kinokvinder.dk

Wallander (TV Series 2005–2013)


Overblik

Titel Wallander
Udgivelsesdato 3. december 2005 (Sverige)
Oprindelsesland Sverige, Tyskland, Danmark, Norge, Finland
Sprog Svensk
Også kendt som 沃蘭德探長
Filmningslokationer Ystad, Skåne län, Sverige
Produktionsselskaber Yellow Bird, ARD Degeto Film, TV4

Resmué

Wallander er en svensk tv-serie baseret på forfatteren Henning Mankells populære kriminalromaner. Serien følger den erfarne politibetjent Kurt Wallander, der arbejder i den lille by Ystad ved Østersøkysten.

Wallander er kendt for sin professionelle dedikation og sit skarpe intellekt, men også for sin personlige kamp med indre dæmoner og ensomhed. Han står ansigt til ansigt med udfordringer og forbrydelser, der ofte overskrider byens sindsro og hans egne moralske grænser.

Serien fokuserer på både Wallanders professionelle arbejde og hans personlige liv. Han kæmper med at finde balance mellem at opklare kriminalsager og opretholde nære relationer til sin datter, ex-kone og venner. Hans dybe engangement i sit arbejde sætter ofte hans personlige liv på prøve.

Wallander er kendt for sin intense fortællestil og realistiske portrættering af politiarbejdet. Serien har et mørkt og atmosfærisk udtryk, der afspejler tonen i Mankells romaner og bidrager til en dyb forståelse af hovedpersonens indre verden.

Gennem seriens episoder udforsker Wallander en bred vifte af forbrydelser, herunder mord, kidnapning og korruption. Han skildres som en ærlig og kompromisløs betjent, der bruger sine instinkter og sin erfaring til at opklare de mest komplekse sager.

Wallander er en fantastisk serie for alle krimielskere, der nyder spænding, mysterier og psykologisk dybde. Serien er medrivende og holder seerne på kanten af sædet, samtidig med at den giver et indblik i den menneskelige side af politiarbejdet og dets konsekvenser.

Sjove fejl i TV-serien Wallander

1. Kaffen der aldrig drikkes

I Wallander-serien må vi ofte se vores elskede kriminalkommissær drikke kaffe i mængder. Men har du nogensinde lagt mærke til, at han aldrig rent faktisk får drukket den? Fra den første episode til den sidste ender hans kaffekop altid halvt fuld, uanset hvor mange gange han løber rundt og jagter forbrydere. Måske er det en usynlig kraft, der sørger for, at Wallander altid har en øjeblikkelig energikilde ved hånden. For os almindelige dødelige ville den kaffe være blevet iskold for længst!

2. Telefonens hemmeligheder

Vi kender alle scenen: Wallander står midt i en livsvigtig samtale, men pludselig dør batteriet på hans mobil. Men så snart det passer historien, er batteriet pludselig fuldt opladet igen. Måske har Wallander en magisk mobil, der altid lader op på mystisk vis, eller også får han løbende udskiftet sit batteri af en ukendt hjælper. En ting er sikkert: han er altid parat til at modtage de vigtige opkald, uanset hvor meget hans telefon er blevet brugt før.

3. Den umulige køretur

Wallanders bil er som et trofast medlem af holdet, altid klar til at fragte kommissæren fra den ene forbrydelse til den næste. Men har du bemærket, at bilen aldrig har nogen nummerplade? Er Wallander blevet så kendt i politiverdenen, at han ligefrem kan slippe for at have nummerplade på sin tjenestebil? Eller er det bare en utilsigtet fejl, der er sneglet sig ind? En ting er sikkert: Wallander kommer altid frem uden bekymringer om parkeringsbøder!

4. Det mystiske uregnskab

Den velkendte Wallander-måde at tælle på er noget, der fascinerer os alle. Men har du nogensinde bemærket, at det lader til, at han aldrig lander på det samme tal? Han siger altid ting som “Jeg har løst 11 sager i denne måned” eller “Jeg har løst 17 sager i denne uge”. Et eller andet sted giver det mening. Måske har Wallander sit helt eget system til at tælle, som kun han forstår. Enten det eller også har manuskriptforfatterne lidt svært ved at holde styr på antallet af løste sager.

5. Den usynlige oversætter

Når Wallander skal kommunikere med personer, der ikke taler engelsk, ser det ud til, at de pludselig taler flydende svensk eller engelsk uden nogen form for oversættelse. Måske er Wallander bare så god til at mime og gestikulere, at alle forstår ham uden ord? Ellers kunne det være en genial opfindelse fra Wallanders side at have en usynlig tolk, som altid er klar til at hjælpe ham med at forstå alle sprog. Hvem ved?

Afsluttende bemærkninger

Wallander-serien er uden tvivl en af vores favoritter, men det betyder ikke, at vi ikke kan have det sjovt med de små fejl. Det er altid sjovt at fange de små detaljer og undre sig over, hvordan de opstår. Hvem ved, måske er det bare en del af charmen ved Wallanders verden? En ting er sikkert – Wallander vil altid være vores favoritkriminalkommissær, uanset hvor mange fejl serien indeholder.

Andre populære titler: Mortal KombatDuneThe PlaylistThe World for the two of usAnt-Man and the Wasp: QuantumaniaLegends of the FallGet OutTulsa KingBlacKkKlansmanKabaneri of the Iron FortressThe Summer I Turned PrettyFull-Time MagisterA Little ChaosFericiti pana la adanci batranetiFamily LawBlade RunnerMamma Mia!The UnlistedRoyalteen: Princess MargretheBridesmaidsiCarlyIn JulyThe WatchPeter PanChilds PlayYou PeopleThe Hot ChickSweet ToothKinLupinMomWhitney Houston: I Wanna Dance with SomebodyNobodyOs Espíritos de InisherinSicarioIn & OutFrom HellMegan Is MissingGame of ThronesBlack Panther: Wakanda ForeverYoung SheldonThe Good ShepherdThe PitFar til fire i sneenHit the RoadBabylons stolDie Schöne und das BiestScorpion