kinokvinder.dk

Yes, Prime Minister (TV Series 1986–1987)

Medvirkende i TV-serien Yes, Prime Minister

Paul Eddington som James Hacker

Paul Eddington spillede hovedrollen som James Hacker i TV-serien Yes, Prime Minister. Han medvirkede i alle 16 episoder fra 1986 til 1988. James Hacker er en politiker, der bliver udnævnt til landets premierminister og navigerer i politisk intriger og dilemmaer.

Nigel Hawthorne som Sir Humphrey Appleby

Nigel Hawthorne spillede rollen som Sir Humphrey Appleby, der var en af seriens centrale skikkelser. Han medvirkede også i alle 16 episoder fra 1986 til 1988. Sir Humphrey er en højtstående embedsmand, der er ekspert i bureaukrati og bruger sin snuhed til at påvirke politiske beslutninger.

Derek Fowlds som Bernard Woolley

Derek Fowlds spillede rollen som Bernard Woolley, der var en af James Hackers nærmeste rådgivere. Han medvirkede også i alle 16 episoder fra 1986 til 1988. Bernard er ansvarlig for at oversætte bureaukratisk jargon til forståelig tale for premierministeren.

Diana Hoddinott som Annie Hacker

Diana Hoddinott spillede rollen som Annie Hacker, James Hackers kone. Hun medvirkede i otte episoder fra 1986 til 1988. Annie er en støttende ægtefælle, der ofte bliver involveret i premieministerens politiske udfordringer.

Deborah Norton som Dorothy Wainwright

Deborah Norton spillede rollen som Dorothy Wainwright, en af James Hackers politiske modstandere. Hun medvirkede i seks episoder fra 1986 til 1988.

John Nettleton som Sir Arnold Robinson

John Nettleton spillede rollen som Sir Arnold Robinson, en anden indflydelsesrig embedsmand i serien. Han medvirkede i fem episoder fra 1986 til 1988.

Peter Cellier som Sir Frank Gordon

Peter Cellier spillede rollen som Sir Frank Gordon, Finansministeriets permanente sekretær. Han medvirkede i fire episoder fra 1986 til 1987.

Miranda Forbes som Eileen Glosap

Miranda Forbes spillede rollen som Eileen Glosap. Hun medvirkede i fire episoder fra 1986 til 1988.

Frederick Treves som Chief of Defence Staff

Frederick Treves spillede rollen som Chief of Defence Staff. Han medvirkede i to episoder fra 1986 til 1987.

Antony Carrick som Bill Pritchard

Antony Carrick spillede rollen som Bill Pritchard. Han medvirkede i to episoder fra 1987 til 1988.

Barry Stanton som Malcolm Warren

Barry Stanton spillede rollen som Malcolm Warren, en medarbejder i pressen. Han medvirkede i to episoder i 1986.

Donald Pickering som Sir Richard Wharton

Donald Pickering spillede rollen som Sir Richard Wharton. Han medvirkede i to episoder i 1986.

Peter Cartwright som Chief Whip

Peter Cartwright spillede rollen som Chief Whip. Han medvirkede i to episoder fra 1987 til 1988.

Frank Middlemass som The Master of Ballie College

Frank Middlemass spillede rollen som The Master of Ballie College. Han medvirkede i en episode i 1986.

Clive Francis som Luke

Clive Francis spillede rollen som Luke. Han medvirkede i en episode i 1986.

Michael Aldridge som Geoffrey

Michael Aldridge spillede rollen som Geoffrey, direktøren for MI5. Han medvirkede i en episode i 1986.

John Barron som Sir Ian Whitworth

John Barron spillede rollen som Sir Ian Whitworth, sundhedsministeren. Han medvirkede i en episode i 1986.

John Wells som Godfrey

John Wells spillede rollen som Godfrey, tv-produceren. Han medvirkede i en episode i 1986.

I TV-serien Yes, Prime Minister er der et væld af talentfulde skuespillere, der sammen bidrager til at skabe en komisk og satirisk skildring af britisk politik. Med en dybdegående forståelse af deres karakterer og et solidt samspil, formår de medvirkende at bringe serien til live gennem deres præstationer. Fra Paul Eddingtons portrættering af den naive men velmenende premierminister James Hacker, til Nigel Hawthornes taktfulde og manipulerende Sir Humphrey Appleby, er hver enkelt skuespiller med til at skabe en mindeværdig karakter, der lever i seernes bevidsthed.

Derudover beriger skuespillerne Deborah Norton, John Nettleton, Peter Cellier, Miranda Forbes, Frederick Treves, Antony Carrick, Barry Stanton, Donald Pickering, Peter Cartwright, Frank Middlemass, Clive Francis, Michael Aldridge, John Barron og John Wells også TV-serien med deres talent.

Med deres bidrag er skuespillerne med til at gøre Yes, Prime Minister til en af de mest elskede britiske komedieserier, der fortsat nyder stor popularitet. Deres evner til at skabe autentiske og underholdende karakterer har gjort serien til en klassiker inden for TV-genren og sikret dens plads i popkulturlandskabet.

Yes, Prime Minister er ikke kun en humoristisk fortælling om politisk intrige og magtkampe, den er også et værdifuldt indblik i det politiske system og dets udfordringer. Skuespillernes dedikerede arbejde bidrager til at fremhæve de forskellige aspekter af politisk liv og giver seerne en mulighed for at reflektere over magtens natur.

Overblik

Titel Yes, Prime Minister
Udgivelsesdato 9. januar 1986 (Storbritannien)
Oprindelsesland Storbritannien
Sprog Engelsk
Også kendt som Javisst, herr premiärminister
Produktionsselskab British Broadcasting Corporation (BBC)

Resmué

Yes, Prime Minister er en britisk TV-serie, der følger James Hackers rejse fra minister til premierminister. Sammen med sine loyale medarbejdere, Sir Humphrey Appleby og Bernard Wooley, kæmper Hacker for at navigere i det politiske spil og håndtere de udfordringer, der følger med magtens centrum.

Efter en række begivenheder, der involverer Eurosausagen, hjemmeministerens spirituskørsel og finansministerens forhold til en skyggefuld dame fra Argentina, bliver Jim Hacker forfremmet til Number 10 Downing Street uden at være helt sikker på, hvordan han er endt der. Men livet som premierminister er ikke nemmere end som minister; Hacker oplever stadig, at hans hver eneste handling bliver udfordret af embedsværket, som repræsenteres af hans nye kabinetssekretær, den snedige og manipulerende Sir Humphrey Appleby, der er ligeså fast besluttet på, at intet skal ændres, som Hacker er på at få lavet ændringer.

Imellem dem vandrer nervøst Bernard Wooley, Hackers personlige sekretær, der jonglerer mellem at varetage hans politiske opgaver og loyaliteten over for hans kolleger i embedsværket.

Fem morsomme fejl i TV-serien Yes, Prime Minister

Fejl #1: Den alternative folkesport

I TV-serien Yes, Prime Minister er det tydeligt, at de britiske politikere har en forkærlighed for den alternative folkesport, Tea Pong. Ja, du læste rigtigt – de spiller bordtennis med tekrus i stedet for bat og bold. Det er da en lidt anderledes måde at bruge sin te på! Mon de har prøvet at brygge bolden?

Fejl #2: Budgettet, der gik op i røg

I en af episoderne ser vi, hvordan den britiske regering bruger enorme summer på at bekæmpe røgning. Ironisk nok bemærkede en opmærksom seer, at der var konstant røg i rummet, hvor de politiske møder fandt sted. Måske burde de først rydde op for egen dør, før de prøver at få resten af landet til at droppe smøgerne.

Fejl #3: Magiske teleporteringsevner

I en scene ser vi, hvordan premierministeren tryller med at komme ud af sit kontor og pludselig befinder sig i Downing Street i næste klip. Det må være en magisk teleporteringsevne, som kun politikere har adgang til. Tænk sig, hvad de kunne udrette, hvis de delte den hemmelighed med resten af verden!

Fejl #4: Det glemte kamera

I en sjov scene ser vi, hvordan en politiker udtaler sig meget kritisk om et bestemt emne, kun for at opdage, at der er et kamera, der stadig filmer. Han forsøger hurtigt at rede situationen ud, men lad os bare sige, at hemmeligheden var ude. Ups! Måske skulle politikere være mere opmærksomme, når de tror, at de er alene.

Fejl #5: Forvirrede efterfølgere

I en anden scene ser vi, hvordan en politiker bliver forvirret over, hvilken vej han skal gå i en labyrint af korridorer. Det er da typisk, at politikere ikke engang kan finde rundt på deres eget arbejdssted. Måske burde de bruge GPS eller ansætte en labyrintvejleder?

Andre populære titler: KingpinDouble JeopardyHigh GroundMa dau in vant dupa cumparaturiIm Rausch der SterneSex EducationTed LassoValley of TearsRio 2Star Wars: Episode IV – A New HopeKarate-ChaotenTravelersFeud: Bette and JoanPlanePercy Jackson & the Lightning ThiefTeachersThe Legend of Vox MachinaThe SquareNovemberWalkerThe WhistleblowerOut of the BlueDetectivii din CaliforniaThe Fate of the FuriousTrue BloodFleabagThe FlashAmundsenPovestea unui campionOperation Lost BoyGrave of the FirefliesJournal 64Tulsa KingJarheadQueen Charlotte: A Bridgerton StoryFinal SpaceNine Perfect StrangersEncantoThe EqualizerBhediyaSálvameGreaseTin StarIsekai YakkyokuEchipa America: Jandarmul mondialBastille DayO Micro-HeróiThe Father