Rosso, skolens guidance-rådgiver.
  • Sarah Hagan portrætterede Millie Kentner, Lindsays bedste veninde og en kristen pige.
  • Jerry Messing spillede rollen som Gordon Crisp, en af skolens elever.
  • Natasha Melnick portrætterede Cindy Sanders, en populær pige på skolen.
  • Stephen Lea Sheppard spillede rollen som Harris Trinsky, en af skolens elever.
  • Chauncey Leopardi portrætterede Alan White, en anden nørdet elev på skolen.

Skaberen af Voll daneben, voll im Leben er Paul Feig, der også fungerede som executive producer på serien. Feig er kendt for sit arbejde med ungdoms-komediegenren og har senere skabt andre populære tv-serier og film.

Voll daneben, voll im Leben er et sandt ensemblestykke, der samlede et talentfuldt cast med stor kemi og bidragede til seriens succes. Det var den første større rolle for mange af skuespillerne, der sidenhen har haft betydelige karrierer i underholdningsindustrien.

Med sin autentiske skildring af teenageårene og følelsen af at være anderledes, har Voll daneben, voll im Leben bevaret sin popularitet og fortsætter med at være en af de mest elskede ungdomsserier.

Overblik

Titel Voll daneben, voll im Leben
Udgivelsesdato 29. september 2005 (Tyskland)
Oprindelsesland USA
Også kendt som Freaks and Geeks
Optagelsessteder Ulysses S. Grant High School – 13000 Oxnard St, Van Nuys, Californien, USA
Produktionsselskaber Apatow Productions, DreamWorks Television

Resmué

TV-serien Voll daneben, voll im Leben (originaltitel: Freaks and Geeks) foregår i 1980erne på McKinley High School i Michigan. Her følger vi to grupper af teenagere: freaks og geeks.

Freaks er den cool gruppe med den karismatiske Daniel Desario og den maskuline Lindsey Weir, der tidligere var en matematisk talent. Lindsey længes efter at passe ind og slutter sig derfor til freaks.

Geeks består af Lindseys generte lillebror Sam, den blide Bill Haverchuck og den selverklærede kvindebedårer Neal Schweiber. Geeks har til formål at overleve deres første år på high school.

Handlingen følger de normale problemer og udfordringer, som teenagerne gennemgår, herunder accept, narkotika, alkohol og mobning.

Samtidig eksperimenterer Lindsey med at flirte med de rygende og dårlige drenge, at spase ud og at stille spørgsmålstegn ved værdien af gode karakterer.

TV-serien skildrer et autentisk billede af ungdomsliv i 1980erne og de forskellige subkulturer, der eksisterede på den tid.

Skolen er fyldt med misfits, hvor pigerne er en fod højere end drengene, og bullies terroriserer gymnastiktimen.

I løbet af serien følger vi også Lindseys opdagelsesrejse, hvor hun begynder at hænge ud med freaks, der er mere interesserede i rockmusik, stoffer og sjov.

Samtidig navigerer Sam og hans venner igennem teenageårene, hvor de skal håndtere de sociale intriger og udfordringer, der følger med at vokse op.

Andre populære titler: The Ninth GateSex TapeO Homem do NorteTower HeistBabewatchThe White TigerGreen BookThe CoreAmerican SniperEye in the SkyStar Wars: Episode I – The Phantom MenaceFalcon CrestA Good YearMayor of KingstownGremlinsWreck-It RalphMinecraftFoundationBonesThe OfficeBoston LegalLa BambaSicario: Day of the SoldadoDe dood van StalinThe Amazing Spider-ManAmerican Crime StoryThe Shawshank RedemptionCreed IIIScorpionRebeccaLove & MarriageThe Fifth ElementBlood and Bone22 Jump StreetJurassic WorldAmerican Dad!Jurassic World DominionHotel PortofinoLéon: The ProfessionalKlovnFresh Off the BoatIntalnire de gradul treiPet SemataryDetective MontalbanoiCarlyTime Is UpGoing in StyleHome Team