kinokvinder.dk

Yu-Gi-Oh! (TV Series 2000–2006)


Overblik

Titel Yu-Gi-Oh!
Udgivelsesdato 29. september 2001 (USA)
Oprindelsesland Japan
Sprog Engelsk
Også kendt som Yu-Gi-Oh: Dawn of the Duel
Produktionsselskaber Studio Gallop

Resmué

Yu-Gi-Oh! følger historien om Yugi Moto, en ung dreng der løser en gammel egyptisk gåde og frigiver en mørk og magtfuld alter ego. Når han og hans venner trues af ondskab i Duel Monster Card Game, bryder dette alter ego ud for at redde dem.

Den gamle krig mellem mennesker, ånder, mystiske kræfter og deres onde modparter fortsætter i en nutidig æra, da den unge dreng Yugi Moto frigiver ånden af en gammel farao fra et såkaldt millennialt artefakt. Duoen danner et bånd og med hjælp fra deres venner kæmper de imod ondskaben i kampe kaldet dueller for at opfylde en gammel profeti.

Yuugi Motou er en naiv og ensom gymnasieelev, der er fascineret af spil. Mens han bor hos sin bedstefar, der ejer en spilbutik, støder han på en gammel egyptisk genstand kendt som Millennium Puzzle. Det siges at opfylde ethvert ønske for dem, der løser gåden, så Yuugi beslutter sig for at løse den for at ønske sig nogle venner. Efter mange års kamp formår Yuugi endelig at fuldføre puslespillet og opdager mystisk, at hans ønske er gået i opfyldelse.

I mellemtiden begynder et nyt kortspil kaldet Duel Monsters at vinde popularitet. I dette spil kæmper duelister mod hinanden med monstre ved hjælp af magiske og fangkort for at ødelægge deres modstanders planer. Yuugi bliver hurtigt dygtig til spillet og lever et fredeligt liv med sine nye venner. Dog er freden kortvarig for Yuugi.

Den uovervindelige duelist og selvoptagede milliardær Seto Kaiba kidnapper pludselig Yuugis bedstefar og tvinger ham til at kæmpe imod et sjældent kort ved navn Blue Eyes White Dragon. Yuugi bliver kastet ind i en ny verden af intense kampe, og indsatsen bliver gradvist højere, når mørke kræfter griber ind fra skyggerne. Efter uventet at have besejret Kaiba med hjælp fra sin anden personlighed – ånden af en navnløs farao, der er indeholdt i puslespillet – bliver han uofficielt kendt som den bedste duelist, kaldet The King of Games.

Dette nye titel vil dog tiltrække misundelse, og Yuugi bliver nødt til at bruge al sin intelligens og viljestyrke for at beskytte det, der betyder mest for ham.

Fejl og fadæser i Yu-Gi-Oh!: En sejrsentreret overdrevsverden

Ah, Yu-Gi-Oh! – den elskede animeserie fyldt med magiske kortkampe og overjordiske væsener. Men selvom showet har fanget vores opmærksomhed og fyret op under vores fantasi i årevis, er det ikke immune over for fejlbehæftede øjeblikke. Her er et nærmere kig på nogle sjove fejl, som seere har opdaget i TV-serien:

Forskellen på at samle og tælle

Mange af jer har måske bemærket, at når Yugi har tre dele af Exodia i sin hånd, og han trækker et kort mere, ender det med at være det samme kort, han allerede havde! Hvad er det for noget med at genbruge kort, Yugi? Måske har han en særlig evne til at skabe klonekort, uden vi ved det!

Bakuras forvirring om millennium items

Og så er der Bakura – vores mystiske skurk. Han påstår, at han kun mangler fem millennium items, da han får fat i millennium-øjet i Dawn of the Duel. Men vent lige et øjeblik! Han siger præcis det samme, når han får fat i millennium-puslespillet. Har Bakura ikke styr på sine egne samlerobjekter? Måske er han bare ikke god til at tælle, eller måske er han fanget i en uendelig tidsloop, hvor han konstant skal samle millennium items!

Det er bestemt ikke kedeligt at være en ihærdig seer af Yu-Gi-Oh! Der er altid noget at bemærke og grine af, selv når handlingen bliver intens. Forhåbentlig vil skaberne snart sætte en stopper for disse små unøjagtigheder og give os den perfekte dueloplevelse.

Andre populære titler: City on a HillThe RoomBrickThe Good BossRequiem for a Dream2012Far til fire på landetDoctor Strange in the Multiverse of MadnessThe Infernal MachineMarco PoloYou PeopleMayor of KingstownMidnight SunThe ConjuringMade in ItalyTwinsGhostedThe InspectionDer BachelorThe PrestigeRoad HouseSexuele voorlichtingThe Last Kingdom: Seven Kings Must DieContagionRiver WildAnna Pihl – Auf Streife in KopenhagenZombiehagenTrue Love SverigeAdam Sucht Eva – Promis im ParadiesThe Hunger Games: The Ballad of Songbirds and SnakesWere the MillersThe Devil All the TimeOddballsFar from Heaven365 Days: This DayDopesickTaurusMortelExtremely Wicked, Shockingly Evil and VileTre mand frem for en troldDabbe: The PossessionAvatar: The Last AirbenderWu mingDuneBaschetii fermecatiAvatar: The Way of WaterReconJackass Presents: Bad GrandpaHouse of the DragonMamma Mia! Here We Go Again